Sveiki,aš ieškau informacijos apie savo promočiutę Marija Mališauskaitę-Juodėnienę.Ji gyveno Daugailių kaime.Gimimo ir mirimo datų tiksliai nežinome bet galėjo gimti 1880-1890.Mirti galėjo 1970-1980.Buvo ištėkėjusi už Kosto Juodėno ,kuris taip pat gyveno Daugailių kaime.Datos panašios.Turėjo sūnus Petrą,Antaną,Edmundą,Napaleoną,Adelę Galiauskienę.(Juodėnai).Galbūt kas nors galėtų ką nors surasti apie Mariją ar jos šeimos narius ar tėvus.Ačiū :)
O gal tada pabandytumėte rasti mano kitą prosenelę ar prosenelį.Jie yra Ieva Svotelytė- Adomaitienė (ji turėjo brolį Praną Svotelį,kitų brolių, seserų nežinome) ir Jonas Adomaitis.Gimti galėjo abudu panašiai apie 1880-1890.Mirti galbūt apie 1940-1960.Jie abu buvo kilę iš Suvalkijos.Greičiausiai Kybartų,Varėnos ar šalimais esančių kaimų.Turėjo dukras Kleofą Mudėnienę,Feliciją Gūdžiūnienę,Sabiną Tatjanskienę ir Joaną Adomaitytę.Tai galbūt apie jų šeimą ar tėvus pavyktų ką nors rasti? :)
Sveiki, ar bandėte naudotis google. Gal tai bus Kosto Juodėno sūnus Antanas ( Antanas Juodėnas (g. 1930 m. gegužės 3 d. Anykščių raj.) – teisininkas, Lietuvos ir Anykščių rajono politinis bei visuomenės veikėjas. Nuo 1971 m. advokatas Anykščiuose. Advokato A. Juodėno kontoros advokatas. 1993 m. Tėvynės sąjungos narys. 1990–1995 m. Anykščių rajono tarybos deputatas, 1995–1997 m. Anykščių rajono savivaldybės tarybos narys.)
Galite bandyti per Anykščių rajono savivaldybe ar advokatus gauti daugiau informacijos apie ji ar jo šeimos narius, Arba per advokatus. Radau vieną dirbusi A. Juodėno kontoroje -
Saulius Zajarskas - 2000-11–2001-12 Advokato A. Juodėno kontora, advokato padėjėjas
Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai
Pareigos: Teisėjas
Bendras teismo telefonas: (8-46) 397100
Elektroninis paštas: klaipedos.miesto@teismas.lt
1913 11 13 Daugailių RKB susituokė Kostas Juodėnas (25 metai) ir Marijona Mališauskaitė (20 metai). Konstantino tėvai buvo valstiečiai Liudvikas ir Antanina Mateikytė Juodėnai. Marijonos tėvai buvo valstiečiai Antanas ir Marijona Ruzgaitė Mališauskai
https://www.geni.com/family-tree/index/6000000177105936914
Mano žmonos a.a. močiutė - Vanda Bronislava Juodėnaitė. Vandos tėvas Jonas Juodėnas, gimimo metai 1905, jo tėvas irgi Jonas Juodėnas, bet giminės medyje Kosto Juodėno nematome: Jonas Juodėnas klustelsime močiutės sesers, gal ką pamena.
O gal tada pabandytumėte rasti mano kitą prosenelę ar prosenelį.Jie yra Ieva Svotelytė- Adomaitienė (ji turėjo brolį Praną Svotelį,kitų brolių, seserų nežinome) ir Jonas Adomaitis.Gimti galėjo abudu panašiai apie 1880-1890.Mirti galbūt apie 1940-1960.Jie abu buvo kilę iš Suvalkijos.Greičiausiai Kybartų,Varėnos ar šalimais esančių kaimų.Turėjo dukras Kleofą Mudėnienę,Feliciją Gūdžiūnienę,Sabiną Tatjanskienę ir Joaną Adomaitytę.Tai galbūt apie jų šeimą ar tėvus pavyktų ką nors rasti? :)
Sveiki,
yra suskaitmeninta ir viešai prieinama daug bažnytinių knygų. Jei Daugailiuose buvo bažnyčia ir jos knygos išlikusios, tikėtina, kad rasite info čia:
https://www.epaveldas.lt/paieska?col=27701&p_p_id=searchresults...
Užbėgdama klausimams už akių, iškart rašau, kad ieškojau rankiniu būdu. Dabar žinau, kad kai kurie kunigai tvarkingai surašydavo knygos "turinį" pagal alfabetą, kiti - nesivargindavo. Bet vis tik šį bei tą , ko ieškojau, radau.
Daugailiai yra Daugailių parapijoje.Žinau vienus Juodėnus,geriau paskius juos žinojo mama ir teta ,kuri gyva.Jie tikrai turejo sūnų Alvydą gimusį apie 1955 metus(gali būti anūkas).Gyveno nuo Daugailių sankryžos į Utenos pusę.Jeigu kažkas tokio yra,galiu paklausti tetos,siejo kažkokia giminystė.Daugailių bažnytinių knygų skaitmenoje dar neradau.
O galbūt Jūs taip pat galėtumėte rasti informacijos apie mano kitus proprosenelius Juozą Kavaliuką ir jo žmoną Petronėlę(mergautinės pavardės mes nežinome,tai aišku gali apsunkinti paieškos situacija ,bet gal vis dėlto pavyks) ji gyveno taip pat Daugailiuose,bet patys gali būti ir iš aplinkinių miestelių ar kaimelių.Petronėlė turėjo kelias seseris.Juozas drėbė iš molio namus.Jų vaikai :Anelė Misienė,Aldona Buivydienė,Elena Juodėnienė,Teofilė Petrauskienė ir Stasys Kavaliukas (dukras parašiau jau pagal vyro pavardes) .Galbūt pavyks ką nors rasti?O iš tiesų labai ačiū jau už visą rastą informacija apie kitus mano gimines .Aš tikrai daug sužinojau :)
O galbūt Jūs taip pat galėtumėte rasti informacijos apie mano kitus proprosenelius Juozą Kavaliuką ir jo žmoną Petronėlę(mergautinės pavardės mes nežinome) ji gyveno taip pat Daugailiuose,bet patys gali būti ir iš aplinkinių miestelių ar kaimelių.Petronėlė turėjo kelias seseris.Juozas drėbė iš molio namus.Jų vaikai :Anelė Misienė,Aldona Buivydienė,Elena Juodėnienė,Teofilė Petrauskienė ir Stasys Kavaliukas (dukras parašiau jau pagal vyro pavardes) .Galbūt pavyks ką nors rasti?O iš tiesų labai ačiū jau už visą rastą informacija apie kitus mano gimines .Aš tikrai daug sužinojau :)
Sveiki. Aš savo protėvio kelias nuotraukas pasui radau archyve. https://iaps-pub.archyvai.lt/web/guest/aprasu-paieska kur bet koks žodis tekste rašiau keletą variantų pavardės, nes tarkim ten būna ne Petras Petraitis, o Petro Petraičio Jonės Jonaitytės dokumentai vidaus pasui gauti. Tai paieškoje tiesiog galit rašyti "petrait" "jonait" ir galbūt rasite. Net jei nerandate reikiamo asmens paieškoje kreipkitės į rašytinių dokumentų skyriaus archyvo darbuotojus. Tik kiek aš žinau gali tekti palaukti ir turėti kantrybės su jais. Jei randate paieškoje- prisijungsite ir užprašyti galite per integralią sistemą, nurodysite kurią dieną norite gauti dokumentus ir lauksite. Skaitmeninės jų kopijos man kainavo po 0,9 eur. Atsiuntė el paštu po apmokėjimo. Taip pat radau archyve ir prosenelės keletą giminaičių. Vieno asmens nuotrauka jau tik fragmentai likusi, beveik neįžiūrima, nes visgi laikas daro savo. Bet bandyti verta. Sėkmės :)
O galbūt Jūs taip pat galėtumėte rasti informacijos apie mano kitus proprosenelius Juozą Kavaliuką ir jo žmoną Petronėlę(mergautinės pavardės mes nežinome,tai aišku gali apsunkinti paieškos situacija ,bet gal vis dėlto pavyks) ji gyveno taip pat Daugailiuose,bet patys gali būti ir iš aplinkinių miestelių ar kaimelių.Petronėlė turėjo kelias seseris.Juozas drėbė iš molio namus.Jų vaikai :Anelė Misienė,Aldona Buivydienė,Elena Juodėnienė,Teofilė Petrauskienė ir Stasys Kavaliukas (dukras parašiau jau pagal vyro pavardes) .Galbūt pavyks ką nors rasti?O iš tiesų labai ačiū jau už visą rastą informacija apie kitus mano gimines .Aš tikrai daug sužinojau :)