View Jan Garbarek's complete profile:

  • See if you are related to Jan Garbarek
  • Request to view Jan Garbarek's family tree

Поделиться

Related Projects

Birthdate: (66)
Birthplace: Mysen, Østfold, Norge
Occupation: Jazz Musician
Managed by: Anne M Berge
Last Updated:
показать все

Ближайшие родственники

About Jan Garbarek

Jan Garbarek (født 4. mars 1947 på Momarken utenfor Mysen i Østfold, vokst opp på Årvoll i Oslo) er en norsk jazzmusiker, som spiller på en rekke forskjellige musikkinstrumenter, men har sopran- og tenorsaxofon som hovedinstrument. Han betraktes av mange som det mest utpregede eksempel på det som kalles «en nordisk tone», og en av opphavsmennene til det som i dag kalles «fjelljazz». Han er far til musikeren Anja Garbarek.

Garbarek ble født i en leir på Mysen for såkalte «displaced persons». Hans polske far var i tysk fangenskap under annen verdenskrig, og arbeidet på jernbanen i Trøndelag da han møtte henne som skulle bli Jan Garbareks mor.

Som 15-åring deltok han i NM for amatør-jazzmusikere, og vant førstepris både som solist og orkesterleder. I 1960-årene spilte han blant annet sammen med Karin Krog og George Russel. Dette hadde stor betydning for hans musikalske utvikling. Hans første soloalbum heter Til vigdis og kom i 1967. Året etter ble han tildelt Buddyprisen. I 1970 innledet Garbarek et samarbeid med den tyske produsenten Manfred Eicher og hans plateselskap ECM, et samarbeid som gjorde musikken hans kjent i hele verden og førte til en lang rekke utgivelser. Garbarek oppnådde verdensberømmelse for sin medvirkning i Keith Jarretts europeiske kvartett. Deretter begynte han å gjøre seg bemerket på egenhånd.

Foruten sin lett gjenkjennelige personlige klang, er han også kjent for å ha brukt inspirasjon fra mange forskjellige musikalske stilarter i sin musikk. Han har også laget mye musikk til film, teater og ballett. Har også samarbeidet med lyrikeren Jan Erik Vold på flere album.

English Wikipedia

показать все

Хронология Jan Garbarek

1947
March 4, 1947
Mysen, Østfold, Norge
1970
July 24, 1970
Age 23
Oslo, Norge
????