|
Private User
6/18/2011 at 3:23 AM
|
Kui kasutajal on püsiparool seadmata ja ta profiilil on haldaja(d), siis ei ole tema ainuisiklikku nõusolekut vaja mestimiseks, piisab nende nõusolekust, kes võivad tavalisi mestimisi lõpule viia. Mestitavate profiilide haldajad saavad kaas-haldajateks, Geni valib oma valemite järgi välja selle, kes saab peamiseks - mestimise võrdluse juures on tulevase peamise haldaja nimi rammusate tähtedega. Peale püsiparooli sättimist peab kasutaja ise nõusoleku andma enda profiili mestimiseks. Haldajad kaovad ära (ja nende ligipääs andmetele ning puuvaatele, kui nad ei ole pererühmas) peale mestimist, sest neid ei olnud ka eelnevalt. Kui kasutajaprofiil on topelt ja *lähedased on kõik mestitud* ning hallatavas profiilis *ei ole* pilte, sündmusi vmt lisainfot, siis võib topeltprofiili pereseosed eemaldada (Pro) või isikukirje kustutada. |
|
Private User
6/18/2011 at 5:58 AM
|
|
|
Private User
6/19/2011 at 11:47 AM
|
"Kasutajal on püsiparool seadmata" on vaid juhul kui ta on olemasolevasse puuse kutsutud. Kui kasutaja on ise oma puu loonud ja see on hiljem mestitud teise puuga, siis tal haldajat ei ole.
|
|
6/20/2011 at 9:53 PM
|
"Kas "kasutajal on püsiparool seadmata" juhtumil on võimalik olla kasutaja?"
|
|
|
Private User
6/22/2011 at 2:05 AM
|
Tänud -nüüd probleem GEDCOM ekspordiga.
|
|
Private User
6/22/2011 at 2:09 AM
|
|
|
6/22/2011 at 3:38 AM
|
||
|
6/22/2011 at 1:42 PM
|
||
|
Private User
6/23/2011 at 1:46 AM
|
Ahnenblatt – laadib tõrgeteta, ← pole probleemiks [ sulg või miski rikub haru näitamise nimede vahelise seose.
|
|
6/30/2011 at 9:27 AM
|
Post deleted by Lilian Puust on Jun 30, 2011 at 11:08 AM |
|
|
6/30/2011 at 11:07 AM
|
||
|
Private User
7/3/2011 at 4:57 PM
|
http://www.geni.com/discussions/63190?msg=713989 mainitud seoste riknemine oli põhjustatud sisestusvigadest - olin märkinud ekslikult ühe isa ja abikaasa naissoost olevaks - kadusid seosed nii lapse kui ka abikaasaga. Tegelikult on huvitav, et Geni vähemustele niimoodi ahitavalt läheneb. |
|
7/3/2011 at 9:37 PM
|
Private User See muudatus, et kõik samasooliste suhted on võimalikud tehti justnimelt kasutajate soovil ca 3 aastat tagasi (senini on lisamata veel nn transgender juhtumid ehk pole võimalik näidata et sündis mehena ja nüüd on naine või vastupidi). Miks GEDCOM arendajad selliste uuendustega siiani arvestanud pole on omaette teema. |
|
|
Private User
7/5/2011 at 9:07 AM
|
|
|
7/5/2011 at 12:29 PM
|
||
|
Private User
7/5/2011 at 12:45 PM
|
Ise saad aru, mida kirjutad?
|
|
7/5/2011 at 12:57 PM
|
||
|
Private User
7/5/2011 at 1:16 PM
|
Sa tahad elu lihtsustada? Genealoogia on ajaloo abiteadus (http://et.wikipedia.org/wiki/Genealoogia) ning seega on eesmärk kirjeldada tegelikkust, mitte seda lihtsustada või sel hinnangut anda. |
|
7/6/2011 at 5:34 AM
|
Mhmh..olen nõus. Siiski arvan, et genealoogia peaks kirjeldama bioloogilist pärilikkust, mitte nagu inimesed perekonna mõistet mõistavad ja ümber mängivad. Ma ei räägi siin vähemuste diskrimineerimisest ega religioonist ega millestki sellisest. Meeste (või naiste) paar ei saa omavahel saada lapsi, peab olema surrogaatema(isa) või kuidas seda nimetati (näiteks Elton Johni lugu) GEDCOM formaati peaks ka sel juhul kõvasti muutma, et kõiki neid variante kirja saaks panna. |
|
|
7/6/2011 at 11:57 AM
|
Kas mulle tundub, või see ongi nii? Peale seda, kui PRO kasutaja sai võimalusse kõiki avalikke profiile muuta on seni avalikud profiilid suurelt jaolt privaatseteks tehtud. Kas keegi teab, peaks omad ka sulgema või? Mis selle muudatuse eesmärk on/oli, peale PRO-de värbamise? Lisaks PRO-dele ja arendajatele oleme ju tegelikult kõik puu koostamisel oma panuse andnud. |
|
|
7/6/2011 at 12:43 PM
|
eh...ega siin midagi imestada ole. Inimese oma mina kaitse ja privaatsustunne on ikka ettearvamatud. PRO-dele anti minu arust võimalus mestida avalikke profiile sellepärast, et saaks puu konfliktid puust ära ja rohkem pooleli mestimisi saaks lõpetatud. See on ju hea asi või ei ole? Ikkagi paistab, et inimesed ei saa aru, mis on avalik ja mis on privaatne. Kui on avalik, siis on avalik (mitte osadele avalik ja teistele mitte) ja kui on privaatne, siis on privaatne. Selline "natuke rase" tunne tekib siin :)) |
|
|
7/6/2011 at 1:01 PM
|
Mul seisab kõigis kolmes alajaotuses igas sadakond ''tree matches'',pluss suglaste osas puu- ja andmekonflikte paarkümmend tükki,sest profiilidest üks (või ka mõlemad ) kinni pandud,kuid keegi need ju mulle saatis...mina aga nendega midagi teha ei saa....Ja aru ma neist ei saa,mis siis,et PROdele lisaõigusi anti,ega nad valeks parandama ju ei tüki...Mul hea meel,kui keegi mu tähelepanu ebakõlale juhib ja lähen kohe Saagasse uurima,kus ja miks valesti on |
|
|
7/6/2011 at 1:29 PM
|
Jaak Tulp - bioloogilist pärilikkust ei ole genealoogia küll kunagi esmatähtsaks pidanud. |
|
|
7/6/2011 at 1:55 PM
|
||
|
Private User
7/6/2011 at 2:10 PM
|
Nagu varasemalt nenditud - genealoogia on ajaloo abiteadus ning ajalugu on too, mis on kirja pandud (põhineb allikail) ... bioloogia ... bioloogia on üks teine asi ...
|
|
7/7/2011 at 12:56 AM
|
||
|
7/7/2011 at 1:25 AM
|
||
|
7/7/2011 at 2:52 AM
|
||
|
7/7/2011 at 3:10 AM
|
Geni uuendustega tekkinud piirangud on meil kõigil mestimistaotluste hulgas näha. Kui süsteem töötaks korralikult, ei tohiks ta neid meile toppida. Kahjuks on filtrid ebakompetentselt koostatud ja nii genereerub neid vigaseid mestimisi üha juurde.
|
|
|
7/7/2011 at 3:47 AM
|
armsad Geni meistrid! Kuidagi peaks selle mestimiste asja korda saama: ka minu lähiperes on üleval mestimisi juba pikemat aega, sest vastaspool arvab, et minu sugulased on ainult tema omandis. Kõigile taotlustele ja kirjadele vastab vaid vaikus.
|