Lara, Natalija, Fred, Matija, Lynette, Noeline, Milivoj i svi ostali
Lynette, Milivoj i ja vodimo prepisku o ovom Miji
Ja mislim da bi ovaj Mijo mogao biti onaj koji je otisao u Vrgorac. Evo zasto (ov sam dobila od Milivoja Vranjesa) :
Mijo Vranješ iz Vrgorca (koji vuče porijeklo od loze Domančića) je imao dva sina, starijeg Ivana i mlađeg Luku (koji je rođen oko 1750. godine) te su oba sina došli u Ružiće (Hercegovina) oko 1750. godine iz Poljica (Dalmacija). To doznajemo iz biskupskih popisa Hrvata katolika u Bosni i Hercegovini.
Tako je u biskupskom popisu iz 1768. godine što ga je uradio biskup fra Marijan Bogdanović, iskazano domaćinstvo od OSAM članova čiji je starješina bio Ivan Vranješ (sin Mijin) u selu Ružićima.
S Ivanom je u domaćinstvu prebivao i njegov MLAĐI brat Luka.
Ovdje su utemeljili svoje obitelji i razvijali se na slijedeći način:
Ivan, stariji sin Mijin sa ženom Perom rođenom Šimić iz Ružića rodio je trojicu sinova ovim redom: Miju oko 1770, Jozu oko 1773. i TOMU oko 1775.
Luka, mlađi sin Mije Vranješa, koji je rođen oko 1750., bio je oženjen Uršulom rođenom Marić s kojom je imao dva sina: Miju oko 1775 i Juru oko 1780. (istražio i objavio: Nikola Mandić u listu Naša ognjišta, Tomislavgrad.
Ako je Mijo rodjen oko 1740 (roditelji su mu se tada ozenili), po mome nema razloga zasto on ne bi mogao biti ovaj isti Mijo koji je imao sinove Ivana i Luku
U medjuvrremenu dok se ovo ne objasni postaviti cu poruku na Mijin profil