Kas kellelgi on juhtunud midagi sarnast või olen teinud kusagil tahtmatult mingi vea - liitsin kokku kaks topeltprofiili,kus ilmselt ühes neist oli sünnijärjekord määratud ja teises mitte.Kas liitmise puhul valitakse vaikimisi "unknown" ? Mis teha,et nii ei juhtuks? Kas oleks pidanud enne liitmist lihtsalt kontrollima ja siis hiljem tagasi muutma?
Profiilide võrdlemise hetkel valikuid teha ju ei ole võimalik.On kellelgi head nõu,mis avitaks,et edaspidi teaks?
Inga
Vähem kiirustamist, nende topeltprofiilide kinnitamisel, saab ju arutada omavahel, et olla päris kindel. Kogu sugupuud ei või arvuti hoolde usaldada, nagu ka tavalise kalkulaatoriga-usalda aga kontrolli. Konkreetne näide on ka, kui palusin arvutiprogrammil tuvastada minu lähisugulase sugulusastet, siis leidis see mingi varuvarjandina hoopis abikaasa kaugema suglase , kelle kaudu määratlema asuda -mis pole minu meelest sugugi õige.Arvan,et niipalju peaks igale sugupuusse liidetavale nimele aega pühendama, et jõuaks inimesega, mis siis et ammu siit ilmast lahkunuga pisutki tutvuda ja mõne väljavõtte kirikuraamatust kinnituseks saada.
Geni on loonud ka võimaluse lähisugulased nn. lukustada. Kui me aga läheme tagasi aga ikka päris mitu sugupõlve siis tekkib ikka väga palju agasid. Et tegelik tõde selguks ongi vaja erinevate nn. oksade omavahelised kinnitused. See ,et keegi luges kuskil kindlalt väidet ,et mu onu on surnud kuigi sai temaga veel eile kalal käidud ei tähenda veel midagi. Kuna pragramm ei suuda veel pakkuda inimest muutmise kohta logi pidada tuleb lõplik otsus ikkagi jätta lähisugulaste õlgadele. Eks see olegi selline hobikorras väga aega nõudev töö!
-Tarmo