eestindatud perenimede kajastamisest

Started by Ghita Pook on Saturday, April 10, 2010
Problem with this page?

Participants:

• Private User
    Geni member
  • Geni member
  • Private User
    Geni member
Showing all 3 posts
Private User
4/10/2010 at 6:09 AM

Tere
Ma pakuks, et ettepoole võiks panna viimase nime ja selle järele sulgudesse varasem. Nt Kaarel Eenpalu (Karl Einbund) http://www.nlib.ee/86176 .
Sinnasamma sulgudesse saaks siis vajadusel lisada: ", neiupõlvenimega ...".
tervitan vastu!
gea

4/10/2010 at 1:51 PM

Mina pooldaksin seda noolekesega (või siis kaldkriipsuga) varianti, samas peaks viimati võetud nimi olema ikka eespool. Aga siis peaks ju nool jälle teistpidi olema:( Sulgusid kasutades peab ju arvestama, et iga nimi läheb ise lahtrisse ja lõpptulemus on sulg sulus kinni. Eestistamise aeg on ju ka tähtis, aga kas see just inimese nimes alati kajastuma peab? Piisab sellest, et kuupäev on lisainfo juures. Mõni inimene võis nime muuta mitu korda, lisaks veel ees- ja perenime eri aegadel.
Üks võimalus on ju veel ka Geni tegijaid meie murega tuttavaks teha, ehk nad viitsivad eestlaste jaoks eestistamise programmijupi juurde kirjutada:)

Private User
4/11/2010 at 1:46 AM

Viimati võetud nimi võiks olla eespool, siis kaldkriips / endine nimi. Ja sulgudesse jääks neiupõlvenimi. Kuupäeva paneksin ka lisainfoks, kui keegi täpsemalt teada tahab, millal nimi muudeti.
Mul oli üks juhus, kus nimi muutus 2 korda, aga sellisel juhul jääb selline harukordne nimi kahe kaldkriipsuga, näiteks?

Showing all 3 posts

Create a free account or login to participate in this discussion