Unico Wilhelm van Wassenaer Obdam, rijksgraaf (1692 - 1766)

public profile

11

Matches

0 0 11
Adds middle name, occupation, education, sibling(s) and spouse(s).

View Unico Wilhelm van Wassenaer Obdam, rijksgraaf's complete profile:

  • See if you are related to Unico Wilhelm van Wassenaer Obdam, rijksgraaf
  • Request to view Unico Wilhelm van Wassenaer Obdam, rijksgraaf's family tree

Share

Nicknames: "Willem", "Wilhelm"
Birthdate:
Birthplace: Delden, Overijssel, Netherlands
Death: Died in 's-Gravenhage, Zuid-Holland, Netherlands
Managed by: George J. Homs
Last Updated:

About Unico Wilhelm van Wassenaer Obdam, rijksgraaf

Levensloop

Unico Wilhelm van Wassenaer Obdam, Rijksgraaf van het Heilige Roomse Rijk, was de vijfde zoon van de edelman en diplomaat Jacob II van Wassenaer Obdam en van Adriana Sophia van Raesfelt tot Twickel en kleinzoon van admiraal Jacob van Wassenaer Obdam. De familie waaruit hij geboren werd, bewoonde een huis aan het Noordeinde te Den Haag en kasteel Twickel bij Delden. Muziekonderricht kreeg hij vermoedelijk van Quirinus van Blankenburg in Den Haag.

Hij was lid van de Overijsselse, later van de Hollandse Ridderschap, gecommitteerde ter Staten-Generaal, hoogheemraad van het Hoogheemraadschap van Delfland, raad ter admiraliteit van Rotterdam, bewindhebber van de VOC ter kamer Hoorn en Enkhuizen, gezant naar Frankrijk en landcommandeur van de Duitse Orde.

Na zijn studie rechten aan de Universiteit Leiden ondernam hij studiereizen door heel Europa. Daardoor bouwde hij een netwerk op in de hoogste kringen. Hij kwam in contact met Hertog Friedrich Ludwig von Württemberg, aan wie hij drie sonates voor blokfluit en continuo opdroeg. In 1723 huwde hij Dodonea Lucia van Goslinga, dochter van Sicco van Goslinga. Zij schonk hem vijf kinderen, waaronder Jacob Jan en Carel George (1733-1800).

Na het overlijden van zijn broer Johan Hendrik (1683-1745) erfde Unico Wilhelm diens goederen, waaronder Paleis Kneuterdijk en Zuidwijk.

Rond de helft van de 18e eeuw vervulde Van Wassenaer enkele diplomatieke missies als ambassadeur en "minister" van de Republiek der Verenigde Provinciën, onder meer in Keulen en Frankrijk. Aldaar componeerde hij het motet Nunc dimittis. Vanaf 1753 trad hij in functie als coadjutor van de Duitse Orde in de Calvinistische Balije Utrecht.

view all

Unico Wilhelm Jacobs, graaf van Wassenaar Obdam's Timeline

1692
November 2, 1692
Delden, Overijssel, Netherlands
1730
1730
Age 37
1733
February, 1733
Age 40
's-Gravenhage, Zuid-Holland, Netherlands
1735
1735
Age 42
1736
1736
Age 43
1766
November 9, 1766
Age 74
's-Gravenhage, Zuid-Holland, Netherlands
????
????