Evert Gustaf Waldemar Becker-Reuterskiöld (Becker-Bey)

public profile

您也姓Becker-Reuterskiöld (Becker-Bey)吗?

考证Becker-Reuterskiöld (Becker-Bey)氏源流

Evert Gustaf Waldemar Becker-Reuterskiöld (Becker-Bey)的个人主页

与你的亲人和朋友分享你的家族树和家庭相册

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Evert Gustaf Waldemar Becker-Reuterskiöld (Becker-Bey)

别名字号 "Becker-Bey"
生日 (66)
出生地 Helsinki, Finland
逝世 1907年2月22日 (66)
Neapel, Italy
直接亲属

Gabriel Wilhelm Julian BeckerChristina Fredrika Becker之子
Maria Concepcion (Concha) AdornoAngela Calvocoressi-Comnene的丈夫
Karl Wilhelm Axel Napoleon BeckerSofia Konstantina Becker的兄弟

管理员 Private User
最近更新

About Evert Gustaf Waldemar Becker-Reuterskiöld (Becker-Bey)

http://haudat.genealogia.fi/php/haudat1f.php?coun=fi&lang=fi&code=163&id=9255

http://fi.wikipedia.org/wiki/Waldemar_Becker

Becker-Bei Serbian armeijan univormussa. Evert Gustav Waldemar Becker (myös Becker-Bei ja nimimerkki Ilmarinen, 6. huhtikuuta 1840 Helsinki – 22. helmikuuta 1907, Rooma Italia) oli suomalainen sotilas, poliitikko ja seikkailija, joka elinaikanaan vaikutti useilla mantereilla ja taisteli useiden maiden armeijoiden riveissä[1][2]

Beckerin vanhemmat olivat alikapteeni Gabriel Wilhelm Julian Becker ja Kristina Fredrika Reuterskiöld.

Sisällysluettelo [piilota] 1 Sotilasura Suomessa 2 Sotilasura Meksikossa 3 Paluu Eurooppaan 4 Takaisin sotilasuralle 5 Takaisin Pariisiin 6 Sortovuodet 7 Teokset 8 Lähteet 9 Viitteet Sotilasura Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Evert Gustav Waldemar Becker pääsi jo nuorena Haminan kadettikouluun josta valmistui 1858 ja hänet nimitettiin vänrikiksi Suomen kaartiin. Oleskeltuaan sen jälkeen lyhyen aikaa Pietarissa hän lähti Afrikkaan ja taisteli siellä espanjalaisten joukoissa Marokkoa vastaan. Palattuaan Pietariin hän pääsi palvelukseen Grodnon husaarirykmenttiin ja sieltä opiskelemaan esikunta-akatemiaan. Vuonna 1862 hän karkasi erään upseerin venäläisen vaimon kanssa Suomen ja Ruotsin kautta New Yorkiin, ja sen vuoksi hänet julistettiin sotilaskarkuriksi. Yhdysvalloista Becker päätyi Meksikoon.[3]

Sotilasura Meksikossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Meksikossa hän osallistui siellä käynnissä olleeseen sisällissotaan Ranskan ja Espanjan tukeman Meksikon toisen keisarin Maksimilianin (keisarina 1864–1867) joukoissa Meksikon laillisen presidentin Benito Juárezin johtamaa tasavaltalaisarmeijaa vastaan. Hän joutui kenraali Vicente Riva Palacion vangiksi sodan alkuvaiheissa, mutta hänet vaihdettiin sotavankeihin. Sodan loppuvaiheessa hän joutui uudelleen vangiksi ja hänet tuomittiin kuolemaan mutta armahdettiin. Hän pääsi noin viiden vuoden kuluttua Meksikoon saapumisestaan palaamaan Eurooppaan.

Paluu Eurooppaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Meksikossa ollessaan Becker oli solminut avioliiton ja kääntynyt katoliseen uskoon. Palattuaan Eurooppaan hän asettui asumaan Pariisiin, jossa aitokonservatiiviset piirit vahvistivat hänen katolisia näkemyksiään. ja hän lähti Roomaan. Roomassa ollessaan Becker liittyi paavin henkivartiokaartiin, josta hän kuitenkin erosi jo puolen vuoden kuluttua lähteäkseen taistelemaan Kreikan puolesta turkkilaisia vastaan. Kreikan armeijassa ollessaan Becker toimii Kreikan hallituksen neuvonantajana. Kreikan hallitus ei kuitenkaan hyväksynyt Beckerin suunnitelmia, joten hän palasi takaisin Pariisiin ja ryhtyi sanomalehtikirjoituksilla tukemaan Espanjan vanhoillista puoluetta ja Don Carlosia.

Takaisin sotilasuralle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Vuonna 1871 Becker asettui Egyptin armeijan palvelukseen taistellakseen sen joukoissa Turkkia vastaan. Menestys ei kuitenkaan ollut erityinen, ja pian Becker siirtyi Konstantinopolissa olevan Venäjän suurlähettilään kreivi Ignatievin suosituksesta Serbian armeijan esikuntaan, jossa hän ryhtyi uudistamaan Serbian armeijaa. Samalla Becker painosti Serbian hallitusta julistamaan sodan Turkille. Sodan syttyessä Becker nimitettiin Serbian armeijan esikuntapäälliköksi, mutta hän joutui kuitenkin eroamaan tehtävästä riitauduttuaan Serbian kuninkaan kanssa. Sen jälkeen myöskään Venäjän armeija ei huolinut häntä palvelukseensa. Becker lähti Kreikkaan, jossa parhaillaan suunniteltiin Balkanin liittoa ja hyökkäystä Turkkia vastaan. Suunnitelmat kuitenkin raukesivat, kun tuli tieto Venäjän aloittamista rauhanneuvotteluista.

Takaisin Pariisiin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Balkanin liiton ja hyökkäyksen Turkkiin rauettua Becker palasi Pariisiin, jossa sikäläiset ystävät hankkivat hänelle poliittisen toimittajan paikan L'Estafette-lehdessä. Samalla Becker kirjoitti useisiin muihinkin lehtiin ja aikakauskirjoihin. Kirjoitukset herättivät huomiota ja keskustelua, mutta erityistä huomiota ja paheksuntaa herätti hänen vuonna 1880 kirjoittamansa artikkeli "La Finlande indépendante et neutre". Kirjoituksessaan Becker ennusti melko tarkkaan tulevien routavuosien tapahtumat ja samalla kehotti Suomea aseellisesti hankkimaan täydellisen vapauden ja suurvaltojen takaaman puolueettomuuden. Kirjoitusta seuranneina vaikeina vuosina Becker hankki elantonsa lehtimiehenä sekä Ranskassa että Espanjassa ja kirjoitteli etenkin Balkanin asioista.

Sortovuodet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Sortovuosina Becker kirjoitti Suomen kysymyksestä nimimerkillä Ilmarinen. Becker oli erittäin taitava ja monipuolinen suurpolitiikan asiantuntija. Hän oli älykäs, kielitaitoinen ja viehättävä seuramies mutta vailla pitkäjännitteisyyttä ja tarvittavaa mukautumiskykyä. Loppuelämänsä Becker asui Napolissa tehden kirjoituksillaan Suomen asiaa tunnetuksi.

Becker oli naimisissa vuonna 1866 meksikolaisen Maria Conception Adornon kanssa ja vuodesta 1889 lähtien kreikkalaisen pankkiirinlesken Anna Komnenoksen kanssa. Beckerin lesken kuoltua 1929 molempien tuhka tuotiin Suomeen haudattavaksi 1931.

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Ilmarinen, La Russie, son passé, son présant / par Ilmarinen. Neapel : [s.n.], 1906. Waldemar Becker, L’Albanie et les Albanais / par le colonel [W.] Becker. Paris : Dentu, 1880. Waldemar Becker, Finlande indépendante et neutre. Paris, 1880 Waldemar Becker, Poezdka vostzejskìa gubernìi / V. Bekkera. Moskva : [s.n.], 1852 (Tipografìa V. Gote) Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Becker, Erik: Becker-Bei suomalainen sotilas ja poliitikko, Karisto, Hämeenlinna, 1968 Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Jump up ↑ Pieni Tietosanakirja Jump up ↑ Becker, 161

查看全部

Evert Gustaf Waldemar Becker-Reuterskiöld (Becker-Bey)的年谱

1840
1840年4月16日
Finland
1907
1907年2月22日
66岁
Italy