Eric Gustaf Rotkirch

Is your surname Rotkirch?

Research the Rotkirch family

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Eric Gustaf Rotkirch

Birthdate:
Birthplace: Helsinki, Finland
Death: January 28, 2011 (87)
Helsinki, Finland
Immediate Family:

Son of Einar Rotkirch and Kerstin Rotkirch
Husband of Viveca Christina Charlotta Stiernstedt
Father of Private
Brother of Marianne Hélène von Nandelstadh; Private and Private

Occupation: Dipl.ing.
Managed by: Private User
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Eric Gustaf Rotkirch

Eric Rotkirch

s. 9.3.1923 k. 28.1.2011


Eric Rotkirch 1923-2011

Diplomi-insinööri Eric Rotkirch kuoli 28. tammikuuta 2011 Helsingissä. Hän oli 87-vuotias, syntynyt 9. maaliskuuta 1923 Helsingissä.

Rotkirch kasvoi Falkbergin kartanossa Särkisalossa ja suoritti ylioppilastutkinnon Turun ruotsalaisessa lyseossa.

Kuusitoistavuotiaana hän osallistui suojeluskuntalaisena ilmatorjuntajoukkoihin talvisodan aikana ja sai sittemmin upseerikoulutuksen Merisotakoulussa. Rotkirch osallistui jatkosotaan ja haavoittui kolmesti.

Rotkirch opiskeli Åbo Akademin kemiallisteknillisessä tiedekunnassa ja valmistui diplomi-insinööriksi 1954. Opiskeluaikanaan hän osallistui aktiivisesti ylioppilaspolitiikkaan. Ylioppilaita edustaessaan Tukholmassa hän löysi myös tulevan vaimonsa Viveca Stiernstedtin.

Sodan jälkeen Rotkirch sai paikan tutkijana United Steel Ltd:n Sheffieldin terästehtaalla. Myöhemmin hän toimi projekti-insinöörinä Oy Ekono Ab:llä osallistuen ydinenergian käyttöönottoon liittyviin valmisteluihin Suomessa 1950–60-luvuilla.

Rotkirch siirtyi kaupan palvelukseen 1971 ja toimi myyntijohtajana ja hallituksen jäsenenä Oy Algol Ab:ssa. Hän palasi 1982 Ekonoon, jossa hän toimi talous- ja halllintojohtajana eläkkeelle siirtymiseensä saakka 1986.

Eric Rotkirch osallistui aktiivisesti yhdistystoimintaan. Hän oli mm. hallituksen jäsen Tekniska Föreningen i Finland ry:ssä, kunniakomentaja Johanniittain ritarikunnassa ja puheenjohtaja Ritarihuoneen johtokunnassa. Hän oli sotilasarvoltaan yliluutnantti. Sota-ansioistaan hänet palkittiin 3. luokan Vapaudenristillä sekä kahdesti 4. luokan ristillä. Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkki hänelle myönnettiin 1968.

Eric Rotkirch oli pidetty seuraihminen. Hänellä oli harvinainen kyky ilmaista itseään runomuodossa: hänen pöytäpuheensa heksametreissä tai riimimuodossa olivat helmiä. Ericin seurallisuutta edesauttoi hänen naseva huumorinsa. Vaikka muisti alkoi heiketä, ikiteekkari säilytti viimeiseen saakka hirtehishuumorinsa. Muistoissa säilyy suuri persoonallisuus, jossa ruumiillistuivat upseeri ja herrasmies.

'Ulf Roos

Leif Rotkirch

Ystävä ja veli.'

http://muistot.hs.fi/muistokirjoitus/3901/eric-rotkirch

view all

Eric Gustaf Rotkirch's Timeline

1923
March 9, 1923
Helsinki, Finland
2011
January 28, 2011
Age 87
Helsinki, Finland