Vilku ģimene no Smiltenes

Started by Elita Zvejniece on Sunday, April 24, 2022
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing all 4 posts

Labdien, Smiltenes novadpētnieki!
Meklēju informāciju par Vilku ģimeni no Smiltenes apriņķa??

Zināms, ka 1860.g.Smiltenē? dzimušais @Toms Vilks (Andra? Andreja? dēls) ar sievu Katrīnu Vilks(1873-1953)
un bērniem:
1898?-1909? Jānis Vilks
1902??-1924 g.Eduards Vilks
1904-1925 Eda Vilks
1908. g.-1996 Elza Vilks(precēta Baumane)
1910. g-1990. Katrīna Vilks
1914. g-1980. Toms Vilks
Pirmā Pasaules karalaikā(?) dodas bēgļu gaitās un nokļūst SanktPēterburgā, kur apmetas uz dzīvi.
Toms Vilks miris 1919.g. apglabāts SanktPēterburgā.
Informācija par dzimšanas un nāves datumiem ir ņemta no kapakmeņiem SanktPēterburgas kapsētā.
Elzas (Vilks)Baumanes dēls bija manas tantes vīrs, arī viņš jau sen ir miris un viņa meita(mana māsīca, kura dzīvo Pēterburgā) nezina neko pastāstīt par senčiem.
Nesen sazinājos ar Toma(jaunākā, dz.1914.g.) Vilka mazdēlu (arī dzīvo Pēterburgā) - viņš atsūtīja augstāk minētos gadskaitļus, piemetinot, ka daži skaitļi ir padzisuši, tāpēc grūti salasāmi..
Vēl varu minēt, ka Toma Vilka sievai Katrīnai uz kapakmens norādīts tēva vārds - Гермовна(kirilicā) - minu, ka varētu būt Ērmaņa meita???
Būšu pateicīga par padomu un palīdzību!

Toms Vilks
Janis Vilks Eduards Vilks Eda Vilks Elza Bauman Toms Vilks Katrina Vilks

Labdien!
Vai ir zināms, kurā Baznīcā būtu kristīts Toms Vilks? Es te paskatījos Smiltenes Baznīcu un 1860.g. neparādās, ka būtu dzimis Toms Vilks, kā arī es neatradu nevienu no viņu bērniem kristītu Smiltenes Baznīcā. Paskatījos arī Aumeisteru un Palsmanes baznīcu grāmatās, arī tur neatradu.

Vēl mani interesē Elza Baumanes vīrs. Jo mans viens atzars ir Baumaņi no Smiltenes. Vai par viņas vīra ģimene arī nāk no Smiltenes apkaimes?

ATRISINĀTS!
Mīkla ir atrisināta, un pēc atrisinājuma būtu jādzēš no šīs grupas - JO izrādās, ka ģimene nāk no Valmieras apriņķa Ķoņu muižas, un Toms Andrieva dēls dzimis Ķoņu muižā 1864.g. 13.septembrī un kristīts Rūjienas ev.-lut. draudzē! Un Toms Andrieva dēls Vilks jau 1890.g.decembrī(pēc dienesta armijā) Pēterburgas apkārtnē laulājas ar Edi Smilškanu Ērmaņa meitu(arī Ērmanis nācis no Rūjienas draudzes!) un visi bērni ģimenē dzimuši jau Peterburgā(vai Kolpino?)!
Tomēr domāju, ka šis ieraksts var izrādīties noderīgs dzimtu pētniekiem, kā apliecinājums, ka informācija, kuru stāsta tuvinieki un datumi, kurus varam nolasīt no kapakmeņiem - ir jāpārbauda vairākas reizes!
Lai jums veiksme!

Toms Bringulis - par Elzas Baumanes vīru vismaz pagaidām nekādu precīzāku ziņu nav! Ir nostāsts, ka Jānis(Ivans?) Baumanis bijis revolucionārs, kas drīz pēc dēla Eduarda dzimšanas (1930.g.) atstājis ģimeni ...

Showing all 4 posts

Create a free account or login to participate in this discussion