Hans Iversen Holmen

Is your surname Holmen?

Research the Holmen family

Hans Iversen Holmen's Geni Profile

Records for Hans Holmen

116,983 Records

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Related Projects

Hans Iversen Holmen

Birthdate: (80)
Birthplace: Hedrum, Vestfold, Norway
Death: 1958 (79)
Immediate Family:

Son of Ivar Hansen Holmen and Anne Marie Olsdtr
Brother of Peder Iversen Holmen
Half brother of Inger Marie Pedersdtr; Inger Marie Pedersdtr; Søren Martin Pedersen; Richard Olaf Pedersen and Richard Olaf Pedersen

Occupation: kunstmaler
Managed by: Private User
Last Updated:

About Hans Iversen Holmen

Hans Holmen (født 1878 på gården Holmen, Østre Hedrum, død 1958) var kunstmaler og skulptør.

Karriere

Han hadde sin utdannelse fra Harriet Backers malerskole i Kristiania 1899-1900 og Zaharmanns malerskole i København de to følgende årene. Holmen debuterte på Statens kunstutstilling i 1902 med et maleri fra fløtningen. Sine motiver fant han hovedsakelig i hjembygdas skog- og jordbruk. Holmen fikk etterhvert et godt navn som portrettmaler.

Et portrettopdrag førte ham til England og Frankrike, hvor han særlig studerte skulpturer i muséene. Holmen gikk mer og mer over til denne uttrykksformen uten å oppgi malingen. Etter den første verdenskrig flyttet han til Sandefjord, hvor hans skulptur av Magnus Brostrup Landstad fikk plass i 1928, noe som var første gang en offentlig statue var hugget i hardstein.

Sammen med «Myllarguten» på Nordagutu, Ulabrand-monumentet i Ula og bysten av Harald Sohlberg på Røros blir den regnet til hans hovedarbeider. Holmen sto også bak minnesmerket over de falne 1940-1945 ved Bommestad og i Stokke. Han har laget nærmere 60 gravsteiner, gravplater og relieffer. De fleste er hugget i stein. Noen få er utført som relieffer i bronsje. Det finnes også et par smijernsarbeider etter Holmens tegninger.

En rekke illustrasjoner til enkelte av Lorens Bergs bygdebøker (blant annet Bergs bok om Hedrum i 1913) hører til hans tidlige arbeider.

En stor del av Holmens kunstverk har vært vist i separate utstillinger i Vestfoldbyer. Han testamenterte sine etterlatte arbeider til Hedrum kommune, som i 1967 ga plass for dem i Hedrum Ungdomsskole på Hovland. Samlingen ble i 1980 overført til Bøkeskogen Kultursenter.

view all

Hans Iversen Holmen's Timeline

1878
January 8, 1878
Hedrum, Vestfold, Norway
1958
1958
Age 79