Matti Matinpoika Mikkola - Mistä Matti tuli ja minne Matti katoaa?

Started by Private User on yesterday
Problem with this page?

Participants:

  • Private User
    Geni Pro

Profiles Mentioned:

Private User
yesterday at 10:26 PM

Joku on kirjannut yleistietoihin "Tieto Matti Matinpojan isästä on peräisin Lasse Iso-Iivarin talonhaltijaluetteloista. Suomen asutuksen yleisluettelossa ei mainita Matti Yrjönpoika Kalmoa Herttualan Mikkolan isäntänä toisin kuin talonhaltijaluettelossa. Siellä esiintyy nimi Yrjö Yrjönpoika, puolisona Kirsti (Matintytär ?)"
Olisiko Matti Yrjönpoika mahdollisesti Matti Yrjönpojan veli? Kumpikaan ei liene sukua Mikkolan edellisille isännille. Matti Yrjönpojan lisänimi Kalmo (Iso-Iivarin mukaan) on erikoinen, voisiko hän olla esim.Ikaalisista, josta löytyy Kalmo/Kalma, Kalmaa-niminen tila ja kylä?

Matin kuolemakin on hämärän peitossa. Viimeisessä rippikirjassa on Matin yläpuolella merkintä, josta on vaikea saada selvää, hän on lähtenyt jonnekkin (siö, voisi olla meri tai järvi) ilman jotakin.. on arveltu että hän olisi hukkunut/ hukkuttautunut tai joutunut (venäläisten) kyytimieheksi, eikä ole palannut. Joka tapauksessa hän katoaa kirjoista alle vuosi vaimonsa kuoleman jälkeen, eikä häntä löydy myöskään kuolleitten luettelosta.

Create a free account or login to participate in this discussion