Martinus Nijhoff (1894 - 1953)

‹ Back to Nijhoff surname

4

Matches

0 1 3
Adds burial place and sibling(s).

View Martinus Nijhoff's complete profile:

  • See if you are related to Martinus Nijhoff
  • Request to view Martinus Nijhoff's family tree

Share

Nicknames: "Pon"
Birthplace: den Haag, Zuid-Holland, Netherlands
Death: Died in den Haag, Zuid-Holland, Netherlands
Occupation: dichter
Managed by: Diederik Mooij
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Martinus Nijhoff

dichter, toneelschrijver, vertaler en essayist.

Curriculum VITAE
Prijzen & Onderscheidingen
Bibliografie
  • 1916 : De wandelaar
  • 1919 : Pierrot aan de lantaarn
  • 1924 : Vormen
  • 1927 : De pen op papier
  • 1930 : Charles-Ferdinand RAMUZ, De Geschiedenis van de Soldaat - vertaling van het libretto
  • 1930 : De vliegende Hollander
  • 1930 : Shakespeare, De Storm
  • 1931 : Gedachten op Dinsdag
  • 1934 : Nieuwe gedichten, waarin o.a. het gedicht Awater 'ik zoek een reisgenoot'
  • 1936 : In Holland staat een huis - samen met Anton van DUINKERKEN)
  • 1941 : De ster van Bethlehem
  • 1942 : Het uur U, gevolgd door Een idylle
  • 1950 : Het heilige hout
  • 1951 : De cocktailparty
  • 1951 : Euripides, Ifigeneia in Taurië
view all

Martinus Nijhoff's Timeline

1894
April 20, 1894
den Haag, Zuid-Holland, Netherlands
1916
August 28, 1916
Age 22
Teteringen, Breda, North Brabant, The Netherlands
1950
1950
Age 55
1952
April 3, 1952
Age 57
The Hague, The Hague, Zuid-Holland, The Netherlands
1953
January 26, 1953
Age 58
den Haag, Zuid-Holland, Netherlands
????