Is your surname van Helden?

Research the van Helden family

Anna van Helden's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Anna van Helden

Birthdate: (58)
Birthplace: Almkerk, Woudrichem, Noord-Brabant, Nederland
Death: September 25, 1845 (58)
Almkerk, Woudrichem, Noord-Brabant, Nederland
Immediate Family:

Daughter of Gerrit Maartensz van Helden and Judick Spandonk
Wife of Arij Verschoor
Sister of Maarten van Helden; Gijsbertje van Andel; Maarten Gerritszn van Helden; Anneke van Helden; (Levenloos) van Helden and 4 others
Half sister of Fijke van Helden

Managed by: Carla Assenheimer (C)
Last Updated:

About Anna van Helden

Anna van Helden is geboren op woensdag 27 december 1786 in Almkerk en Emmikhoven, dochter van Gerrit Maartenszn. van Helden (zie VII-ak) en Judick Spandonck. Zij is gedoopt op zondag 31 december 1786 in Almkerk en Emmikhoven. Anna is overleden op donderdag 25 september 1845 in Almkerk en Uitwijk, 58 jaar oud [bron: BS-Almkerk en Uitwijk, aktenr 29.].

Beroep: Landbouwster.

Anna trouwde, 29 jaar oud, op donderdag 8 februari 1816 in Almkerk en Uitwijk [bron: BS-Almkerk en Uitwijk, aktenr 2.] met Arie/Arij Verschoor, 33 jaar oud. Arie/Arij is geboren op dinsdag 4 juni 1782 in Almkerk en Emmikhoven, zoon van Michiel Ariese Verschoor en Adriana Sterkenburg. Hij is gedoopt op zondag 9 juni 1782 in Almkerk en Emmikhoven. Arie/Arij is overleden op dinsdag 17 augustus 1847 in Almkerk en Uitwijk, 65 jaar oud [bron: BS-Almkerk en Uitwijk, aktenr 29.].

Adres: Korenmarkt 26.9, Almkerk

(http://home.planet.nl/~helde633/stamboom.html#p1081600262)

Beroep: Bouwman.

Testament: Notariele archieven 8913-archiefnr 130, notaris Staas van Diggelen, d.d. 24-11-1818, Testamenten 1051-Arie Verschoor en 1052-zijn echtgenote Anna Van Helden Arie Verschoor-bouwman en Anna van Helden, beiden wonende te Almkerk hun verstand en zinnen magtig zijnde, zoals aan den gemelde Notaris en de getuigen is gebleken, heeft aan den ondergetekende Notaris in tegenwoordigheid van vier getuigen zijn Testament als volgt opgegeeven: Ik herroep alle mijne vorige gemaakte Testamenten en Codicillen. Ingeval ik een of meer kinderen of derzelver wettige afkomelingen nalatende voordat mijn echtgenote Anna van Helden/mijn echtgenoot Arie Verschoor overlijde, geef en legateer ik aan dezelve het gedeelte mijner nalatenschap waarover de wet aan mij de vrije beschikking heeft gelaten, en ik stel tot mijne Erfgenaam of Erfgenamen in het overige gedeelte mijnen nalatenschap, mijne natelaten kind of kinderen of derzelve wettige afkomelingen bij plaatsvulling- edoch ingeval ik zonder kind of kinderen of derzelver wettige descendenten nalatende voordat mijne echtgenote overlijde geef en legateer ik aan gezegde mijne echtgenote alle de roerende en onroerende goederen, welke op mijn sterfdag aan mij zullen toebehoren en door mij zullen worden nagelaten, om dezelve te genieten, en er in vollen eigendom en genot over te beschikken, haar ten dien effecte tot mijne algemeene Legatarisse instituerende. Dit Testament door den Testateur aan den ondergetekenden notaris opgegeeven, en door denzelven alzo geschreven, en voorts aan den Testateur voorgeleezen zijnde heeft denzelven verklaard het volkomen te begrijpen en er bij te volharden, alles in tegenwoordigheid van Jan Struik Aannemer, Wouter Arijszoon Struik Particulier, Govert Pavie Schoenmaker en Lourens Verschoor Metselaar- allen wonende hier te Woudrichem- getuigen daartoe versogt-- gedaan en gepasseerd te Woudrichemin de herberg van Adrianus Kentie den vier en twintigste November achttien Honderd Achttien, en hebben na voorlezing van dit Testament den Testateur de gemelde getuigen en de notaris getekend. Geregistreerd te Heusden den zevende Januarij 1800Zesenveertig, indeel ..... folio Honderdachtenveertig voor een totaal bedrag van zes gulden en 62 cents.

view all

Anna van Helden's Timeline

1786
December 27, 1786
Almkerk, Woudrichem, Noord-Brabant, Nederland
1845
September 25, 1845
Age 58
Almkerk, Woudrichem, Noord-Brabant, Nederland
month_error 12, 1845
Age 58