Titus Aurelius Fulvus (c.56 - 89) MP

public profile

View Titus Aurelius Fulvus's complete profile:

  • See if you are related to Titus Aurelius Fulvus
  • Request to view Titus Aurelius Fulvus' family tree

Share

Related Projects

Birthdate:
Birthplace: Rome, Lazio, Italy
Death: Died in Rome City, , Lazio, Italy
Managed by: Bjørn P. Brox
Last Updated:

About Titus Aurelius Fulvus

Anteckningar från http://en.wikipedia.org/wiki/Titus_Aurelius_Fulvus

Titus Aurelius fulvus

Från Wikipedia, den fria encyklopedin

Titus Aurelius fulvus från " Promptuarii Iconum Insigniorum " I 1: a -talet fanns två män med namnet Titus Aurelius fulvus . Den ena var farfar och de andra far till den romerske kejsaren Antoninus Pius .

Den äldre Titus Aurelius fulvus var av galliska härkomst. Detta fulvus var dubbelt konsul och tjänstgjorde som en stad prefekten. Familjen till den äldre fulvus invandrat till Rom från Nemausus , Gallien (nuvarande Nîmes , Frankrike). I februari 69 , som befälhavare för Legio III Gallica , besegrade han 9000 Rhoxolani ryttare på den romerska sidan av Donau. Förmodligen under 70-talet var han konsul suffectus och 85 konsul.

Den yngre Titus Aurelius fulvus var konsul i 89 . Detta fulvus har beskrivits av Augustan historia som en ? sträng och rättrådig man? . Den yngre fulvus gift Arria Fadilla , en dotter till konsul och vän till Historikern Plinius den yngre, Gnaeus Arrius Antoninus .

Deras enda barn var Titus Aurelius fulvus Boionius Arrius Antoninus Pius föddes i Lanuvium ( modern Lanuvio , Italien) den 19 september 86 . Hans son uppfostrades av sin svärfar .

view all

Titus Aurelius Fulvus, III's Timeline