Is your surname Mansnerus?

Research the Mansnerus family

Eugen Mansnerus's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Eugen Mansnerus

Birthdate:
Death:
Immediate Family:

Son of Peter Vilhelm Mansnerus and Mathilda Kristina Kiljander
Husband of Olga Maria Mansnerus
Father of Marja-Terttu Saksela / Saxén
Brother of Amanda Ottelian Mansnerus

Managed by: Private User
Last Updated:

About Eugen Mansnerus

Apotekare. Född 24.10.1868 i Kivennapa, död 23.31952 i Jyväskylä, hans föräldrar var tulltjänsteman Petter Wilhelm Mansnerus och Mathilda Kristina Kiljander. Gift 1899 med Olga Maria Lilius.

Han gick sex klasser i Jyväskylä Lyceum och kom därefter i tjänst hos sin morbror, apotekare Frans Kiljander, 1888. Han avlade provisorsexamen 1896 och blev sedan 1904 apotekare på samma apotek. Han verkade över sextio år under sin livstid på detta samma apotek.

Seeni Mansnerus var vid sidan om sitt apotekarvärv delägare och medlem i ledningen av ett flertal företag. Han var verksam i stadsfullmäktige 1908-1913 och efter frihetskriget deltog han skyddskårens olika uppgifter.

Laxmete, jakt och turerna på Päijänne var favoritsysselsättningar. I sin ungdom var Seeni Mansnerus en framstående gymnast och konståkare.

Vid sidan om musikintresset var han väl insatt i andra konstformer, speciellt litteratur och bildkonst. Seeni Mansnerus hann med att sjunga första bas i Sirkkorna under nästan ett halvt sekel.

Han verkade som ordförande för kören 1923-1928, viceordförande 1917-1923 och 1928-1931 var han ledningens extraordinarie medlem 1931-1933. Han utsågs till hedersmedlem i Sirkkorna 1925.

O Seni, O Seni recepti tar mot Och följer så noga hvar pricka och not, Var en bland de första i sirkornas kör, Han tjänat den troget allt tilla dess favör. Hans gärning af skalden besjungas så har :,: Att fan så talangfull och Seni' han är.:,:

http://www.sirkat.fi/historia/se/

view all

Eugen Mansnerus's Timeline