Anna Birgitte Kriebel-Vanzo

public profile

Is your surname Kriebel-Vanzo?

Research the Kriebel-Vanzo family

Anna Birgitte Kriebel-Vanzo's Geni Profile

Records for Anna Kriebel-Vanzo

36,801 Records

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Anna Birgitte Kriebel-Vanzo

Birthdate: (64)
Birthplace: Vår frue menighet, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway
Death: February 01, 1926 (64)
Milano, Provincia di Bergamo, Lombardia, Italy
Immediate Family:

Daughter of Philip Emil Kriebel, snekkermester and Claudine Mathilde Andreasdatter Hassing
Wife of Vittorio Maria Vanzo, grev
Sister of Inga Johanne Kriebel; Dagmar Elfrida Kriebel and Olaf Valdemar Kriebel
Half sister of Johan Emil Kriebel and Haakon Alfred Kriebel

Managed by: Private User
Last Updated:

About Anna Birgitte Kriebel-Vanzo

Anna Kriebel-Vanzo var en norsk sopran, og ble en tid anvendt som ledende dame for operahuset Teatro alla Scala i Milano.

Anna ble født i Trondheim og ble gift i 1891 med komponisten grev Vittorio Mario Vanzo (1862-1945) som i flere år var direktør for La Scala-operaen i Milano. Hun sang i Frankrike, Tyskland og Norge i slutten av 1880-årene. I 1889 bosatte hun seg i Italia og sang ved operaene i Livorno, Lucca og Milano. Høsten 1902 ble hun kalt hjem til Norge av Johan Halvorsen hvor hun alternerte Gabrielle Bidenkap som Donna Anna i "Don Juan".

Fødsel 1861:

http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=8&filnamn=dp16011860vfr&gardpostnr=400&personpostnr=3268&merk=3268#ovre

Ved folketellingen i 1875 bodde hun med sine foreldre i Jomfrugata 19. Johan Emil bodde samme år i Strandgata 33.

Kilde: Folketellingen 1875

Ved Norsk Musikkhistorisk Arkiv kan man se et bilde av operasangerinnen: www.hf.uio.no/imv/forskning/prosjekter/norges musikk/musik...

Anna Kriebel Vanzo besøkte Trondhjem i forbindelse med Kroningen i 1906. Dette er omtalt flere steder i Adresseavisen, her er et utdrag:

Kriebel Vanzo-Koncert

Som igaar meddelt, agter Fru Anna Kriebel Vanzo efter flere Opfordringer før sin Hjemreise at give en Afskedskoncert i Frimurerlogen Fredag førstkommende, og maaske bliver dette sidste Gang, hun lader sig høre i Trondhjem. Tiltrods for den for Koncerter mindre heldige Aarstid maa vi i Publikums Interesse anbefale det at benytte Anledningen til endnu en Gang at fryde sig i Fru Vanzos Sang.

Fru Vanzo er en af de faa af Natur og Kunst rigt benaadede Sangerinder, hvis Stemmemidler og Uddannelse rager - tør vi sige - høit over, hvad man ellers kjender af Sangkunst. Fru Vanzos Stemme straaler nu mere end nogensinde tidligere; den er en ædel Frugt af en overdaadig Natur og den høist udviklede musikalske Kultur. Vi tager ikke i Betænkning at anvænde disse Superlativer; det er Sandhed uden Afkortning: en kraftig, krystalklar, elastisk Stemme, rigt Udviklet, overvindende de største Vanskeligheder, og med en behagelig Timbre i alle Registre. At Fru Vanzos Koncerter i Kroningsdagene ikke fik den Tilslutning, som hendes høie Sangkunst i Kunstens egen Interesse kunde gjøre Krav paa, kan vel forklares af de store Begivenheder, som ellers fangede Publikums Interesse. Men det maatte være saart for Kunstnerinden at se sig saa saa lidet paaagtet, efterat hun, som det forleden oplystes, viste sin Fødeby den Opmerksomhed at gjøre den lange Reise for at medvirke i Kroningskantaten uden Honorar. Men hvad Publikum da forsømte, gives det nu Anledning til at tage igjen ved at overvære Fru Vanzos forestaaende Afskedskoncert, og vi maa paa det kraftigste anbefale denne. Gaa strax hen i Stabels Boghandel og sikre Dem plads. Det vil, som meddelt, bero paa Tegningen inden Onsdag Middag, om Koncerten bliver af.

Konserten ble meldt avlyst den følgende dag.

Kilde: Adresseavisen Tirsdag 10. Juli 1906, s. 2.

view all

Anna Birgitte Kriebel-Vanzo's Timeline

1861
August 20, 1861
Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway
1926
February 1, 1926
Age 64
Milano, Provincia di Bergamo, Lombardia, Italy