Is your surname Barend?

Research the Barend family

Barbara Barend's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Barbara Barend

Birthdate:
Birthplace: Amsterdam, Government of Amsterdam, North Holland, The Netherlands
Immediate Family:

Daughter of Frits Barend and <private> van Haeften
Wife of Alette Bastiaansen
Mother of Minor Child and Minor Child
Sister of <private> Barend

Occupation: sportjournalist, presentator
Managed by: Diederik Mooij
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Barbara Barend

sportjournalist, tv-presentator

http://www.familyaffairs.nl/UK/FamousData/BarbaraFritsBarend.html lists Barbara's ancestors back a few generations.

http://showvandaag.nl/barbara-barend-en-alette-bastiaansen-krijgen-dochter

http://nl.wikipedia.org/wiki/Barbara_Barend

Barbara Barend (Amsterdam, 30 juni 1974) is een Nederlandse sportjournaliste en presentatrice van sportprogramma's.

Loopbaan

Barbara Barend is een dochter van journalist en presentator Frits Barend en een achternichtje van Sonja Barend. Ze werd geboren in een seculier joods gezin. In haar jeugd voetbalde ze bij het Nederlands elftal voor speelsters onder de 15 jaar. Door een knieblessure moest ze met vrouwenvoetbal stoppen. Barend studeerde van 1992 tot 1996 in de Verenigde Staten aan de University of Texas San Antonio. Ze kreeg daarvoor een zogenaamde tennisbeurs. Ze volgde de studie Bedrijfskunde en studeerde cum laude af. Barend deed in de Verenigde Staten ook haar eerste journalistieke ervaring op. Voor het jongensblad Webber interviewde ze onder andere Michael Jordan, Magic Johnson en Rik Smits.

Na haar terugkeer begon ze columns te schrijven voor Het Parool, De Groene Amsterdammer en Radio Noord-Holland. Van 1999 werkte ze als presentatrice en eindredacteur bij de Amsterdamse stadzender AT5. In 2002 maakte ze de overstap naar de Tros en presenteerde het programma Zappsport. In dezelfde tijd was ze jurylid voor de BNN-serie Komt dat Schot. In 2005 ging Barend werken bij RTL Sport en presenteerde onder andere het programma RTL Voetbal Insite. In dezelfde tijd schreef ze columns voor het dagblad DAG. Sinds 2007 vulde ze ook de rubriek Voetbalvrouwen in Voetbal International. De komst van Barend naar Voetbal Insite was niet geheel zonder discussie. Sommige kijkers verweten haar een gebrek aan voetbalkennis en een voorliefde voor de Amsterdamse voetbalclub Ajax. Ook vaste gast Johan Derksen ergerde zich gaandeweg steeds meer aan Barend. In twee interviews gaf hij zijn ongezouten mening. Zo zei hij in een interview met Radio Rijnmond dat zij in het programma 'overbodig' was. Het was in ditzelfde interview dat Derksen Barend de 'lesbische dochter van Frits Barend' noemde.

In een ander interview verweet Derksen Barend dat ze geen goede discussieleidster was, omdat 'ze zelf heel graag mee wil kwekken'. Ook Barends voorliefde voor Ajax bleef bij Derksen niet onopgemerkt: "Ze moet alleen nog ontdekken dat er ook buiten Amsterdam wordt gevoetbald. Als het over Ajax gaat, moet je een dweiltje op haar stoel leggen, want dan wordt ze vreselijk opgewonden. Maar andere clubs zeggen haar kennelijk niet zoveel."

Barend heeft altijd volgehouden dat de opmerkingen van Derksen haar niets deden. Als tegenreactie zei ze in een interview: "Ik vind de uitspraken een beetje zielig en verder wil ik er geen tijd aan verspillen. Ik hecht alleen aan de mening van mensen die ik belangrijk vind."

In 2009 lanceerde Barend samen met haar vader het blad Helden, een sportglossy dat zich richt op mensen in de leeftijd van 25 tot 50 jaar. Ook presenteerde ze samen met hem het programma Barend & Barend bij zender Het Gesprek. Sinds datzelfde jaar is zij ook werkzaam bij het programma Eredivisie Live. In 2010 was ze te zien in Wie is de Mol?. Dit was voor haar na vier afleveringen voorbij. Inmiddels is het programma Barend & Barend te zien bij RTL 7 na Johan Derksen's Voetbal International. Ze is ook een van de verslaggevers van Fox Sports Eredivisie.

view all

Barbara Barend's Timeline

1974
June 30, 1974
Amsterdam, Government of Amsterdam, North Holland, The Netherlands