Profile photos of relatives are not displaying In "My tree" view only.

Started by Юрий Чернявский on Friday, January 14, 2011

Participants:

Showing all 23 posts
1/14/2011 at 5:15 AM

Profile photos of relatives are not displaying In "My tree" view only.

The problem arise only with photos which has UTF characters (Russian language) in the filename. The photos with English filename are displaying well. And the problem is only in the "tree view".

Is it possible to fix the problem without re-uploading all my photos and changing file name manually?

Additional information. Here is the URLs of the profiles whose photos do not appear in the tree:
http://goo.gl/W7pEr
http://goo.gl/9ntIq
http://goo.gl/7BxbT
(My family tree includes more then 50 profiles with this issue)

Private User
1/14/2011 at 5:55 AM

I'd suggest submitting a help ticket on this so they can document and fix the bug.
Michael Stangel
Private User

1/14/2011 at 7:43 AM

I'll take care of these later today. We're working on an automated fix for these, so they should take care of themselves in a few weeks.

1/14/2011 at 8:43 AM

Jeff,
Thanks, I have submitted the ticket (Ticket ID: ONO-352191)

Mike,
Thanks for you care, it is a big help for me and my relatives. If you need full list of photos and/or profiles with this issue or any other data, please tall me that.

1/15/2011 at 11:53 AM

Michael Stangel Mike, it still has the same issue :(

Private User
1/15/2011 at 12:19 PM

Please, let him have the weekend off.

1/15/2011 at 1:11 PM

I am sorry

1/15/2011 at 2:49 PM

LOL, thanks to you both. Rest assured that I'm comfortable ignoring the discussions when I feel like having some time off. :-)

You should find that these three people are fixed, but not the profiles around them. We're running a script to find and fix every photo with the international-character issue, and renaming them to latin-ized characters and then re-uploading them to our photo server. There's a few hundred thousand of them, so the script will be running for a good ten days or so. I'll post back here once it's done.

1/17/2011 at 5:38 AM

It is great, thanks for that!

1/21/2011 at 1:48 PM
1/24/2011 at 12:19 PM

Some fresh info from Geni Team:
"The script has over 200,000 photos to rename and re-upload to photos.geni.com -- that's probably going to take about 10 days."

Lauri

1/25/2011 at 12:21 PM

My tree is fixed totally. The script worked fine in my case.

Thanks Geni! Thank you Mike Stangel, Thank you Lauri Kreen, Ͼ

1/25/2011 at 1:00 PM

Happy to help!

Private User
1/25/2011 at 1:19 PM

Wow, even the old bug with some pictures not visible in the tree is fixed ([#DZE-573136]) ;-)

1/25/2011 at 2:00 PM

Right, that's what we were attempting to fix when an operational error broke these photos throughout the site. When we're done, the photos should show on the profiles once again, and also in the tree.

1/31/2011 at 12:11 PM

The script to repair photos with international characters is finished. These should now show correctly on the profiles and in the tree. If you're still having problems with some photos, let me know and I can investigate.

Private User
2/7/2011 at 4:53 AM

Michael Stangel - I have noticed the same,- it looks like your script was not able to fix profile photos for claimed profiles.

2/7/2011 at 6:31 AM

Brox and Jakub, the photo problem you're talking about has nothing to do with International characters. Most likely it's a problem synchronizing Facebook photos. Usually this requires the user himself/herself to fix it.

2/7/2011 at 10:46 AM

Michael Stangel, but why after clicking to the missing picture I can see then all variants of her picture _original, _large, _medium and _small?
The problem is related only to profile page itself.
The picture link inside the profile page IS WRONG!
Try: http://assets3.geni.com/media/p9/4205/3040/53444837de5065c8/fif27sa...

2/7/2011 at 1:00 PM

So the one that Jakub posted is a missing crop -- what you're supposed to be seeing on the profile page is the portion of the photo bounded by the green tagging box. Something obviously went wrong there, so I reset her profile photo back to the full picture. I don't believe that's a common problem, but if you see more feel free to post them here or send them to me as a private Inbox message, and I'll investigate.

Private User
2/7/2011 at 2:10 PM

I send you e-mail with next 'photo errors'. Maybe these photos are conected with 'resize photo' option.

I'm going to delete my posts from this discussion cause I don't want to be present on 'news' family section on my tree.

Regards and sorry

2/7/2011 at 2:56 PM

We're working on a fix.. sorry for the trouble!

2/7/2011 at 3:11 PM

Photo cropping should be fixed now.

Showing all 23 posts

Create a free account or login to participate in this discussion