Christen Nielssøn Krog

Is your surname Krog?

Research the Krog family

Christen Nielssøn Krog's Geni Profile

Records for Christen Krog

196,661 Records

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Christen Nielssøn Krog

Birthdate:
Death:
Immediate Family:

Son of Nils Krog and Niels Krog`s kvinne Krog
Father of Niels Christensen Krog and Anders Christensen Krog
Brother of Lauritz Nilsen Krog

Occupation: Teolog, Lektor, Munk
Managed by: Lars Christian Nordby
Last Updated:

About Christen Nielssøn Krog

Lektor theol. i Oslo etter reformasjonen. Munk på Hamar.

Kilde: nermo.org


Giessing: "hr. Christen Krog, som regnede sig at nedstamme fra Kitel Krog, hr. Torsten Jarls Son (osv). Denne hr. Christen Krog havde væred Munk udi et Kloster i Hammer. Men da Lutheri Lærdom fik Fremgang her i Norden og Munkene bleve forvisede Klosterne, drog Broder Christen til Kiøbenhavn, og blev der af Biskopen D. Peder Palladius, som tillige var Professor Theologiæ, antaged ved Academiet, hvor han i Studio Theologico gjorde saa god Fremgang, at han blev den første Lector Theologiæi Opsloe og tillige Canonicus Capituli. Han er ikke at finde blandt Lectores Asloenses i Alb. ThuræIdea Hist. lit Danor. p. 85. Den første Lector, som der anføres, er Jonas Andrea ved Aaret 1546. Om hr. Christen Krog har da nedlagd Lectoratet og leved af Canonicater, eller til andet Embed er bleven befordred, skal jeg ikke sige; visst er det at han der oplevede en høialder osv.'
Lektor theol. i Oslo etter reformasjonen. Munk på Hamar.

Se Wikipedia om "Krog": Fra C. Giessing: Denne Hr. Christen Krog havde væred Munk udi et Kloster i Hammer. Men da Lutheri Lærdom fik Fremgang her i Norden og Munkene bleve forvisede Klosterne, drog Broder Christen til Kiøbenhavn, og blev der af Biskopen D. Peder Palladius, som tillige var Professor Theologiæ, antaged ved Academiet, hvor han in Studio Theologico giorde saa god Fremgang, at han blev den første Lector Theologiæ i Opsloe og tillige Canonicus Capituli. Han er ikke at finde blandt Lectores Asloenses i Alb. Thuræ Idea Hist. lit. Danor. p. 85. Den første Lector, som der anføres, er Jonas Andrea ved Aaret 1546. Om Hr Christen Krog har da nedlagd Lectoratet og leved af Canonicatet, eller til andet Embed er bleven befordred, skal jeg ikke sige; vist er det, at han der oplevede en høi Alder. Om hans Ægteskab og Børn haves ingen Efterretning uden allene ovenanførde Søn [Niels Christensen Krog].

Giessing skriver videre: Interessant nok førte han sin slekt op til Ketel Krog [Ketil Krok], som i 1067 fulgte Olav Kyrre hjem fra England efter Harald Hardrådes ulykkelige slag ved Stamford bro. Ketel Krog var en gjæv og ætstor mand fra sit hjemland og kom i høi gunst hos sin nye herre. Snorre beretter, at han for nord til Haalogaland, og kong Olav skaffede ham der et godt giftermaal, og fra ham er mange stormænd komne. Ketil Krok var bror til Skule Kongsfostre – Reinsættens stamfar.

view all

Christen Nielssøn Krog's Timeline

1530
1530
1566
1566
Age 36
Oslo
1585
1585
Age 55
Fredrikstad, Østfold, Norway
????
????
????