Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Makedonski portal / Geni Macedonia

« Back to Projects Dashboard

Project Tags

view all

Profiles

Kuratori za Geni - nominacije pogledajte --> http://www.geni.com/curators/nominate'''=

Ја icn_heart.gif Македонија

I icn_heart.gif Macedonia

✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄

Оставете ги Вашите прашања или коментари на Форумот кој е приклучен кон овој проект или директно контактирајте со нас. За полесно да се снајдете овој проект е направен како портал - во него ќе бидат вклучени линкови кон сите останати проекти поврзани со македонското стебло. Прашања <--> Одговори

Geni help

✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄

Работиме на проектот - ни треба Вашата помош Work in progress - we need your help

●▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬♥▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬●

 • start_page/3steps-collaborate.png

* Куратори - Curators

Кураторите се волонтери кои се избрани врз основа на активноста и квалитетот на нивните семејни стебла. Кураторите треба да им помогнат на корисниците во користењето на Гени. За Македонското подрачје сеуште немаме Куратор, па ако мислите дека има некој кого можете да го предложите, оставете порака или пратете меил

 • start_page/3steps-matches.png

Некои прашања за потенцијаните Куратори:

 1. Колку време можете и сакате да посветите ?
 2. Колку документи, профили и фотографии додадовте?
 3. На кој начим мислите да им помогнете на корисниците?
 4. Да ли зборувате уште некој јазик?
 5. Колку соработници имате (collaborators)??
 6. Дали сте активни во градењето на некој проект?
 7. Колку долго го користите Гениi?
 8. Дали учествувате во дискусии?
 9. Дали можете да предложите двајца корисници кои според Вас би биле добри Куратори?
 • start_page/3steps-people.png

Целта на овој портал е да:

 1. им помогне на корисниците од Македонија околу користењето на програмот
 2. даде линкови и да биде главна врска помеѓу останатите сродни проекти
 3. пружи можност за ДИСКУСИЈА каде може да се постават прашања

Сите се повикани да учествуваат, Ве молиме ПРИЛКУЧЕТЕ СЕ .. Кликнете на EDIT во горниот десен агол. Wikiformatting не е тешко да се совлада, а ако нешто не е во ред некој друг може да го корегира форматизираното.

●▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬♥▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬●

Места / Places

Овој проект ќе проба да ги организира стеблата на фамилиите и местата во * / Македонија . Во повеќето места постојат фамилии кои се тука од дамнина. Постојат два можни начини за почеток, првиот е да се избере најстариот познат член чии родители засега не се познати, а вториот начин е да се избере позната личност од одредена фамилија.

Проектот потоа се дели на подпроекти (според региони)..

This project aims to organise genealogical data for places and families of Macedonia. Most of these places have families that have lived there for a long time, so we should choose one person from each of the local families representing that line in the project. This could be a first Profile with no ancestors. Other option is to include the most prominent member from a particular family.

Project is subdivided further into subprojects (based on the region)

Занимливости / Interesting things

Важни личности / Important people

Македонци во светот

Спорт / Sport

Семејства-Фамилии / Families

За пример се дадени хрватски семејства, но наскоро ќе ги замениме со македонски!