Tehnilised nõuanded

Started by Private User on Wednesday, December 16, 2009

Participants:

Profiles Mentioned:

Showing 301-330 of 1336 posts
10/16/2010 at 5:22 AM

Post deleted by Jaak Tulp on Oct 18, 2010 at 12:21 AM

Private User
10/16/2010 at 5:39 AM

Post deleted by Private User on Oct 17, 2010 at 2:58 PM

10/16/2010 at 6:05 AM

Post deleted by Jaak Tulp on Oct 18, 2010 at 12:21 AM

10/16/2010 at 8:05 AM

Jaak - ei pea aruteludest miskit kustutama.
On ju olemas nii Geni Foorum: http://forum.geni.com/ kui ka Geni Wiki: http://wiki.geni.com/ - need mõlemad on just tehtud selliste asjade jaoks (ja seal on mõlemas ka otsing olemas). Tuleb lihtsalt aruteludest kasulikest õpetustest kokkuvõtted teha ja sinna üles panna - ilusti eesti keeles muidugi. Ja seda võib meist igaüks teha.

Lauri

10/16/2010 at 1:18 PM

"jälgin - järgin" asemel võiks kasutada "vaatan - vaatlen- uurin - tutvun" .Need väljendid sobiksid antud tegevuse kohta paremini!
lugupidamisega

10/16/2010 at 2:00 PM

See "Following" teema on arutlusel ka selle eestikeelse arutelu http://www.geni.com/discussions/6000000008381077461 värskemas otsas.

Private User
10/18/2010 at 9:53 AM

Mind häirib ka see eesti keelse tõlke variant "Mister X jälgib nüüdsest: Missis Y´t. " ja fraasid "Jälgi" ning "ära enam jälgi" Jääb selline mulje nagu Staasi või Mossad tegutseks ja hoiaks kõigel silma peal.
Ja natuke imelik on siin sõna "olvatavad isikud" - no vaatasin sõnaraamatust järgi, selline sõna on tõepoolest olemas, aga võiks ikkagi kasutada sellist sõnavara, mis on igapäevasem ja mida ei peaks sõnaraamatust järgi vaatama. Ei usu, et sõna olvama oleks just iga eestlase leksikonis.

10/18/2010 at 11:51 AM

Post deleted by Ene Sõrmus on Oct 19, 2010 at 6:38 AM

Private User
10/18/2010 at 12:19 PM

Olbama on see sõna (mitte olvama). Keel on muutuv ja täienev - ega te ometi ei kasuta sõnu teler, selver, vms.
Sisu poolest uue tegevuse märkimiseks sobib minu meelest väga hästi üks alakasutatud ent hää sõna omadustega sõna. Peaks olema Aaviku sõna - Joh. Aavik (Johannes Aavik) on ka MP nii et väga sobiv.
Iseasi on muidugi see, et vahet pole - ma ikka ei taha, et mind olvataks ilma minu aktseptita. Kuigi vist juba jälle jälgitakse ... ma ei tea, ma vahetasin keele lätiks - palju lõbusam.

Private User
10/18/2010 at 12:23 PM

"Sõbrad" ei saa jätta, sest funktsionaalsus on muutunud ning tõlkega tegeleja on asja paraboliseerimiseks tolle koleda, ent vastuolusid tekitava sõna kasutusele võtnud. Kahju, et sama ei saa teha ingliskeeles.
* Tegel't muidugi es ole see sõna kole, lause tuli sedaviisi ilusam.

Private User
10/18/2010 at 12:23 PM

Post deleted by Private User on Oct 18, 2010 at 1:18 PM

Private User
10/18/2010 at 8:57 PM

Post deleted by Private User on Oct 19, 2010 at 12:32 AM

Private User
10/19/2010 at 12:34 AM

Sõber oli hea, aga ei haaku teemaga, sest tegusõna tarvis?

SÕBRUSTAMA
sõprust pidama; sõbrutsema; semutsema; sõbrad olema; sõbrajalal (heal jalal, lähedastes suhetes) olema

10/19/2010 at 12:38 AM

Tehnilist nõuannet sooviks

Oma isiklikus läpakas olen vist mingi vale nuppu vajutanud. Näitab mingit mobile versiooni - kõik menüü nupud tulevad vasakust ekraani servast riburada mööda alla. Kas keegi oskab vihjata mida ma valesti vajutasin? Enne kui see juhtus vaatasin vist suguvõsa läbi ipod'i

10/19/2010 at 1:35 AM

Tere Hannes Toomsalu - ei oska aidata. Uurige help@geni.com
kui jagu saate andke siia ka teada - mind huvitab (PDA-s) justt see Geni kujundus millega te praegu hädas - seni pole õnnestunud leida.

Lauri

Private User
10/19/2010 at 8:47 AM

Aga äkki sobib sõbra asemel koostööd tegema. idiomaatiliselt peaks sobima ju tegelikult.

Private User
10/19/2010 at 10:44 AM

SÕBRAD oli hea määratlus ja võiks edasi kesta, aga koostööpartnerid on kuidagi lohisev ... sobiks ehk lihtsalt ABILISED ? On ju siin abi üsna tihti vaja õigete daatumite leidmisel ja kirikuraamatust tõlkimisel-uurimisel-mõistatamisel.

Private User
10/19/2010 at 11:07 AM

Sõbrad on hea sõna muidugi ja ise pooldan ka seda. Tegusõnana võiks ju olla sõpradeks saama. Kõlab paremini kui nuhk, spioon, agent või detektiiv :)

Või siis, et otsime jälle mõne "valge surnud mehe" sõnaloome antoloogia välja või mõne muu arhaismi ja hakkame muudkui kasutame, peaasi, et ise intellektuaalsed välja näeme :D

Private User
10/19/2010 at 11:42 AM

Täielik puder ja kapsad juba.

Koostpartner on/oli sootuks teine asi kui sõber ja viimane omakorda midagi muud, kui jälgija, olbaja, piiluja. Sellest kogu poleemika ning selle karikaturiseerimine. Aga Assar ju Geni niiehknii asjaks ei tunnista, nii et ...

Private User
10/19/2010 at 1:09 PM

Ma ei sa küll väga hästi selle funktsiooni mõttest aru, aga tundub, et seda võiks sisuliselt ikkagi järgnemiseks (mitte jälgimiseks) nimetada. Sünonüümisõnastik annab vasteks- JÄRGNEMA, järele minema, kannul (järel, sabas) käima, [kedagi] seirama

Seirama on ju päris armas ja neutraalne. No ja popp ja noortepärane oleks kedagi fännata :)

Anu

P.S Kuna teema on püsti kahes kohas, siis postitan mõlemasse.

10/19/2010 at 1:20 PM

Seirate te siin ainult üle minu laiba!
Vajadusel seletan oma visiitkaarti privaatkirjas.

vaatlemisega olen päri - mis variandid veel?
silmitseb? huvitub? kaasab (käib kaasas)?

Lauri

Private User
10/19/2010 at 1:28 PM

edit: Koostpartner -> Koostööpartner

...

laigib (vrdl. i.k. like <- FB)

10/19/2010 at 10:36 PM

Ja jah ikka paneme: laigib ja fännab ja laveb ja volloub....

STOPP! Paneme nagu FB-s - Meeldib
Selle nupu valikuga sa otsustad, et see isik või profiil meeldib sulle ja sa tahad tema asjadega rohkem kursis olla. Kui ära tüdined siis vajutad - Ei meeldi enam.

Mida arvate?

Lauri

Private User
10/19/2010 at 11:41 PM

nali oli ...

10/20/2010 at 12:23 AM

Ei meeldi; see hakkab jälle isikute pihta käima, mitte nende uudiste. Isegi FBs isiku juures on mingi teine nupp mumeelest.

10/20/2010 at 2:49 AM

@Märt Aab, Liivi Murumets
Olge palun mõistlikud ja lõpetage see joga, et teil puudub jälgijate-piilujate-olbajate-luurajate üle kontroll. Igas profiilis on juba terve igaviku olnud nupp "Blokeeri kasutaja" (enamasti peidus "Veel tegevusi" all).
Mudige seda, kui moll ei meeldi ja ongi asi ants!

Private User
10/20/2010 at 3:17 AM

@ Arne - ei ole "Blokeeri ..." on "Tõkesta ..."

Joga, moll - need on ka toredad eestikeelsed sõnad.

Küsimus ei ole selles, et "moll ei meeldi" ning blokeerimine/tõkestamine on sootuks radikaalsem tegevus. Aga noh, jah ... hää, et mõni teab, kuidas õige on.

Private User
10/20/2010 at 4:21 AM

Ega ma nii väga tõsiselt mõelnudki. Isiklikult minul ei ole midagi selle vastu kui keegi mind jälgib, mulle järgneb või mul silma peal hoiab.

10/20/2010 at 5:15 AM

@ Märt Aab
Skleroos on, tõepoolest "Tõkesta see kasutaja", ise tõlkisin.
Aga milles seisneb kasutaja tõkestamise radikaalsus, kas jälle ainult väljendis? Seda saab ju muuta.
Aga kas ma võiksin paluda, et me umbes nädalaks kuulutame välja moratooriumi "Jälgima" teemal. Eilseks tundus, et oli olemas kohmakas, kuid toimiv kompromiss "Jälgi uudisvoogu" Rahutud näpud on tänaseks sokutanud järjekordse ebardi "Meeldima" - no ei meeldi, kohe mitte kuidagi ei meeldi.

Private User
10/20/2010 at 5:58 AM

Praegu on kasutusel väga erinevaid tõlkeid.
Ehk koguks hääli selle väljendi kohta:
http://www.geni.com/tr8n/phrases/view?translation_key_id=228127
ja siis saaks enamuse arvamust arvestades ühtlustada ülejäänud:
http://www.geni.com/tr8n/phrases?section_key=&amp;search=ollow&amp;...

Ehk ei ole 'tõkestamine' kõige suupärasem tõlge, kui tõlkijalgi meelest läheb ;)

Showing 301-330 of 1336 posts

Create a free account or login to participate in this discussion