Latinski naziv hrvatskog imena

Started by Private User on Sunday, January 13, 2013
Problem with this page?

Participants:

Related Projects:

Showing all 19 posts

Tražim Vjekoslava Novinu (iz Gornje Stubice) u matičnim knjigama rođenih i znam da je rođen oko 1870.-1872. problem je što su tada zapisivali latinska imena, ne hrvatska, pa me zanima kako bi se prevelo ime "Vjekoslav" na latinski?

evo primjera:
Juraj - Georgius
Josip - Iosephi

nisam sigurna, ali mislim da sam našla:
Aloisius (lat.) = Louis (eng.) = Vjekoslav

= Luigi (tal.)

I found this website while trying to translate names from Italian to Croatian: http://www.croatia-in-english.com/gen/names-frames.html

Hvala :)
Thanks!

My pleasure :)

Ako ti treba prevesti s latinskog ili s glagoljice slobodno mi kopiraj tekst koji treba prevesti a ja ću ga proslijediti prijatelju koji je specijalist za to

Pozdrav

hvala, javit ću se ako mi treba pomoć :)

Vjekoslav na latinskom bi trebao biti Luigi

Luigi je talijanski, Aloisius (Alojz) je latinski

Alojzije je muško ime, gotovo u potpunosti hrvatsko. Značenje imena dolazi od latinskog Aloisius/Aloysius od starovisokonjemački Alwisi

Varijante su Alojz, Alojzij, Lojzo, Alviz

vidi http://ratings.fide.com/card.phtml?event=14505959

Pozdrav - da li neko zna koje latinsko ime odgovara imenu Andrija (musko ime)? Hvala!

Andreas - grčkog je porekla (Ἀνδρέᾱς) - u značenju, hrabar.

Hvala na informaciji i objasnjenju, Predrag Blagoje Djordjevic!

Da li postoji negdje objasnjenje kako da se pravilo citaju stare katolicke maticne knjige na latinskom jeziku? CIni mi se da je struktura ovakva: mjesto krstenja, datum, ime zupnika, rijec "krstio", ime djeteta, zakonit/nezakonir sin/kcerka, imena roditelja, ime kuma. Ako neko ima ovu informaciju molim da se podijeli. I ako postoji prevod sa latnskih rijeci na hrvatske iz tih zapisa to bi isto bilo jako korisno. Hvala unaprijed!

Ovisi o zapisu, trebalo bi vidjeti stranicu. Ima ih jako razlicitih

Dakle Adreas je sigurno Andrija? Ne moze biti npr Andrej? I jos me zanima ime Michael?

Andrej, Andrija, Andro su isto ime, Andrej je vjerovatno modernija verzija

Showing all 19 posts

Create a free account or login to participate in this discussion