Bertha van Nederveen

Is your surname van Nederveen?

Research the van Nederveen family

Bertha van Nederveen's Geni Profile

Records for Bertha van Nederveen

4,803 Records

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Bertha van Nederveen

Birthdate:
Death: February 1, 1553
Place of Burial: Leuven, Flemish Brabant, Vlaams Gewest, Belgium
Immediate Family:

Daughter of Jan Jan Jan van Nederveen, schepen and Anna Arnoud van de Werve
Wife of Philips de Gruyter and Nicolaas van Reimerswaal, heer van Lodijk
Sister of Agnes Jan Jan van Nederveen and Anna van Nederveen

Managed by: George J. Homs
Last Updated:

About Bertha van Nederveen

Volgens volgende link zou zij zijn getr., 2e, met Van Romerswale welke dezelfde familie is als Van Reimerswaal Rommerswale=Reimerswale

Marie de Nederveen epouse en secondes noces de Nicolas de Romerswale

Mogelijk is haar echtgenoot de vader van Pierre Caluwaerts Qua tijd klopt het: Pierre Caluwaerts is waarschijnlijk geboren voor 1529 en Bertha van Nederveen was in 1542 met Nicolas van Rommerswale etc. Als deze conclusie juist is, is dit tevens de verklaring waarom Nicolas fils d'Alexandre Nicolas heet, nl. naar zijn grootvader aan moederskant.

Wellicht is de het toch niet zo toevallig als blijkt dat de vrouw van Nicolaes Boullinch PARENTS UNKNOWN een Van der Werve is! Als bovenstaande conclusie klopt, zou de vader van Nicolas Boulin fils d'Alexandre welke personen/profielen misschien uiteindelijk dezelfde zullen blijken te zijn, een verbinding hebben met de Van der Werve's ! Vader Alexandre Boulin was getr. met Anne Caluwaerts/van Romerswale, welke een dochter is van Pierre van Romerswale/ dit Caluwaerts. Als de vader van Pierre Caluwaerts, dus de overgrootvader van de bedoelde Nicolas Boullinch/fils d'Alexandre Boulin, is Nicolaas van Reimerswaal, heer van Lodijk getr. met Bertha van Nederveen, betekent dit dat de 2e overgrootmoeder van Nicolas fils d'Alexander welke laatstste dezelfde blijkt te zijn al Nicolas Boullinch(Boulin/Boulijn) is een dochter van Anna Arnoud van de Werve . Hoewel het lijkt te kloppen is het misschien toevallig c.q. te ver weg, als is het mogelijk dat de nakomelingen van de 2e overgrootvader elkaar toch tegenkwamen. Verder onderzoek van de div. takken/families Van de Werve's is nog steeds lopende.

view all

Bertha van Nederveen's Timeline

1553
February 1, 1553
????
????
Leuven, Flemish Brabant, Vlaams Gewest, Belgium