Berit Torkelsdatter Haga

Started by Linda Bærheim on 2011年6月2日(星期四)

参与者:

Profiles Mentioned:

显示全部7条评论
2011年6月2日下午 2点24分

Jeg tror det er blitt merget to forskjellige Berit Haga profiler. I følge Høyland Gards- og ættesoga (Haga 19, 20, 22) så finnes det en Berit Tollaksdtr som er gift med Laurits Torkellson Hommersåk (og senere Kristoffer Olson Tjelta), og som er mor til alle barna. Denne Berit er ikke datter av samme foreldre som Laurits Torkellson har.

Det finnes en annen Torkell Ellingson Haga, som hadde en Berit som datter (f 1656, d 6.3.1695 ingen barn). Hun var gift med Torkel Gauteson.

Denne Berit Torkelsdatter Haga har datoer for den andre Berit (som gjør at hun er født etter sin første sønn ble født..), og sammer foreldre som mannen sin.

Foreslår å lage en ny Berit Torkelsdatter Haga, som er datter av Torkell Ellingson Haga, og å omdøpe denne profilen til å være Berit Tollaksdatter f 1616. Foreldre ikke nevnt i Høyland g & æ.

Private User
2011年6月2日下午 8点34分

Jeg har også Høylandsboka, og ser at du har aldeles rett! Dette må rettes opp.

2011年6月3日上午 4点16分

Har gjort det jeg kan for å bedre dette; laget ny Berit som er datter av Torkel Ellingson Haga, og jeg fjernet at Torkell Hommersåk og Herborg Olsdtr Åsland er foreldrene til denne Berit. Fikset på datoene så de er riktige til rett person.

Men jeg klarte ikke fjerne Torkel Ellingson Haga som far for denne Berit'en (Tollaksdtr) - fikk feilmelding at treet ville bli splittet da. (Siden den andre Berit (Torkelsdtr) ikke hadde noen barn, og det står ikke så mye mer om broren hennes Elling heller, så stopper det der.)

Så det ligger fortsatt litt feil inne på Berit Tollaksdtr.

Private User
2011年6月3日上午 7点12分

Da må vi kaskje be en curator om hjelp?

2011年6月3日上午 8点32分

Jeg fjernet Torkel Ellingson Haga som far til Berit Tollaksdatter.
Stememr det at Berit hadde to ektemenn, Kristoffer og Laurits, eller er det mer som skal kuttes?

Harald - Curator

2011年6月3日上午 8点35分

Ser at det var svar på mitt spørsmål tidligere i diskusjonen. Klippet inn referansen til Høyland G&Æ i profilens "om meg" felt.

Private User
2011年6月3日下午 4点18分

Takk til deg, Linda, som fant feilen og også til deg, Harald, som ordnet opp til slutt.

显示全部7条评论

Create a free account or login to participate in this discussion