Valokuvia lisää!

Started by Private User on Saturday, November 17, 2012

Participants:

Related Projects:

Showing all 12 posts
Private User
11/17/2012 at 2:31 PM

Laittakaahan valokuvia sukupuuhun - ne elävöittävät tosi paljon sitä! Voin myös tarvittaessa auttaa valokuvien laittamisessa, jos se tuntuu hankalalta Genissä.

Facebookissa on kaksi mielenkiintoista foorumia, joissa on kerätty Suojärvenkin valokuvia:

(1) Siirtokarjalaisten jälkipolvet -foorumi
(2) Karjalaisia valokuvissa -foorumi, jossa on Suojärvellä oma kuvakansio.

Lisäksi on suljetumpia foorumeita, joissa on myös kuvia.

Noiden foorumeiden kuvia on siirretty jo osittain Geniinkin, mutta lisää kuvia kaivataan.

Kaivelkaahan mummolan ullakon pölystä kuvia esille - ne ovat varsinaisia aarreaittoja!

Private User
11/18/2012 at 6:06 AM

Hei Reijo!
Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Samalla henkilöt, joille on suotu kirjoittamisen "lahja" voisivat lisäillä tietoja henkilöistä tarinoiden, tapahtumien kertomisien kautta.

Private User
7/9/2013 at 2:07 PM

VALOKUVATALKOOT! Kaikki joukolla skännäämään vanhoja valokuvia mummolasta, kun käytte siellä kesälomareissulla!

Private User
7/21/2013 at 6:11 AM

Kesän valokuvatalkoot ovat hyvässä vauhdissa, mutta lisää vanhoja ja uusia valokuvia tarvitaan sukupuuhun! Passibo Pussisen Tarjalle, Hautalan Ullalle, Peuran Laurille, Asikaisen Marjalle, Revon Maritalle, Kuuselan Pirkolle, Sihvosen Tuijalle, Hopposen Merjalle ja kaikille viimeaikoina kuvia lisänneille!

Private User
10/15/2013 at 1:19 AM

Haastattelut ja tarinat! Kuvien lisäksi sukupuuta elävöittämään tarvitaan tarinoita. Näitä kannattaa laittaa henkilöiden profiileiden Yleiskatsaus -välilehden Tietoa-palstalle. Haastatelkaa ihmeessä sukuhaaranne vanhimpia ja kirjatkaa ylös tarinoita. Myös naapurisukuhaarojen henkilöitä saattaa esiintyä tarinoissa, ja niistä olisi mukava saada tietoa näihin sukuhaaroihin (saman tarinanhan voi kopioida kaikkiin henkilöihin, joihin se liittyy). Jos ette ole varmoja ketkä henkilöt ovat kyseessä tarkemmin, niin laittakaa viestiä, niin selvitellään. Ja ilman muuta kuvia tarvitaan lisää!

10/16/2013 at 3:42 AM

Reijo, kiitos aktiivisuudestasi! Ennen tutkintaasi en juurikaan tiennnyt sukuni vaiheista, mutta uusia palasia tulee tarinaan lähes päivittäin. Nimi Tsutsunen on ihana näin liike-elämässäkin; todella useasti halutaan tietää mistä nimi on kotoisin. Tänäänkin kysyttiin onko sukuni venäjältä vai peräti japanista.

Private User
10/17/2013 at 9:21 AM

Kiitos Mauri kehuistasi! Nyt kyllä punastun. Tsutsunen-nimi on kyllä tosiaankin erityinen ja jotenkin kuulostaa japanilaiselta. Nyt kaikki joukolla kirjailemaan vanhoja tarinoita Genin profiileihin!

Private User
5/25/2014 at 3:03 PM

KEZÄKUU = KUVA- DA STARINAKUU! Kesäkuu on sukupuussamme kuva- ja tarinakuukausi! Lisätkää valokuvia ja tarinoita profiileihin puuta elävöittämään. Arviolta Suojärvi-keskeisessä puussa on jo n. 4000 valokuvaa, mutta profiileja on n. 70000, siis kuvia on vain murto-osassa. Erityisesti vanhoja valokuvia Karjalasta kaivataan! Kuvia lisätessänne käyttäkää Genin mainiota henkilöntunnistustoimintoa! Muistakaa myös kirjoittaa kuvateksti! Tarinoita taas voi laittaa profiilin Yleiskatsaus - tietoa -lehdelle.

5/26/2014 at 7:35 AM

Terveiset Pyhtäältä!

Valokuvaa tähän ei ole, mutta tarina on kuitenkin ja se on myös tosi ei siis mikään taru.

Olimme jälleen kerran matkanneet Pielisjärven Viekkiin "Mummolaan" ja vaimollani oli halu ja ajatus alkaa suorittamaan ajokorttia.

No mikäpäs siinä, mutta ennakkoharjoittelu mielestäni oli kuitenkin paikallaan ja siksi menimme Mätäsvaaran kaivosalueen alueelle harjoittelemaan, koska siellä oli sopivan iso tyhjä alue sota-ajan kaivostoiminnan jäljiltä.

Harjoittelu alkoi ja jonkin aikaa siinä päästiin ihan rauhassa pyörittelemään ja mikä oli pyöritellessä, kun alueella ei ollut tai siis ei pitäny varsinaisesti olla muuta liikenettä.

Kas kummaa yks kaks alkoi näkymään kaupungin kirjastoauton alueelle johtavalta tieltä ja silloin se ... alkoi.

Vaimo nimittäin huusi suoraa huutoa TUOLLA TULEE AUTO - TEE JOTAIN.

Autona meillä oli Fiar 850 ja ennen kuin tuo huuto loppui vaimo oli takapenkillä - mistä ja miten se tapahtui en vieläkään tänään asiaa osaa ymmärtää.

Seuraavat sanat olivatkin sitten jo TEE JOTAIN, tähän kaikkeen ei varmaankaan kulunut 10 sekunttia enempää.

Tässä ujo hidas Hämäläispoika pääsi tutamaan Karjalaisen vilkkauden toden teolla.

Ajoharjoittelu loppui sillä kertaa siihen ja se jatkui sitten vasta autokoulussa.

Autokoulu sinänsä meni sitten hyvin, mutta inssiajossa oli sitten "pieni" episodi, kun peruutus parkkiruutuun ei mennyt ihan putkeen vaan oli likimain kahdessa ruudussa poikittain ja inssi siitä sanoin niin hän sai vastaukseksi "mitä sillä on väliä ei kai me tähän jäädä".

Kyllä se kortti kuitenkin tuli.

RO
Näytetään kaikki 9 viestiä

5/27/2014 at 3:58 AM

Hei ja mukavaa alkukesää,

Tuo ajokorttitarina toi elävästi mieleeni vuosien takaisen kortinuusintayrityksen. Appeni oli aktiiviaikoinaan ammattiautoilija kuljettaen omistamaansa tukkirekkaa ja siis erittäin ammattitaitoinen auton käsittelija. Kuitenkin ikä tekee meille tepposia, niin hänellekin, kun hän Viitasaarella yritti 80 vuotta täytettyään uusia ajokortin ja joutui ajokokeeseen. Viitasaarella oli silloin saatu ensimmäinen liikenneympyrä aikaiseksi ja kuinka ollakaan, ryhmittyminen ympyrässä oli hänelle outo asia, eikä inssin mielestä onnistunu ja se ruutuun peruuttaminen oli toinen virhe. Koe hylättiin ja ajokorttia ei uusittu. Minun virheeni oli, kun ehdotin hänelle mopoauton hankkimista. Harvoin olen nähnyt vanhan miehen niin kiihtyvän. No se loukkasi entisen "liikennöitsijän" ammattiylpeyttä. Ei papa ajoa kuitenkaan lopettanut vaan kurvaili kotikylällään pikkuteitä pitkin...
/Mauri

Private User
6/2/2014 at 3:14 PM

KEZÄKUU = KUVA- DA STARINAKUU Genissä! Lisää kuvia ja tarinoita sukupuuhun! Laittakaa tarinoita myös profiileihin!

Private User
6/10/2014 at 3:38 PM

KEZÄKUU = KUVA- DA STARINAKUU! Lisäkkiähäi rodn'apuuh kuvazie da paginoi/suakkunoi! Lisätkää sukupuuhun kuvia ja tarinoita! Please add photos and stories to the genealogy tree! Пожалуйста, добавьте фотографии и рассказы в генеалогии дерева! Lägga till bilder och berättelser till släktträd!

Showing all 12 posts

Create a free account or login to participate in this discussion