Christen Jørgensen Harbou, til Holris

Is your surname Harbou?

Research the Harbou family

Christen Jørgensen Harbou, til Holris's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Christen Jørgensen Harbou, til Holris

Birthdate: (65)
Birthplace: Hvolris, Central Denmark Region, Denmark
Death: March 17, 1630 (61-69) (b. 1568?)
Place of Burial: Bjerregrav, Central Denmark Region, Denmark
Immediate Family:

Son of Jørgen Christensen Harbou, til Hvolris og Vesterris and Else Jensdatter Munk, Vinranke
Husband of Birgitte Sørensdatter Mund
Father of Niels Christensen Harbou; Søren Christensen Harbou; Jørgen Christensen Harbou; Kirsten Christensdtr Harbou; Maren Christensdtr Harbou and 3 others
Brother of Margrethe Jørgensdatter Harbou; Gissel Jørgensdatter Harbou; Niels Jørgensen Harbou; Kirsten Jørgensdatter Harbou and Anne Jørgensdtr Harbou
Half brother of Otte Jørgensen Harbou

Occupation: Farmer
Managed by: Private User
Last Updated:

About Christen Jørgensen Harbou, til Holris

Studerede i Wittenberg. 1592 måtte hans far betale en del gæld, som han havde efterladt sig dèr

http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=GET&db=:2611341&id=I63 Hans Walter Harbou skriver: Generation VI Christen Harbou (63) Med samtykke af bl.a. sine brødre Otte og Niels udsteder Christen Harbou i 1595 et morgengavebrev til sin hustru, Berette Sørensdatter Mund. Iht. dette morgengavebrev skal hun have lov til at sidde i uskiftet bo så længe, hun lever. Da Christen Harbou dør i 1630, protesterer de to af deres sønner, Niels og Jørgen, idet de hævder, at denne bestemmelse i morgengavebrevet ikke kan være gældende, idet forudsætningen for bestemmelsen må være, at der ikke er direkte livsarvinger. Sønnerne vinder denne sag.

I Bjerregrav kirke har Christen og Berette Mund ladet kirkens altertavle udføre. Den er forneden på hver side forsynet med deres resp. våben.Under arbejde med grøftegravning i 1904 i engen (tidligere mølledam?) ved Møldrupgård (ca. 5 km. nord for Bjerregrav) stødte grøftegraverne på to rigt ciselerede sølvrømere og en læderpose med penge. Bægrene har indgraveret Harbou'ernes og Mund'ernes våben. Der er formentlig tale om en bryllupsgave til Chresten Harbou og Berette Mund. Bægrene en antagelig blevet kastet i mølledammen under Wallensteins hærgen og plyndring i Jylland 1627-28. Bægrene er nu på Nationalmuseet.

Om Christen Harbou er bl.a. fundet følgende:Christen Harboe var den sidste der nogenlunde formåede at holde sammen på familiens gamle besiddelser i Rinds Herred. Det gods Christen Harbou ved forskellige transaktioner havde samlet i Rinds Herred angiver han i en ca. 1659 indsendt jordebog således: I Bjerregrav sogn en større bondegård, Hovgaard (13 td. Hrtk.), en gård og en mølle, i Navndrup, et skovhus og 2 gadehuse. I Roum sogn en gård. I Hvam sogn en gård og en halvgård. I alt skyldsat for 36 td. Hrtk. Men på møllen og skovhuset nær, har det alt vedtegning om at »Bonden er øde og ganske forarmet « I en1661 indsendt jordebog er hartkornet derfor nedsat til 25 td. H(v)olris hovedgård er i søskendeskifte (formentlig i forbindelse med skifte efter Margrethe Måneskjold som døde i 1661) nedsat til 12 td. Hrtk. Bygningerne er afbrændte af Brandenborgerne.

view all 12

Christen Jørgensen Harbou, til Holris's Timeline