Geni-kurssi etäopetuksena 11.02.2023 (toinen toteutus - edellinen täyttyi jo)

Started by Reijo Mitro Savola, Geni Curator on Tuesday, January 17, 2023
Showing all 3 posts

Edellinen Sukututkimus ja Geni -kurssi täyttyi sen verran varhain ennen ilmoittautumisajan päättymistä, että kurssi on päätetty järjestää jo helmikuussa uudelleen, jotta mahdollisimman monet kiinnostuneet pääsisivät kurssille.

Sukututkimus ja Geni-kurssi etäopetuksena 11.2.2023 (4h).

Haluaisitko oppia hyödyntämään Geniä, sukututkimuksen yhteisjulkaisualustaa omissa tutkimuksissa? Maailmanlaajuisen verkossa toimivan sukupuun rakentajana suomalaiset ovat olleet todella ahkeria ja sieltä löytyy paljon tietoja.

Aloitamme kurssin ihan alkeista sukututkimusesimerkin avulla ja saat vinkkejä millä tavalla tallennat oman suvun tietoja Geniin. Samoin saat vinkkejä miten pystyt varmistamaan sukutietoja alkuperäisistä lähteistä ja onko sukusi jäseniä jo kirjattuna verkkoon.

Kurssilla käymme läpi myös mitä velvoitteita minulla on tietosuojalain pohjalta ja miten voin tehdä hyvät lähdemerkinnät tutkimuksiini. Koulutuksessa esittelemme myös Genin yhteistyö-projekteja, miksi niihin kannattaa liittyä ja miten voi käyttää hakutoimintoja tehokkaasti.

Geniä voi käyttää hyvin myös maksuttomasti Basic-jäsenenä ja kurssilla saat siihen vinkkejä. Kurssilaiset saavat käyttöönsä myös Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen jäsentunnukset, joiden avulla tietojen tarkistaminen alkuperäistä lähteistä onnistuu helpommin.
Ilmoittautuminen:

https://snellmanedu.fi/tuote/sukututkimus-ja-geni-2/

Isälinjallani on @Johan Mattsson Ryss, s 30.05,1752 Moas Sulva (Matts Mårtenssonin poika)

Tämä meni naimisiin 08.01.1775 på Ryssas Beata Alexandersdotterin kanssa.

Beatan isoisä Marcus Cossaque Ryss s noin 1685 vihittiin(?) Helgasin tilalla Margeta Helgas kanssa.

Tämän kasakan nimeä ei löydy seurakunnan kirjoissa muuta kuin Dinan, Britan ja Alexanderin isänä, vaikka hän ilmeisesti käsitettiin Margeta Helgasin miehenä.

Kysymys kuuluu;
Napuen/Isokyron taistelun jälkeen 19.02.1714 venäläiset voittajista joku kasakka olisi saattanut kaapata itselleen vaimon Helgan tilalta.

Oliko tällöin venäläisten joukkojen pappi voinut vihkiä Marcus (joka myös kutsuttiin Ivan Verkmestriksi) ja Margeta Helgas?

Vastaava tapa vallitsi ainakin ruotsin armeijassa siihen aikaan.

Onko mitään tietoa sellaisesta venäjän joukkojen rekisteristä jossa ortodoksinen sotilaspappi olisi voinut kirjata tätä avioliittoa??

Gustaf Edvard Rönnholm, voi olla haastavaa löytää tuollaista rekisteriä. Tuohon aikaan ei ollut vielä myöskään verorevisioluetteloita kovin täsmällisesti.

Showing all 3 posts

Create a free account or login to participate in this discussion