Maj Britt Andersen

Is your surname Andersen?

Research the Andersen family

Maj Britt Andersen's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Related Projects

Maj Britt Andersen

Birthdate: (58)
Birthplace: Østre Toten, Norway
Immediate Family:

Daughter of Reidar Andersen and <private> Andersen (Kjeldstad)
Sister of Inger Lise Rypdal

Managed by: Private User
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Maj Britt Andersen

Maj Britt Andersen (født 15. november 1956 i Østre Toten) er en norsk sanger og artist. Hun er mest kjent for sine mange plater for barn. Hun er søster av Inger Lise Rypdal.

Som ung var hun vokalist i dansebandene Bruno og Howards og var med å gi ut to plater med Howards i 1974. I 1975 ga hun ut sin første soloplate Et lite under, og tre år senere oppfølgeren Det svinger i meg. Fra midten av 80-tallet begynte hun å samarbeide med bassist, komponist, arrangør og produsent Geir Holmsen og tekstforfatter Trond Brænne. Samarbeidet resulterte i barneplaten Har du hørt det? i 1985, gitt ut under navnet Mabben Max. Platen var den første av mange barneplater fra Maj Britt i samarbeid med Holmsen og Brænne og ble nominert til Spellemannprisen 1985. Albumet Folk er rare ga hun ut under sitt eget navn, og for den fikk hun Spellemannprisen 1986 i klassen barneplate.

I tillegg til plater for barn, har hun også gitt ut tre album med materiale av Alf Prøysen, Kjærtegn i 1992, Dørstokken Heme i 2004 og Onger er rare i 2006. Det første var med ukjente Prøysen-tekster som Geir Holmsen hadde satt melodi til, det andre var med mer kjente Prøysen-sanger mens det tredje var med barnesanger av Prøysen. I 1997 ga hun ut albumet Vinterkropp med dikt av Ove Røsbak til Holmsens melodier.

Wikipedia

view all

Maj Britt Andersen's Timeline

1956
November 15, 1956
Østre Toten, Norway