|
Private User
6/11/2010 at 3:02 AM
|
|
|
6/11/2010 at 3:12 AM
|
@ Martti - see oleks ju tegelikult elementaarne, et koha puhul oleks kirjas mõlemad, st nii endisaegne kohanimi kui praegune koht kaardil. Aga seni, kuni Geni seda meile ei paku, siis on võimalik natuke ka ise ära teha koduste vahenditega. Kes tahab näidata talude vms asukohti vanadel kaartidel, siis seda võimaldab meie oma Maa-ameti geoportaal, vt näiteks
See võimalus on eriti hea seetõttu, et vana kaart on võimalik vahetada sama koha tänapäevase kaardi vastu, tõsi, asukoha tähis läheb selle juures kahjuks kaotsi. |
|
|
Private User
6/11/2010 at 5:04 AM
|
|
|
6/11/2010 at 7:01 AM
|
||
|
6/11/2010 at 7:27 AM
|
@ Martti - tänan, tänan. Ja teie aktiivse huvi tulemusena ongi Kerde Rein juba selebriitide hulgas 99. kohal :))) Kõiki vanu talukohti 1935. aasta kaardil loomulikult ei ole, aga võib ju lisada ka need kohad, mis ainult endal teada on. See ongi ju tegelikult väärtuslikum info. @ Mae - ka Chrome pakub juba sisestatud infot valikuks, aga see on ainult brauseri funktsionaalsus ja töötab ainult samas arvutis. |
|
|
|
Private User
6/11/2010 at 2:58 PM
|
Ma nüüd ei ole proovinud, aga pisut aega tagasi oli automaatse asukoha pakkumisega nii, et alguses pakkus kenasti küla, valla jne, aga kui hiljem vaatama läksin, oli ta alles jätnud ainult maakonna ja riigi.
Aga ega ma alati ka väga korralikult kõike sisestada pole viitsinud. Alguses kasutasin seda automaatset, mida geni pakkus ja kui hiljem avastasin, et ta küll pakub, aga pärast seda kogu infot meelde ei jätagi, läks tükiks ajaks tahtmine kohanimesid lisada ära. |
|
8/29/2010 at 11:36 PM
|
||
|
Private User
8/29/2010 at 11:40 PM
|
|
|
8/30/2010 at 12:16 AM
|
||
|
Private User
8/30/2010 at 3:03 AM
|
Ma ühte sellist tean, kes nii teeb. Tema seletas asja nii, et ta teeb seda teatud konfidentsiaalsuse huvides. Geni tõlgendab inimese, kes on piisavalt vana kohe avalikuks profiiliks aga haldaja seda ei taha. siis ta väldib sünni ja surma aja kirjutamist, selleks ette nähtud kohta. Kas antud juhul ka sellise filosoofiaga tegemist on, ei oska öelda. |
|
8/30/2010 at 3:16 AM
|
||
|
8/30/2010 at 4:03 AM
|
@Aimar ja @Assar - kas see (üks neist) on Private User - tal sellised profiilid... NB! kõik surnud on avalikud aga ligipääsu pole. Otsides aastanumbreid (nimereas) 1899 ja 1898 leidsin ca 6 eestlastest haldajat kes selliseid veidraid nimesid toodavad.
|
|
|
Private User
8/30/2010 at 4:09 AM
|
Miks sa nimeliselt minu poole pöördud, mina pole ise selliseid meetodeid genis rakendanud ...
Küsimus on hoopis teine, kui kellegile seeläbi mingit kahju on tehtud. Siis tuleb ikka igat juhtumit eraldi vaagida, mitte kohe, et teeme nimed avalikuks ja hakkame represseerima. Ma arvan, et paljud inimesed, keda käesolev probleem ka kuidagi ei puuduta lahkuksid genist kui siin mingiks jamaks kätte läheb ja siis tekivad juba uued probleemid, kui uurija oma materjali siia maha jätab ning jäädavalt lahkub, ei saa temaga näiteks mergeldada. Nii, et rahunege maha. Iga ühe oma asi, miks ta siin on ja Lauri ega keegi teine ei peaks siin midagi dikteerima. Kui probleeme kellegagi on, siis pole ju teised selles süüdi. |
|
8/30/2010 at 4:15 AM
|
||
|
8/30/2010 at 4:39 AM
|
||
|
8/30/2010 at 5:44 AM
|
||
|
Private User
8/30/2010 at 10:15 AM
|
Igaühel on õigus oma "käekirjale".
|
|
8/30/2010 at 11:38 AM
|
||
|
8/30/2010 at 12:50 PM
|
||
|
Private User
8/30/2010 at 1:41 PM
|
Ma arvan, et Geni kasutamine ruudulise kaustikuna see kõige hullem asi polegi - selliseid tegelasi saab lihtsalt ignoreerida. Ega nad niiehknii teab mis ultraväärtuslikku andmikku reeglina ei oma - las ajavad oma asja.
|
|
8/30/2010 at 9:53 PM
|
Kah targutusi ja mõttemõlgutusi. Olen jõudnud lihtsale järeldusele - peab olema 2 haru: üks on era ehk privaatne, see on see, kuhu paned seda, mida tahad pikemalt säilitada, teise paned selle, mida muudetakse, kustutatakse oma tahtmise järgi. Seetõttu on topeltstruktuurid vältimatud, vähemalt neile, kes tahavad mingi inimese või nende rühma kohta midagi tõsisemat üles riputada. Edu meile! |
|
|
Private User
8/30/2010 at 11:53 PM
|
Noh, mina käisin siin vahepeal igliskeelseid arutelusid piilumas, aga neid on nii palju, kelle jõud küll neist küll üle võiks käia... Ja kuna ma ise väga harva sinna vaatan, siis ma mõtlen et ehk on siin minusuguseid harvavaatajaid veel, kes uudistega kursis pole, nii et refereerin:
Aga igatahes, kuigi ruudulise vihiku pidamine Genis pole keelatud, võib sellest järeldada, et lihtsam on ja saab olema siin talitada nendel, kes koostööst on huvitatud ja nõus oma andmeid jagama. Eks maailmas on ju neid sugupuu-programme veelgi, privaatsushuvilistele kindlasti sobib mõni teine, eriti offlain süsteem paremini. uustulnukate sissejuhatus Geni-etiketti oleks küll enam kui teretulnud! |
|
Private User
8/31/2010 at 12:17 AM
|
|
|
8/31/2010 at 1:46 AM
|
Piret Dahl et al. räägivad tõtt. Geni firma/organisatsiooni ettevõte & põhimõtte on: üks puu. Selge, lihtne & arusaadav. Tulevased tehnilised muudatused Geni poolt võivad panna kõik peidetud profiile ohtu üleöö - Mitte paha pärast või kogemata, vaid lihtsalt selle ühise eesmärgi vastu töötamine: üks puu. Mõista seda & kõik on korras. Seevastu, kui sellega ei nõustu, on tõenäoline et muutud siin Genil vaid üheks väga pettunud & kurjaks isikuks. --- Geni Company Summary - "Geni is solving the problem of genealogy by inviting the world to build the definitive online family tree." [...] @ http://www.geni.com/company/about_us --- See on kindlasti mõnevõrra idealistlik, kuid näitab hästi kuhu firma intellektuaalne sümpaatia kallutab. Kahjuks Aimar Jukkumi olukorras, kui teise inemesega ei ole võimalik suhelda, on sunnitud "ehitada ümber probleemi" - kui viitsib & nii kaua kui puuduvad tehnilised vahendid et ülekaalu oma 'sugupuu hoolivale & aktiivsemale' poole tõmmata. Nagu Märt Aab soovitas: "selliseid tegelasi saab lihtsalt ignoreerida." Parem põleta energiat seal kus sellest suurem kasu. Nagu tavaliselt, loodan et mu Eesti keel on piisavalt mõistetav. Jöudu! /O |
|
|
8/31/2010 at 2:24 AM
|
||
|
Private User
8/31/2010 at 7:15 AM
|
|
|
Private User
8/31/2010 at 7:26 AM
|
|
|
8/31/2010 at 11:32 AM
|
Olav Linno Poëll üks puu on tore idee ja mulle see üldiselt väga meeldib, aga mida ikkagi teha inimestega, kellel on täiesti oma loogika ja kes rakendavad seda loogikat ka juba Genis olemas olevatele andmetele? Konkreetne näide (nime ei hakka siin nimetama, ühised koostööpartnerid on niigi kursis) - inimene kustutab minu sisestatud profiilidelt ära virtuaalsed perekonnanimed, sest see on tema arvates "vastuolus ajaloolise tõega", jättes järele zombiprofiilid a la Ann ja Mari 99+ kattuva profiiliga. Sealjuures on tegemist minu otseste esivanematega, mitte mingite kaugete harudega. Ja teine äärmus - kui ma Annule ja Marile virtuaalsed perekonnanimed tagasi panen, siis kaovad nende ümbert varsti sulud ära, sest kellegi arvates on see "inetu". Kuidas selles olukorras siis seda ühist puud arendada? Mina olen igatahes loobunud (esialgu ainult ühe inimese osas) ja paratamatult tekitab see topeltprofiile. |
|
|
8/31/2010 at 11:47 AM
|
"Geni is solving the problem of genealogy by inviting the world to build the definitive online family tree."
|
|
|
Private User
8/31/2010 at 12:05 PM
|
Karta on, et Vaike kirjeldatud probleem alles algab - ja ma arvan, et see on / saab olema Geni globaalne probleem. Ajalooliste profiilide puhul on erikeelsete nimetuste loetelu ju päris kole. Mingi aeg tagasi oli teemaks üks Bulgaaria tegelane, kes kõik ajaloolised profiilid bulgaaria keelsete nimedega ehtis.
|