• Join - It's Free

Jaan ? - Jaan ?

Started by Erki Vaino on Monday, December 5, 2022
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Showing all 5 posts

Tere !

Jaan ? ei saa kuidagi olla Hans Vaino isa.. Ei ole võimalik, et Hansul on 2 isa.
Vastavalt minu Erki Vaino antud Y dna proovidele on tuvastatud Y dna (otsene meesliin) kuulub R-A685 haplogruppi.
Minu dna andmed on ka R1b-U106 projektis.
Arheoloogilised väljakaevamised on kinnianud ,et sama R-A685 haplogrupp on leitud Inglismaalt vanalt Rooma kalmistult York'ist.100-400a.d.
Markeeritud :Driffield 3.Driffield Terrace,York England.
Uuringute järgi tuvastatud Ydna kuulus Rooma 6 leegioni Victrix sõdalasele.(DF98>S1894>FT1896>S4004>R-A685)
Hiljem on R-A685 järeltulijad segunenud Sotlastega, Hiljem on see meesliin liikunud läbi Norra ja Rootsi Eestisse.
Erki Vaino.

Tere!
See isa Jaan küsimärgiga on kirjas kirikuraamatus hiljem siin: https://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=11&iid=200704424461&i...

Antsu sünnikandes on ema Kai Waino vallaline https://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=11&iid=200250781861&l...

Need andmed on dokumentaalselt olemas, muid minul teada pole.

Epp

Tere !

Jah, neid andmeid olen näinud ka Madara tn. Riigiarhiivis.
Suulise pärimuse järgi sai Kai Vaino Ageri mõisnikuga lapse,kui ta seal teenijana töötas.
Selle info kontrollimiseks tuli minul mitu DNA testi teha. Senised tulemused võtsid c.10 aastat aega.Põhjalikuma uuringu on teinud Shoti Dr.Iain MacDonald oma töös.
Kas mul on võimalik sisestada kuhugi ka link tema uuringust ?

Erki

Tere!

Mõisnikuga lapsesaamise lugudest kuulub suurem osa rahvaluule valda. Kuni pole teada Jaan?-i isik ega haplogrupp, ei saa teda ju esiisana välistada? Mis on selle mõisnikuliini haplogrupp, selle olete ka saanud välistada? Kui on dna poolest mittesugulus mõisniku järeltulijatega, siis oleks viisakas ka nende puust lahti haakida. Kuna vallaslaps oli suur häbi, siis lugudega võimalikult tähtsast isast loodi vallaslapsele sotsiaalset kaitset. Mõisas võis lapse isaks olla keegi muu peale mõisniku tõenäolisemaltki. Tasuks panna muidugi Genis selle tipmise esi-isa kirjesse info, et see tuleb teie testist.

Tere !

Püüan aus ja selge olla Y DNA tulemustes. Laadisin selle DNA faili oma profiilie dokumentide alla.
Andmed on Norra lipu all. Vaino-Bagge nimede juures.Samuti on ka eraldi test tehtud MyHeritage saidil.Seal on palju DNA triangulatsiooni kokkulangemisi ka puu vaadetes ja DNA-s. Paraku mul ei ole võtta kusagilt paraleelset meessoost isikut,kellega jagada otsese meesliini DNA-d.
Varem oli ka minu DNA 8 põlve ulatuses GENI-s kirjas.Kuid (Jaani info sisestamisega läks see info maha. Jääb siis see olukord GENI meeskonnale mõistatuseks.

Erki

Showing all 5 posts

Create a free account or login to participate in this discussion