Hallvard Ulvsson Rike

Is your surname Rike?

Research the Rike family

Hallvard Ulvsson Rike's Geni Profile

Records for Hallvard Rike

26,653 Records

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Hallvard Ulvsson Rike (Fardal)

Birthdate:
Birthplace: Fardal, Fyresdal, Telemark
Death: Died in Valle
Immediate Family:

Son of Ulv Øysteinsson Fardal and NN Bjørnsdotter Loftsgarden
Husband of nn Fardal and Gro Gunsteinsdtr. Rike
Father of Såmund Halvorsson Fardal; Asbjørn Hallvardsson Rike; Bjug Hallvardsson Rike; Gunnstein Hallvardson Kyrvestad and Ingebjørg Hallvardsdotter Fardal
Brother of NN Ulvsdtr Espetveit and Øystein Ulvson Fardal
Half brother of Torgrim Ulvson Væting and Øyulv Ulvson Fardal

Occupation: Lagrettemann
Managed by: Private User
Last Updated:

About Hallvard Ulvsson Rike

Ting kan tyde på at Halvor Ulvson Rike åtte heile Kyrvestad i byrjinga av 1500 talet ------------------------------------------------- Hallvord Ulvson. Halfworder Olfuerson kunngjør,1538, som nr. 2 av 2 lagrettemenn i Setesdal(?), salg av Løyning i Sandnesdalen (DN VI nr. 738, Setesdalen?). Haluord Ouluerson kunngjorde i 1545, som lagrettemann i Setesdalen,vitneutsagn om hvem som var rette eiere til gårdene Harstad [i Valle sogn] og Berge [i Hylestad sogn] (DN XI nr. 666, Valle kirke i Setesdalen). Haluord Aulersson kunngjorde i 1547, som nr. 1 av 2 lagrettemenniSetesdalen, salg av gods i Nedrestuen i Nordre Homme [i Valle sogn](DNVI nr. 766, Valle). Haluar Wuersson kunngjorde 28/7-1549, som nr.1 av2 svorne lagrettemenn i Setesdalen, at han overvar salg av 3 markeboli Myrum i Valle sogn (DN XII nr. 626, Setesdal).

----------------------------------------- Det var ikkje sikkert at Halvor Ulvson på Rike er den samme som Halvor Ulvson Fardal.

Her er prova på at dette er identiske personar:

  • Dottera Ingebjørg blei gidt med ein Tjodgeir. Halvor Ulvson kallar Arne Tjodgeirson Espetveit for mågen. I denne samanheng kan det vere Dotter gift med son, men det ser også ut som at Arne Tjødgeirson var gift med syster til Hallvard. Tjodgeir og Ingeborg hadde dottera Gro som blei giftmed Jon Gunnuvson Ose. I eit brev frå 1589 blir det nevnt at Fardølane hadde tilundt noko jord i Valle til Jon Skomedal, som Stein Steinsland ville ha krav på.

Hallvard Uvson blei trulig drepen under bryllupet til sonen Bjug på 1550 talet. Kona Gro gifte seg att med Svein Bjørheim i Strand, Rogaland.

Det var Askjell Arneson Liland (son til Arne Bjørnson Nomeland) som drap Hallvard Uvson --- Ved kjøp av Borgen i Fyresdal er Hallvard sin kompis Arne Tjodgeirsoneit av vitna. ------------------------------- Av barna til Halvard og Gro så viser eit brev fra ca. 1600 at av sønene blei Asbjørn gift først, så Torjus, Bjug, Gunnstein og Olver.

view all

Hallvard Ulvsson Rike's Timeline

1490
1490
Fyresdal, Telemark
1520
1520
Age 30
Valle
1520
Age 30
1520
Age 30
Valle
1530
1530
Age 40
Valle, Aust-Agder, Norge
1540
1540
Age 50
1550
1550
Age 60
Valle