Captains at sea.

Started by Andre Ronald van Amstel on Thursday, July 7, 2011

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing all 19 posts
7/7/2011 at 8:30 AM

I invite the geni users to dig in their family trees for admirals and captains at sea. To start I uploaded three profiles.

Private User
7/10/2011 at 12:45 AM

see also the VOC-project-pages and I'm preparing a big project-paragraaf-page for VOC, WIC & and other ships that where on hte oceans during our GOUDEN EEUW....

Private User
1/3/2012 at 4:44 AM

- HOORT & ZEGT 't VOORT -

We have now already quite some projects about Dutch commercial SEA-activity in history, so some work to be done to search for sailors, captains and all those other members of the crew that sailed and lived on the ships of these compagnies:
* http://www.geni.com/projects/Verenigde-Oostindische-Compagnie-1602-...
* http://www.geni.com/projects/West-Indische-Compagnie-1621-1791
* http://www.geni.com/projects/Noordse-Compagnie-%E2%80%A7-1614-1642-...
* http://www.geni.com/projects/Middelburgsche-Commercie-Compagnie-%E2...
* http://www.geni.com/projects/Cape-Horn-road-⎈-sailors-from-Holland
* ... & others we forgot or will follow later...

...and also in the Dutch military SEA-department we can use some profiles to illustrate our illustrous naval history:
* http://www.geni.com/projects/Admiraliteit-van-Zeeland-%E2%80%A7-161...
* ... other admiraliteiten mogen natuurlijk niet ontbreken, 'n kwestie van effe geduld dus...

Er is inmiddels ook 'n begin van rubricering en documentatie van SCHEEPVAART-maatschappijen - passagierslijsten & bestemmingen bieden U wellicht weer uitzicht op verloren gewaande familieleden:
* http://www.geni.com/projects/Scheepvaart-maatschappijen-%E2%80%A7-N...
* http://www.geni.com/projects/Stoomvaart-Maatschappij-Nederland-1870...
* http://www.geni.com/projects/Holland-America-Line-%E2%80%A7-since-1873
* http://www.geni.com/projects/Koninklijke-Nederlandse-Stoomboot-Maat...
* http://www.geni.com/projects/Koninklijke-Paketvaart-Maatschappij-18...
* http://www.geni.com/projects/Koninklijke-West-Indische-Maildienst-1...
* ... ook deze lijst is nog lang niet compleet en kan altijd collegiale samen-&-medewerkers gebruiken...

Natuurlijk zoeken we ook 'n gemeenschappelijk kader voor al diegenen uit uw stamboom die ooit meeBOUWden aan schepen en sloepen op een van Nederland's SCHEEPS-WERVEN, dus binnenkort ook een project:
* Nederlandse Scheepswerven
met namen als
* ... tja, zegt u het maar wie we voorrang verlenen....

En hebt u familieleden die wel van 't zoute nat hielden, maar van wie u de werkgever -nog- niet weet, u kunt hen altijd onderdak bieden in een van de volgende projecten:
* http://www.geni.com/projects/Zeevaarders-in-de-familie
* http://www.geni.com/projects/Botteliers-in-de-familie
* http://www.geni.com/projects/Kuipers-in-de-familie
* http://www.geni.com/projects/Matrozen-in-de-familie
* http://www.geni.com/projects/Schout-bij-nachten-in-de-familie
* http://www.geni.com/projects/Militairen-in-de-familie
of ze met een hier niet genoemd beroep of functie gewoon even plakken aan
* http://www.geni.com/projects/Ambachten-Beroepen

Met veel dank aan alle teamleden die geni niet alleen om de namen, maar ook om achterliggende verhalen & geschiedenissen via links aan projecten zo leuk vinden. Ik noem er een paar om ze te attenderen op dit lijsje: - Private User - Private User - Wulf Hornung - Andre Ronald van Amstel - <private> Preller - Job Waterreus - Peter De Bie - Judith Bakker - Willem Persson - & alle anderen die ik hier niet noem, maar wel waardeer.

...en natuurlijk onze ijverige en zeer gewaardeerde Nederlandstalige curatoren: FRED BERGMAN George J. Homs - Private User - <private> Preller - Private User - Carl Gustav Verbraeken - Wouter De Boeck - Private User - Private User - dankzij hen worden veel historische profielen voor iedereen zichtbaar en worden ieders Dutch Roots sneller zichtbaar en transparant. -jeannette-

Private User
1/3/2012 at 5:28 AM

My wereld, Jeanette, maar hierdie is darem een wonderlike stuk bydrae wat almal in Suid Afrika beslis sal gebruik en by baat vind. Alles wat jy hier noem. Natuurlik ook Duitse en Vlaamse werwe sal van onskatbare baat wees. Vele dank - of is dit veel dank?
Judi

Private User
1/3/2012 at 6:33 AM

Hallo Judith, mijn oudoom [[Abraham (lV) van Strij]] (IV) van Strij heeft nog lang gevaren op Hr.Ms. Gelderland waarmee de Nederlandse marine ondanks de Engelse blokkade Paul Krüger heeft opgehaald en naar Europa heeft gevaren.

http://resolver.kb.nl/resolve?urn=urn:gvn:ZAH01:100002491&amp;size=...
http://resolver.kb.nl/resolve?urn=urn:gvn:ZAH01:100002490&amp;size=...
http://www.maritiemdigitaal.nl/wwwopacx/wwwopac.ashx?command=getcon...

Abraham (lV) van Strij

1/3/2012 at 8:31 AM

@-jMu- Nederlandse scheepswerven. Jeanette, ik kies voor Boele Bolnes. De vader van mijn vrouw, Anton Kuiper was daar technisch directeur. De geschiedenis is vastgelegd in een prachtig boek Boele Bolnes, het opgaan blinken en verzinken van een dynamisch bedrijf. door Joost van Beek 1996, Boekhandel de Ridderhof, Ridderkerk. ISBN 90 8030 83 15

Private User
1/3/2012 at 8:48 AM

eerst 'ns errepels schille & koke en dan sulle we dat us doen, waor?

1/3/2012 at 10:57 AM

Jeanette,

Als ik een profiel probeer toe te voegen krijg ik een melding dat het niet gelukt is. In eerste instantie was het profiel privé, maar zelfs als het publiek maakt, krijg ik dezelfde foutmelding.

Enig idee wat het probleem kan zijn?

Private User
1/3/2012 at 11:24 AM

en we werken toch prettig samen, niet? wel een project eerst volgen, voor je het kan vullen, dacht ik. Maar door toedoen van wat c's die het niet zo leuk vonden dat er nogal wat projecten ontstonden zijn de mogelijkheden wel iets ingeperkt. Sommige mensen vinden het niet leuk als ze aan een projet geplugd worden, dus dat doe ik alleen nog voor portaal-achtige, waar ik samenwerkingen aan hoop te ontlenen. Verder link ik alleen mede-geni-isten van wie ik verwacht dat ze lid worden van een project-team wel leuk vinden. Tenslotte hoeft er helemaal geen werk aan te zitten, maar je ziet dan de wijzigingen en aanvullingen op je huis-pagina, dus ben je beter geinformeerd. Ik verwacht echt niet van team-leden dat ze allemaal in de kuiten schieten om een hardloop-run te winnen, maar af en toe een profielke linken is wel aardig, toch? Langzaamaan beginnen sommigen zich echt te vullen en pas dan ga je onderlinge samenhangen ontdekken of juist verder onderzoeken en het project meer diepgang geven. Totdat je weer een ander klusje onder de loupe neemt, want we blijven goedgemutste vrijwilligers.... groetjes, jeannette.

1/3/2012 at 12:53 PM

Jeannete,

Sorry, ik was onduidelijk.

Ik had het over het project Kuipers in de familie (een linkje in je bericht) en daar heb ik me zelf toegevoegd en daarvan heb ik een berichtje ontvangen 'You have been added to the Kuipers in de familie project'
Maar het lukte me nog steeds niet om een profiel toe te voegen.

Intussen lukt het wel, waarschijnlijk moet het profiel publiek zijn om het te kunnen toevoegen. Ik heb het profiel trouwens intussen weer privé gemaakt om te kijken wat er dan gebeurd. Dat lijkt te kunnen.

1/3/2012 at 12:56 PM

massa's projecten met "zee"varenden. Hoe zit het met de binnenvaart? Ik heb geloof ik in mijn bestand geen zeevaarders, maar wel, zeker in de Friese tak, beurtschippers e.d. Hoewel, ik weet niet of die ook in mij "geni-deelverzameling" zitten.

Private User
1/3/2012 at 1:41 PM

Job Waterreus : moet zelf ook iedere keer weer nadenken wat nu wel of niet mag of technisch kan, maar een prive profiel kun je niet aan een project linken en ik denk dat het ook verdwijnt als je een publieke dame weer thuis laat slapen.

Peter De Bie : Ja, je raakt een interessante kwestie, want alleen al hoeveel beurt-schippers hebben we niet in onze genen? En dan al die paling-rokers en brug-wachters. Het water in onze ad'ren is vast zoet-zout-zilt-zuur-&-misschien ook wel bitter genoeg om ook die onderwerpen maar eens op de historische geni-agenda te zetten. Waar zullen we mee beginnen? Met het IJsselmeer? Of met de grote rivieren? Daar had ik al een aanzetje toe gemaakt, maar dan meer om de lig- en lief-plaatsen van dat varend materieel te kunnen documenteren en zo ook wat meer te gaan begrijpen van sommige migratie-driften -dus niet alleen van gladde aal- :
* http://www.geni.com/projects/Gelegen-aan-de-Maas
* http://www.geni.com/projects/Gelegen-aan-de-Waal
* en aan de IJssel en de Rijn en alle gegraven kanalen ertussen had ik nog niet kunnen denken, laat staan tijpen... En niet vergeten de VECHT natuurlijk ! MAAR WEL STOPPEN BIJ LOBITH, anders beschuldigen onze buren ons nog van territoriumdriften...

Kom maar op met goeie idee-en, maar wel ook stilstaan bij de parapluie-effecten, want rekening houden met de buren en vooral Babylonische spraakverwarringen vermijden staat bij mij op de eerste plaats. Daarom houd ik tekst op project-pagina's minimaal en beperk me ook in leestekens, want die maken het wiki-schrijven voor project-team-genoten alleen maar lastiger. Graag zo min mogelijk redactie, niet te veel VET en achternamen in KAPITALEN, zodat je die direct herkent bij 't scrollen van de pagina.... Tenslotte heb ik niet de ambitie romans te schrijven in geni, maar hoop ik dat onze 'Dutch-project-pages' een praktische hulp bieden bij het vinden van onderlinge banden, afhankelijkheden en netwerken tussen onze voorouders. Door geni ben ik in elk geval geschiedenis erg leuk gaan vinden. -jeannette-

1/3/2012 at 3:22 PM

Kenden jullie deze all:
http://www.geneastar.org/

Private User
1/3/2012 at 6:37 PM

kende die niet, maar kreeg direct al de kriebels van het gefriemel op mijn scherm; na een pagina omslaan flikkeren er al banners om je ogen en daar kan een roodharige, bijna albina slecht tegen in donkere uurtjes. Hebben al die levende mensen toestemming gegeven om zo in de marketing-picture van een software-systeem te staan? Moet er niet aan denken dat mijn lief in de tv-business zou werken of mijn vader met een zoet-gevooisde stem ooit de radio tot een vertrouwde kamergenoot had weten om te toveren, maar ja, het gebeurt nu ook al in geni, kijk maar hoe een c. de profielen van nobel-prijswinnaars met zijn ambitieuze quasi-schrijvers-plume weet te verzieken door verhalen van echte biografen te mixen met wiki-pedia-pik-paragraafjes... Hij heeft zich trouwens ook gestort op beroemde schrijvers, maar hij haalt het niet bij zijn 'slachtoffers'. Je zal maar de uitgever zijn van die teksten en aan de auteur hebben beloofd dat je tot zeventig jaar na zijn dood zijn creativiteit zou beschermen tegen broodroof ...! Want dat is nog steeds de wet in Nederland.
Geen vak meer dat tegen internet bestand zal blijken en dus ook voor auteurs en fotografen geen pensioenen meer op basis van wat ze in hun noeste kunstenaars-e/o-schrijvers-uren in het zweet van hun op aandacht wachtende omgeving aan hun creatieve brein hebben weten te ontfutselen.... Maar ja, ook big-spy-spender-google gaat straks, zodra de auteursrechten-termijnen zijn verstreken, er met uw winst vandoor. Dan moet iedereen die van lezen houdt natuurlijk wel eerst een gmail account aanvragen om al die gekopieeerde internationale vrije-markt literatuur gratis op de eigen pc te mogen laden, want ja, dan is de controle over ons leesgedrag en waar we dat bij voorkeur doen ook weer wat beter manageble & marketable, niet?

Sorry Job, maar soms ben ik wat bozig over de nieuwe tijd, die ons zo'n mooie toekomst had beloofd. Maar wat geneastar probeerde kunnen we natuurlijk in geni zelf veel beter doen en dan natuurlijk ook zorg-vuldiger m.b.t. tot ieders privacy, rechten en morele plichten. En misschien visueel aantrekkelijker voor ALLE leeftijdscategorieen en -doelgroepen, dus prettig leesbaar voor ouderende lezers en lezeressen zoals ik. En nog bedankt voor de tip, want ook al was de verpakking vatbaar voor verbetering, de content was leuk! Groet en voor straks: 'gezond weer op' om maar eens een van onze tv-stars te plagieren. -jeannette-

1/3/2012 at 10:48 PM

Jeannette,

Ik heb een aantal filters actief, waardoor de pagina's er voor mij wat anders uitzien (rustiger en met minder reclame). Ik verbaas me vaak als ik bij anderen voor mij bekende pagina's zie, omdat ze er daar heel anders uitzien.

Private User
1/4/2012 at 2:19 AM

ik ben LinkedIn bijna gaan haten vanwege die 'features'.

Private User
1/5/2012 at 2:16 AM

Niet allemaal familie natuurlijk, hoewel in Dordrecht is iedereen wel ergens related.
http://d-compu.dyndns.org/blokland/deel2_40.htm

Private User
1/5/2012 at 3:06 AM

Mooi verzamellijsje voor geni, hoe zullen we 't noemen: Kapiteins uit Dordrecht ? of wat breder ? En waren het allemaal zeevarende kapiteins, of ook actief op de binnenwateren en in de kreken van de Biesbosch? Eventueel kunnen we het ook Zee-kapiteins noemen, of Dutch Captains -not of industry, ofcourse- since 1800.

Lees jullie reactie wel weer. De Nederlandse Scheepswerven staan in de steigers, nog even en de champagne kan tegen de boeg.... nu nog alleen Beatrice uitnodigen, wie heeft haar in 't netwerk? Ze lust vast wel een borreltje en van een sigaretje schijnt ze -net als haar schoondochter Maxima- ook te houden, dus kan ze vast goed opschieten met zeelui. Maar wel zorgen dat ze incognito komt, anders moet direct ook de CdK, de burgemeester en een minister weer meesnoepen uit de ruif. Ja, ja, de protocollekes werken gesmeerd in 't ambtelijk circuit. GroetuweerjMu.

Private User
1/5/2012 at 3:09 AM

ik weet het al: Kapiteins in de familie ! dat ik dat niet direct bedacht...

Showing all 19 posts

Create a free account or login to participate in this discussion