Gustava Gustavsdotter

Is your surname Gustavsdotter?

Research the Gustavsdotter family

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Gustava Gustavsdotter

Birthdate:
Birthplace: Munkeberg, Sweden
Death:
Immediate Family:

Daughter of Gustaf Nilsson and Maja Eriksdotter
Sister of Johannes Gustafsson; Maja Stina Gustavsdotter; Cajsa Gustavsdotter; D. Christina? Gustavsdotter; Anders Gustavsson and 2 others

Managed by: Christer Sven Wilhelmsson
Last Updated:

About Gustava Gustavsdotter

Gustava Gustafsdotter föddes 24/3 1837 i Skomakaretorp under Munkeberg i Grevbäcks socken i Hjo.

Kanske fick hon namnet efter pappa?

Föräldrar var Gustaf Nilsson född 30/1 1795 i Spelarebron i Grevbäcks socken i Hjo, gift med Maja Eriksdotter som föddes i Ransberg 9/9 1797.

Gustava var sjunde barnet, hon hade en äldre bror Johannes född 1821, 16 år äldre och en syster Maja Stina, född 1823, 15 år äldre, en syster Cajsa, född 1825 och 12 år äldre, en syster Christina(?), född 1828 och 9 år äldre, en bror Anders, född 1831 och 6 år äldre, samt en syster Anna Sara, född 1834 och 3 år äldre. Sedan fick hon ytterligare ett sjunde och sista syskon Charlotta, som föddes 1840, då hon var 3 år.

Föräldrarna Gustaf och Maja hade också en inhyses, som troligtvis också hette Anna Sara. Man kan gissa att det var en släkting, bl a för att ett barn får det namnet och för att det verkar vara vanligt med att släktingar var inhyses.

Den förstfödde, brodern Johannes, stannar kvar på gården och tar över torpet. Föräldrarna fick då stanna kvar som inhyses tills dom dog.

Informationen kommer från min dotter Mika, som i skolan åkte på släktforskarvecka till Ramsele och läste kyrkoböcker på Mikrokort. Maja Stina är Mikas farfars farfars faster.

view all

Gustava Gustavsdotter's Timeline

1837
March 24, 1837
Sweden
????