Is your surname Mooij?

Research the Mooij family

Dirk Mooij's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Related Projects

Dirk Mooij

Birthdate: (60)
Birthplace: Rotterdam, South Holland, The Netherlands
Death: Died in Rotterdam
Cause of death: hartinfarct
Immediate Family:

Son of Dirk Mooij and Johanna Gerlach
Husband of Janna Wilhelmina Schoenmaker
Father of Johanna Mooij and Hendrik Mooij
Brother of Elizabeth Johanna Mooij; Hendrikus Bernardus Mooij; Pieternella Mooij; Klaas Mooij; Johanna Mooij and 5 others

Occupation: boekhouder bij scheepvaartmij Goudriaan, oprichter Kampeercentrum de Leemkule (1951), kunstschilder
Managed by: Diederik Mooij
Last Updated:

About Dirk Mooij

Dirk Mooij was boekhouder en amateur schilder. Zie Blog over Dirk Mooij of download tekst (onder constructie). Hij was een goede netwerker en een ondernemend persoon. Hieronder wat genealogische verbanden.

Van Nievelt, Goudriaan & Co

Familie Fokker

Johan Tielens

Kampeercentrum de Leemkule bij Hattem

  • Dirk Mooij is wel net als zijn docent Johannes Tielens, antroposoof. Na de oorlog als Tielens Rotterdam heeft verlaten, omdat zijn huis en atelier was gebombardeerd, start Dirk in 1951 met Paul Voerman, die hij ontmoet had in het Zuidervolkshuis te Rotterdam, Kampeercentrum de Leemkule bij Hattem. Paul Voerman is een jongere broer van Jan Voerman jr. en hun grootvader was oprichter van de Verkade fabrieken. Kampeercentrum de Leemkule was gelegen vlak naast Landgoed Molecaten, waar ook een camping was gelegen. Later zullen deze fuseren tot de Molecatengroep. W.J. baron van Heeckeren van Molecaten is eigenaar van het landgoed waar Greet Hofmans juist tot in 1951 in een huisje op het landgoed woonde voordat zij afreisde naar Baarn om zich te voegen in de omgeving van koningin Juliana.

Kamperen op de Veluwe bij Hulshorst

  • Zwager Chris Aalbers bezit of pacht een huisje met stukje grond bij Jurriaanse in Hulshorst. Chris brengt na ca. 1950 Dirk in contact met A.E. Jurriaanse.

Drie lijntjes naar Vincent van Gogh

  • Dirk is een zoon van een loodgieter, en woonde als kind tegenover de fraaie Zuiderkerk waar vlakbij kunstzaal Glashaven 20 was gevestigd, die oorspronkelijk als kunstzaal Oldenzeel was opgericht door Hendrik Vincent van Gogh, een oom van Vincent van Gogh en waar Johan Tielens in 1916 exposeerde. Daarnaast is Hendrik Vincent van Gogh getrouwd met Marie Boon een nicht van Dirkje Poederooijen, een betovergrootmoeder van Dirk en is Jan Verkade een oom van zakenpartner Paul Voerman nog in contact geweest met Johanna van Gogh-Bonger weduwe van Theo van Gogh, die de promotie van Vincents werk ter hand nam, zodat er drie lijnen zijn te trekken van Vincent van Gogh naar Dirk Mooij.
view all

Dirk Mooij's Timeline

1900
January 13, 1900
Rotterdam, South Holland, The Netherlands
1927
May 12, 1927
Age 27
Rotterdam, South Holland, The Netherlands
1930
June 24, 1930
Age 30
Rotterdam, South Holland, The Netherlands
1960
October 29, 1960
Age 60
Rotterdam