Claes Claesz Mooij (c.1570 - d.)

‹ Back to Mooij surname

View Claes Claesz Mooij's complete profile:

  • See if you are related to Claes Claesz Mooij
  • Request to view Claes Claesz Mooij's family tree

Share

Death: (Date and location unknown)
Occupation: w. Vriezekoop kerkmeester van Leimuiden (1628)
Managed by: Diederik Mooij
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Claes Claesz Mooij

Schout en Schepenen Rechterlijk Archief Alkemade 9-6-1628

Mourijn Jan Mourinsz. buurman w. op de Nieuwe Wetering en bekent voor schout en schepenen van Alkemade een losbare rente van f 31:5:0 per jaar te hebben verkocht aan de kerk van Leimuiden. Hij verklaart de hoofdsom van f 500 te hebben ontvangen uit handen van de kerkmeesters van Leimuiden, zijnde: Sijmon Jansz. Backer op de Oude Wetering, Seger Dircxz. Smit te Leimuiden en Claes Claesz. Moij te Vriezekoop.

De rente is bezet op de volgende onroerende zaken:

  • 1. Een woning, bestaande uit huis, barg, schuur en land, groot omtrent 5 morgen, gelegen aan het noordeinde van de Nieuwe Wetering. Belendingen: oost: de Nieuwe Weteringerdijk, zuid: Mourijn zelf met een leen van 3 morgen, gehouden van het Huis van Warmond, west: de erfgenamen van Jan Jacobsz. Crull van de Ade, en noord: de kinderen en erfgenamen van Cornelis Jan Mourinsz. zaliger (zijn broer), Dirck Dircxz. van de Ade en de weduwe van Dirck van Griecken, in zijn leven baljuw en schout van Hoogmade
  • 2. 5 Morgen land ten noorden van de voorgaande partij. Belendingen: oost: de Nieuwe Weteringerdijk, zuid: de weduwe van Dirck van Griecken voornoemd, west: de weduwe en erfgenamen van Maerten Pietersz. in Zevenhuizen, en noord: de weduwe van Louris Claesz. en de kinderen van de voornoemde Cornelis Jan Mourinsz.

Bovengenoemde partijen zijn bezwaard met een losbare rente van f 2.200 kapitaals, aankomende Sijbrant van Alckemade.

view all

Claes Mooij's Timeline