Helvi Linnea Aleksandra Sipilä (Maukola) (1915 - 2009) MP

public profile

View Helvi Linnea Aleksandra Sipilä (Maukola)'s complete profile:

  • See if you are related to Helvi Linnea Aleksandra Sipilä (Maukola)
  • Request to view Helvi Linnea Aleksandra Sipilä (Maukola)'s family tree

Share

Birthdate:
Birthplace: Helsinki, Finland
Death: Died in Helsinki, Finland
Managed by: Lasse Söderström
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Helvi Linnea Aleksandra Sipilä (Maukola)

Helvi Linnea Aleksandra Sipilä (o.s. Maukola, 5. toukokuuta 1915 Helsinki – 15. toukokuuta 2009 Helsinki oli virkamies, varatuomari ja ministeri. Lisäksi hän oli YK:n apulaispääsihteeri ja presidenttiehdokas Suomen vuoden 1982 presidentinvaaleissa. Hän oli apulaispääsihteerinä ja presidenttiehdokkaana ensimmäinen nainen.

Helvi Linnea Aleksandra Sipilä (5 May 1915 – 15 May 2009) was a Finnish diplomat, lawyer and politician. She was known as a promoter of women's rights, and was the first-ever female Assistant-Secretary-General of the United Nations.

Yhdistyneiden kansakuntien apulaispääsihteeri, asianajaja, presidenttiehdokas, ministeri. Helvi Sipilällä oli takanaan pitkä asianajajan ja järjestövaikuttajan kokemus myös kansainvälisissä tehtävissä, kun hänet valittiin ensimmäisenä naisena Yhdistyneiden Kansakuntien apulaispääsihteeriksi. Sipilän vastuualueena olivat naiskysymykset, sosiaalinen kehitys ja rikollisuuden ehkäisy. Hänestä tuli ensimmäinen nainen, joka oli ehdolla Suomen tasavallan presidentiksi.

----------

view all

Helvi Sipilä's Timeline

1915
May 5, 1915
Helsinki, Finland
1940
1940
Age 24
2009
May 15, 2009
Age 94
Helsinki, Finland
????