Geni er kjøpt opp av MyHeritage"

Started by Private User on Wednesday, November 28, 2012

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 1-30 of 529 posts
Private User
11/28/2012 at 9:17 AM

I dag kom det en annonsering at Geni er kjøpt opp av MyHeritage, noe dere alle skal ha fått en mail om.
Geni fortsetter som før, men denne nå med mye bedre ressurser, som spesielt er en god nyhet for gratis brukere, der
* Du kan slå sammen profiler
* Ubegrenset antall profiler
* Ingen begrensning i å finne en slekts-sti
* Legge til og redigere offentlige profiler
* Høykvalitets slekts-utskrifter (nedlasting)
* Ingen reklame

Les mere her: http://help.geni.com/forums/21545466-things-to-know

11/28/2012 at 10:19 AM

Takk for info - eg har ikkje fått nokon e-post, ennå... i alle fall....
Flott med alle dei gode nyheitene for dei som er gratis brukarar, det høyres veldig bra ut ;-)

11/28/2012 at 10:37 AM

@Oddny Nyhus
Fint at mye mer blir gratis. Nesten alt, faktisk. Lurer på hvor mye toårsabonnementet jeg betalte for et halvt år sia egentlig er verdt nå.

11/28/2012 at 11:13 AM

Eg har heller ikkje fått nokon mail om dette. Men det gjer ikkje noko; tvert om er det spanande at desse to gjekk saman. Det neste er diverre kanskje at Ancestry.com kjøper det nye selskapet. Då vert det dyrt!

Private User
11/28/2012 at 11:52 AM

Geni's servere går tregt nå på grunn av alle mailene som skal ut, samtidig som sammenslåinger av profiler har økt voldsomt iløpet av dagen.
Det er jo tross alt over 7 millioner brukere.

11/28/2012 at 12:29 PM

Har heller ikke sett noe, men dette var gode nyheter.
Er spent på hva fordelene blir..

Forskjellen mellom de to nettsidene er forsøkt sammenlignet her:
(Iallfall slik fordelen var før)
http://genealogy-database.findthebest.com/compare/4-6/Geni-com-vs-M...

11/28/2012 at 1:33 PM

Fikk mail om dette i ettermiddag. Systemet er tregt ja. Forstår det slik at trær og profiler skal matche hverandre. Kjenner flere som bruker MyHeritage. Så dette kan bli spennende.

11/28/2012 at 1:39 PM

kan man da bruke begge eller blir det en side?

11/28/2012 at 3:28 PM

På WEBsiden http://blog.myheritage.com/2012/11/myheritage-acquires-geni-com/ skriver de blant annet:

The websites of MyHeritage and Geni.com will be kept separate and the users of MyHeritage will not experience any changes in how they use MyHeritage. If you already happen to have an account on MyHeritage and on Geni.com, they will be kept separate.

Hva som skjer på lengre sikt er nok ikke godt å si i dag.

Private User
11/28/2012 at 9:38 PM

Den store forskjellen på MyHeritage og Geni er først og fremst Geni's store mål: Ett felles verdenstre som bygges opp ved å samarbeide. Kynisk sett betyr det at de som ikke ønsker å samarbeide eller dele hva de har funnet blir henvist til MyHeritage, selv om jeg mener at slike personer kanskje ikke engang burde bruke Internett til sitt slektstre.

Den første praktiske endingen er dessverre at MyHeritages strikse personvern regler allerede er innført slik at alle profiler som ikke er markert som avdød er konvertert til private profiler. Eneste unntaket er Master Profiler, så hvis dere har noen nålevende kjendiser i treet ditt som du ønsker skal være offentlige profiler må du be om at en av oss kuratorer gjør dem om til Master Profiler.

Private User
11/28/2012 at 9:39 PM

Forøvrig står det svar på de fleste spørsmål her: http://help.geni.com/forums/21545466-things-to-know

Private User
11/28/2012 at 10:54 PM

Har sett flere trær på MyHeritage som kun er import av en geni.com - gedcom-export, 100000 profiler med bilder og alt. Har sett at bilder jeg har lagt ut her på geni finnes i flere kopier på MyHeritage. Er redd det kan bli veldig mange "smart-matches" uten verdi, da de bare matcher gamle versjoner av det som lå i geni, fra det tidspunktet noen tok en eksport.

<private> Grøvdal
11/29/2012 at 1:29 AM

Dette oppkjøpet har jeg ikke fått noen melding om som jeg kjenner til, men det kan hende at jeg har slettet den, for jeg sletter alt som lukter av reklame. Det har dog hendt at MyHeritage har kommet opp når jeg har logget meg inn på Geni. Det har jeg tatt for å være fra mine gamle forsøk på å se litt på hva MyHeritage går ut på.

11/29/2012 at 1:34 AM

@Bjørn Petter Brox Takk for enda meir informasjon - fint at du held oss underretta og forklarer kva dette inneber. Men skulle gjerne sett at Hjelp-funksjonen, og anna informasjon på sidene her, er på norsk.

11/29/2012 at 2:13 AM

En mulig konsekvens av "Geni er kjøpt opp av MyHeritage" kan være at 2 års abnoment på PRO blir mye dyrere. Jeg betalte nettopp ca kr 540,- for 2 nye år. MyHeritage skulle ha mer enn kr 1200.- for det samme tidsrom. Jeg sa derfor opp abenomentet. I dag sender de en rekke mailer om smartmatche'r og annet som jeg ikke kan gjøre noe med. Jeg er helt utestengt og lite imponert over deres fremgangsmåte. Var det ikke noe som het gratismedlem også hos MyHeritage?

11/29/2012 at 3:22 AM

Jag har snart haft ett år på Myheritage, och kommer inte att förnya på grund av stora problem, och en seg support. det är ett väldigt segt program, det tar lång tid att ladda upp sitt släkt träd, statestik fungerar inte, det hakar sig hela tiden, och så har det många onödiga funktioner.
många har samma problem som jag , och har inte fått nån hjälp.
så här kan det låta.
" Vi försöker verkligen att ta till oss, det du säger och tycker när det kommer till att förbättra MyHeritage. Du har ett stort träd och tyvärr kan detta att sakta ner uppladdningen av ditt träd.
Version 7.0 av Family Tree Builder kommer att lanseras i slutet av detta år, och då kommer det att gå smidigare när man matar in information från olika språk. Vi är medvetna om att en del av våra kunder får problem när de hämtar information från olika språkkällor och det är därför som den nya versionen kommer att ha en unicode."

det har nu snart gått de här året, och det enda nya är att dom köper geni.
Myheritage är ett av få program som jag är mycket missnöjd med, och blir det samma problem här som där, lägger jag ner GENI också.
Det är dyrt och fungerar dåligt.

11/29/2012 at 10:55 AM

Jeg ble oppringt fra +8883770588 og en dame så at hun ringte fra My Heritage og ville komme med et tilbud. Jeg kunne få flyttet alt fra Geni til MH og det skulle ikke koste mer enn ca 800 kr i året.
Jeg liker ikke dette og det virker som om dette skal koste mye etterhvert.

Private User
11/29/2012 at 11:42 AM

Du har nok blitt utsatt for en svindler, for du har vel neppe lagt inn telefonnummeret ditt hverken på Geni eller MyHeritage. Jeg vil varsle Geni om dette.

Elllers ser det ut som at Geni medlemmer nå også får mail fra MyHeritage om gratis konto der: "we’re giving you a complimentary MyHeritage data subscription."

Private User
11/29/2012 at 12:18 PM

Kjell, nummeret du nevner ser ut til å være brukt til svindel før: http://forum.tdc.dk/t5/Os-med-TDC/OPDATERET-Advarsel-om-Svindel-opk...

11/29/2012 at 12:32 PM

telefonterror.no

11/29/2012 at 1:18 PM

Ja, det verkar som om samgåendet My Heritage och Geni bygger på ungefär samma affärsidé. Bägge säljer gratis tjänster till folk som utför arbetet med att utforma Trädet eller Träden eller Skogen.

Jag ser av ovan att de som valt att betala under senare tid (till Geni eller till MyH) undrar varför de gjorde det när det ändå är "gratis". Både Basic- och Pro- får tillgång till allt som Pro betalat för. Jag har inte så lång tid kvar på mitt abbonemang och så här långt finns det ju ingen anledning att förlänga det, eftersom jag ändå kan få alltihop utan att betala något. För mig innebär det bara något halvår med betalad avgift som får ses som sunk qost. Men stackars dom som betalat för livstid!!

11/29/2012 at 3:18 PM

Jeg var innom MyHeritage for noe dager siden og så at mye av det jeg har registrert i geni.com er kopiert over til MyHeritage. Kjente igjen måten jeg har formulert ting på.

Det blir uansett spennende dette så får vi håpe vi nye muligheter og tone ned potensielle problemer :-)

Private User
11/30/2012 at 12:09 AM

Vi ser allerede noen fordeler, som sjefen sjøl antydet da det ble kjent: Han trenger nå bare å sende en email hvis det trenges mer hardware...

http://www.geni.com/discussions/105873?msg=834419

Problemene som var forleden skyldtes forøvrig en fiber-switch som feilet.

Private User
11/30/2012 at 12:11 AM

Forøvtig Agneta: Det er en kjempestor forskjell: Genis mål om ett verdenstre versus at MyHeritage kun har personlige trær uten samarbeid - men du kan etter hva jeg forstår "kopiere andres trær inn i ditt". Sånn sett utfyller de hverandre.

11/30/2012 at 2:33 AM

@Agneta Marianne Ahrberg (Harrysson)
Har betalt livstid, men er ikkje synd i meg likevel.
Betalte for eit par år sidan før prisane steig (berre rundt 2500 Nkr) - og da er eg sikra om dei nå i framtida innfører nye typer medlemskap og aukar prisane. Jamfør kva som skjedde da Geni innskrenka bruken for gratismedlemmane for ei tid attende og auka medlemsprisen nokså mykje på dei to andre typene medlemskap.
Reknar med at det alltid vil vera fordelar for oss som har Pro-medlemskap - og skulle absolutt alt verta gratis i framtida, så får vi heller vera glad for det, enn å sture over at vi har betalt for noko som alle da vil få gratis ;-)

11/30/2012 at 3:47 AM

Ja, men visst ska man alltid försöka se det positiva i alla förändringar. Jag t.ex. har bara ett halvår kvar på min Geni-abbonemang och kan fortsätta som vanligt. Som vanligt innebär med de begränsningar som hela tiden vidlådit Geni med 2/3 eller 3/4-delar av de 65 miljoner profilerna "privata".
En del av det "dåliga" med Geni är de ostrukturerade reglerna för registreringarna, varierande "sekretess"-regler och divergerande löften till olika användare. det är möjligt att My Heritage Ltd bättre kan styra upp det?

Jag har förstått så mycket av MyH tidigare, Bjørn, att jag har tänkt att "Nej, det passar inte mig." Just pga låsningen till det privata på MyH jämfört med det sociala idealet på Geni, så har jag avstått MyH.Vad kommer att hända om det vi lagt in som offentliga profiler i våra Geni-projekt nu kopieras över till privata träd på MyH? Det sociala samarbetet på Geni kommer då att "privatiseras" och säljas i 'parti och minut"?

Nej Oddny, jag är inte heller sur över förändringarna. Kanske är det en bra chans att verkligen få bättre ordning på torpet?

11/30/2012 at 7:05 AM

Ja, vi får håpe at det er til det bedre Agneta ;-)

Private User
11/30/2012 at 8:49 PM

Jeg fikk mail i går fra PayPal om at Geni har sperret min automatiske betaling. Når jeg så går inn hit kommer det opp at mitt abonnement har gått ut, men at jeg kan betale 1.100,- for 2 nye år. Det er vel omtrent en dobling av prisen ! Slikt blir jeg en smule provosert av... og foreløpig har jeg ikke betalt det.

Private User
11/30/2012 at 11:57 PM

Inntil videre trenger du vel ikke Pro, men det kommer garantert til å bli forskjeller. Vent uansett på juletilbud.

Showing 1-30 of 529 posts

Create a free account or login to participate in this discussion