Anfeldt Pareli Sundsfjord

Is your surname Sundsfjord?

Research the Sundsfjord family

Anfeldt Pareli Sundsfjord's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Anfeldt Pareli Sundsfjord (Olsen)

Birthdate:
Birthplace: Sundsfjord, Gildeskål, Nordland, Norge
Death: Died in Bodø, Nordland, Bodø, Norway
Place of Burial: Bodo, Bodø, Nordland, Norway
Immediate Family:

Son of Ole Edvard Pedersen Sundsfjord and Elise Pernille Larsdatter
Husband of Anny Johanne Konstanse Sundsfjord
Father of Olav Åsmund Sundsfjord; Arne Hergård Sundsfjord; Eivind Johan Sundsfjord; Gunnar Sundsfjord; Else Oline Christensen and 1 other
Brother of Olaf Eivind Olsen Sundsfjord; Kristianna Oline Folkestad; Magnus Johan Sundsfjord; Einar Kristian Sundsfjord and Harald Karolius Sundsfjord

Occupation: Postman and carpenter
Managed by: Private User
Last Updated:

About Anfeldt Pareli Sundsfjord

Anfeldt Pareli Sundsfjord ble født 24. Juli 1900.

Det er notert i "margen" i kirkeboka at Anfeldt fikk godtatt å ta SUNDSFJORD til slektsnavn i 1962

Anfeldt startet som de fleste andre sitt yrkesaktive liv med Lofotfiske i ung alder. Den 7.januar 1923 ble han gift med sin Anny. Deres første barn Olav Åsmund ble født den 22.juni 1923. I følge kirkeboka fant denne fødselen sted i Grytvika antagelig hos Annys foreldre Enevold og Jørgine.

De første årene bodde de i Sundsfjord i gammelstua der Anfeldts bestefar Peder hadde bodd inntil han døde i september 1923. Men da de hadde fått tre barn til (Arne, Eivind og Gunnar) flyttet de først til Odden og siden til Sund. Familien økte etterhvert til seks barn.(Else og Johan)

Anfeldt var interessert i trearbeid og var blant annet med på å oppføre Kjøpstad internatskole som i dag er Kjøpstad gjestegård. Her var også Anfeldts eldste sønn Olav og broren Magnus med.

Under krigen var Anfeldt på jernbanebygging og en tid stasjonert i Mosjøen. Da post- og telegrafstasjonen på Sund skulle skifte bestyrer, fikk Anfeldt overta dette embetet i 1943. Denne jobben ble etter hvert overtatt av hans kone Anny.

Selv gjorde Anfeldt et utbygg på huset og startet eget snekkeri i ca. 1945-46. På snekkerverkstedet produserte han dører, vinduer og trapper på bestilling. Etter hvert ble det utvidet til å omfatte likkister for Bodø Trevarefabrikk. Nytt verkstedbygg ble oppført og stod ferdig i 1948-49.

Ettersom Sund var et betydelig knutepunkt både til kommuneadministrasjon (Inndyr) og kirkested(Gildeskål), ble Anny og Anfeldts heim et flittig gjestet sted. Mange la veien innom der og ingen gikk sulten derfra.

Der bodde også ungdommer som gikk i konfirmasjonsskole og derfra foregikk begravelser når fjorden var islagt. På 70-tallet flyttet Anfeldt og Anny til Kvalvika ved Bodø hvor de tilbrakte sine siste leveår. Et gjestfritt par ble nok savnet av mange på Sund.

Anfeldt døde i 1979 og hans hustru Anny i 1992. De er gravlagt på Bodin kirkegård. De etterlot seg en stor familie, faktisk den største flokken av alle søsknene som var barn av Elise og Ole i Sundsfjord.

view all 11

Anfeldt Pareli Sundsfjord's Timeline

1900
July 24, 1900
Gildeskål, Nordland, Norge
September 9, 1900
Gildeskål, Nordland, Norway
1923
June 22, 1923
Age 22
Gildeskål, Nordland, Norge
1925
April 9, 1925
Age 24
Gildeskål, Nordland, Norge
1926
September 26, 1926
Age 26
Gildeskål, Nordland, Norge
1928
July 25, 1928
Age 28
Gildeskål
1932
November 1, 1932
Age 32
1979
May 2, 1979
Age 78
Bodø, Nordland, Bodø, Norway