Anders Gustavsson

Is your surname Gustavsson?

Research the Gustavsson family

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Anders Gustavsson

Birthdate:
Birthplace: Munkeberg, Hjo, Sweden
Death:
Immediate Family:

Son of Gustaf Nilsson and Maja Eriksdotter
Brother of Johannes Gustafsson; Maja Stina Gustavsdotter; Cajsa Gustavsdotter; D. Christina? Gustavsdotter; Anna Sara Gustavsdotter and 2 others

Managed by: Christer Sven Wilhelmsson
Last Updated:

About Anders Gustavsson

Anders Gustavsson föddes 23/8 1831 i Skomakaretorp under Munkeberg i Grevbäcks socken i Hjo.

Föräldrar var Gustaf Nilsson född 30/1 1795 i Spelarebron i Grevbäcks socken i Hjo, gift med Maja Eriksdotter som föddes i Ransberg 9/9 1797.

Anders hade 6 systrar och 1 bror, han var femte barnet i syskonkullen på åtta. Anders äldre bror Johannes född 1821, var 10 år äldre och en syster Maja Stina, född 1823, 8 år äldre, en syster Cajsa, född 1825 och 5 år äldre, en syster Christina(?), född 1828 och 3 år äldre, och en syster Anna Sara, född 1834 och 3 år yngre, en syster Gustava, född 1837 och 6 år yngre, samt ett sjunde och sista syskon Charlotta, som föddes 1840, 9 år yngre. Så han kunde nog leka med flickor.

Föräldrarna Gustaf och Maja hade också en inhyses, som troligtvis också hette Anna Sara. Man kan gissa att det var en släkting, bl a för att ett barn får det namnet och för att det verkar vara vanligt med att släktingar var inhyses.

Den förstfödde, brodern Johannes, stannar kvar på gården och tar över torpet. Föräldrarna fick då stanna kvar som inhyses tills dom dog.

Informationen kommer från min dotter Mika, som i skolan åkte på släktforskarvecka till Ramsele och läste kyrkoböcker på Mikrokort. Anders är Mikas farfars farfars farbror.

view all

Anders Gustavsson's Timeline

1831
August 23, 1831
Hjo, Sweden
????