Jak zlikwidować profil ?

Started by Bozena Lech on Wednesday, May 24, 2023
Problem with this page?

Participants:

• Geni member
  • Private User
    Geni Pro
  • Private User
    Geni Pro
  • Private User
    Geni member
  • Private User
    Geni member

Profiles Mentioned:

• Private
    Geni member

Related Projects:

Showing all 13 posts

To jest problem techniczny.
Otóż: w zeszłym tygodniu zmarła moja kuzynka i chciałam zmienić jej „status” i wpisać datę zgonu. Na jej profilu nie było możliwości: opcja statusu zniknęła i nie było również rubryki na wpisanie daty zgonu. Pomyślałam, że utworzę równoległy profil, tzn. rodzice kuzynki otrzymali nową córkę z rodziną i z aktualnymi danymi, a pierwotny profil skasuję. Niestety nie daje się to zrobić. Próbowałam też użyć opcję połączenia, ale po połączeniu znika data zgonu i opcja „zmarła”. Jedyne wyjście, to skasować, tylko jak tego dokonać. Chcę tylko jeszcze zaznaczyć, że to ja jestem jedynym menadżerem tego profilu.

Link: Private
Obecnie wyczyściłam wszystkie dane kuzynki na tym profilu i istnieje jako N.N.

Bardzo proszę o ratunek
Bożena

Zgłosiłem raport, że jest osobą zmarłą.

Pozdrawiam

I had the same problem, your cousin owned their profile. I got the profile unlocked for my Uncle but no option for date of death. I changed his last location to the cemetery. I hope a better option is available.

Ja miałem kiedyś problem gdy brat żony połączył swoje drzewo z moim i moja żona w moim drzewie została zdublowana, wówczas napisałem do GENI Suport pod tym mailem: misconduct@geni.com
i ktoś tam to naprawił.
Oczywiście trzeba opisać w miarę dokładnie swój problem po angielsku.

W tym profilu jest zakładka aktywność, tzn. osoba ta posiada swoje konto Geni, dlatego nie można skasować.

Myślę, że informacja podana przez Henryka Michała Drewniaka wiele wyjaśnia. Sugeruję kontakt z firmą i uczciwe przedstawienie problemu. Sądzę, że ten kontakt nie tylko załatwi problem, ale może również dostarczyć informacji, dlaczego tak się dzieje.
Pozdrawiam
Marek Stanisław Porębski

Profil został już zgłoszony przez p Henryka Michała Drewniaka. Teraz należy kilka dni zaczekać a potem połączyć lub zlikwidować ew nadprogramowe profile.
Pozdrawiam
Barbara Rubinstein

Dzień Dobry,

1. Najlepiej opisac problem i wysłac do GENI podając którego profilu to dotyczy . Przewaznie odpowiadaja stosunkowo szybko w przeciagu 2-3 dni. Zawsze konkretnie aczkowlwiek nie zawsze zadawalajaco.
2. Mam taką systuację zawsze w przypadku gdy przkazałem zarzadzanie profilem . Pisze Pani że jest Pani jedynym adminem. Ale proszę sprawdzic zakładkę "Zmiany" . Tam zawsze miałem komunikat , ze prawa zarządzania były mi odebrane, kiedy i przez kogo. Warto sprawdzić. To moze cos wyjasnić.
Pozdrawiam
Krzysztof Czernek

Dziękuję wszystkim serdecznie za rady. Poczekam kilka dni jaka będzie reakcja po zgłoszeniu przez p. Drewniaka. Chciałam tylko doprecyzować, że moja kuzynka ma już prawidłowy nowy profil, tylko że przy okazji również profil „siostry” (czyli stary profil), który chciałabym skasować.

Dziękuję i poczekam kilka dni
Bożena

No i nie musiałam czekać….. jakiś „duszek” odwiedził ten profil i uruchomił możliwość wpisania daty śmierci. Toteż profil, który chciałam skasować uzupełniłam danymi mojej kuzynki i scaliłam z jej nowym profilem i wszystko jest na miejscu jak powinno.
A swoją drogą, jak to się stało z tą blokadą zgonu ? Czy to możliwe, że w profilu przeze mnie stworzonym i przeze mnie administrowanym, ktoś bez mojej zgody może cokolwiek w nim blokować ? Czy też, to ja sama coś przypadkowo zrobiłam, co to spowodowało ?
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Bożena

Nie mogła pani wpisać daty zgonu , bo może nie zaznaczyła pani że jest to osoba zmarła . Jeżeli dany profil jest zaznaczony, funkcjonuje jako osoba żyjąca to nie pojawi sie możliwość wpisania daty zgonu.
Pozdrawiam
Czesław

To jednak nie duszek.
Na profilu jest opcja raportowania.
Złożyłem informację, że ta osoba nie żyje a jako powód złożenia napisałem na życzenie menadżera profilu.

Pozdrawiam

Michał

Wiem, że nie duszek, bo nawet się podpisał :-)
Próbowałam również raportować wcześniej, ale kierowało mnie na maila zmarłej kuzynki i dałam za wygraną. Jestem Panu wdzièczna, że zrobił Pan to za mnie, bo pewnie bym z tym siedziała do dzisiaj.
Pozdrawiam
Bożena

Showing all 13 posts

Create a free account or login to participate in this discussion