Is your surname Garbarek?

Research the Garbarek family

Anja Garbarek's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Anja Garbarek

Birthdate:
Birthplace: Oslo, Norge
Immediate Family:

Daughter of Jan Garbarek and <private> Garbarek (Granberg)

Occupation: Musician
Managed by: Private User
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Anja Garbarek

Anja Garbarek (født 24. juli 1970) er en norsk musiker og sangerinne. Hun er datter av den kjente jazzmusikeren Jan Garbarek.

Garbarek debuterte som artist i 1992 med albumet Velkommen inn. Hun vakte en del oppmerksomhet med dette albumet som besto av selvskrevne tekster og melodier, produsert av henne selv i samarbeid med Håkon Iversen og hennes far, saksofonisten Jan Garbarek. Albumets mest promoterte låt var den erotiske «Male øynene dine». Fire år seinere kom oppfølgeren Balloon Mood, og deler av norsk musikkpresse ble både overrasket og begeistret, og mente at dette var uvante toner fra en norsk artist. Garbarek lot seg inspirere av artister som Tom Waits, Laurie Anderson, Meredith Monk, Ninja Tunes og The Residents.

I 1996 flyttet Garbarek til London i forbindelse med lansering der, og for videre arbeid for BMG i England. Først i 1999 ble albumet sluppet i Storbritannia – til svært gode kritikker. Selskapet var imidlertid ikke villig til å bruke midler på promotering av platen, så det store salget uteble. Garbarek hadde da fått nok av BMG, og derfor var det Virgin som utga hennes tredje almum, Smiling & Waving i 2001. Her fikk hun assistanse fra musikklegender som Robert Wyatt, Richard Barbieri, Steve Jansen og Mark Hollis. Dette albumet fikk også gode kritikker. I 2003 flyttet hun tilbake til Norge sammen med mann og barn.

Av utdanning har hun Examen artium fra Hartvig Nissen Skole, musikk/drama-linja, samt ett år på Romerike folkehøyskole, dramalinja.

Priser

Anja Garbarek fikk Spellemannprisen 2001 i åpen klasse for albumet Smiling & Waving.

English Wikipedia

view all

Anja Garbarek's Timeline

1970
July 24, 1970
Oslo, Norge