Mul on alust uskuda, et Aleksanderi ema ei olnud mitte Leenu Helm Rosin, vaid Mari Helm Rosin. Jõudsin sellisele järeldusele arvestades kolme asjaolu:
1. Eeldusel, et sünniaastad on kõigil õiged, oleks Leenu pidanud olema poja sünnitamise hetkel 56, mis ei kõla mulle eluliselt usutavana. Aleksanderi isa, Juhan, võttis peale Leenu (tõenäolist surma) endale veel ühe naise, Mari. Mari oleks olnud Aleksanderi sünniaastal 31, mis on lapse saamiseks küll hilisem, kuid sellegipoolest usutavam vanus, kui Leenu 56 eluaastat.
2. Aleksander on oma isa, Juhani, kolmas poeg. Eelnevad kaks poega on sündinud Aleksanderist 11 ja 7 aastat varem. Suur vanusevahe Juhani esimese kahe lapse ja järgnevate laste vahel võib viidata sellele, et esimesed kaks olid Leenust ning järgmised Marist sündinud.
3. Minu siia üles laetud perepildile on kirjutatud harilikuga iga inimese juurde infokild. Kõige vanema mehe (kelleks usun olevat Juhan) peale on kirjutatud ''vanavana-isa'', temast paremal istuva naise (vanuse järgi hinnates Mari) peale ''vanavana-ema'' ning nende mõlema juures olevate sõnalõppude ''isa'' ja ''ema'' juurest liigub nool ülareas keskel oleva poisi peale, kelle juurde on kirjutatud ''poeg''.
See on kõigest minu arvamus, mis põhineb puhtalt loogilisel mõtlemisel ning võib olla ka täiesti alusetu. Ootan targemaid inimesi kaasa arutama ja oma arvamust avaldama. :)