Is your surname Doglo?

Research the Doglo family

Records for Harald Doglo

2,199 Records

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Harald Andresson Doglo, Klerk

Also Known As: "Harald Klerk"
Birthdate:
Birthplace: Doglo (Doblaug), Furnes, Hedmark
Death:
Place of Burial: Ringsaker, Hedmark, Norway
Immediate Family:

Son of Andres på Doglo and Eline på Doglo
Brother of Arnbjørg Andresdatter, på Doglo

Occupation: Prest
Managed by: Private User
Last Updated:

About Harald Klerk

Om han se denne debatten: http://www.geni.com/discussions/108849?msg=824707

Feil informasjon

På grunnlag av dette brevet: DN I nr. 144. Mente Elieson i sin artikkel om Kusse-ætten dette:

"l 1315 skiftet' Sigrid paa Refling med sine Sønner. Herunder fungerer Harald Klerk saadan, at man ser, han hører til Slægten og neppe er nogen anden end Harald Kusse til Samsal, Sigrids Broder, vistnok ogsaa forfatter af Brevet, Klerkerne indtog ofte en betydelig Stilling."

Men ifølge Harald Moberg: "21. februar 1315 utstedte Sigrid på Revling i Ringsaker gavebrev for sin sønn (ikke skifte). Harald Klerk er kun oppført som vitne, og det har ikke med slektskapsforhold å gjøre." Navnet Samsal nevnes første gang i 1403, noe som gjør at han hverken kan kalles Kusse eller til Samsal.

Kilder:

Kildeinformasjon

1315: DN I nr.144, 21.02.1315. Gavebrev fra Sigrid på Revling for sin sønn Bjørn, utstedt i nærvær av mannens sønn Erling: Gir 2 markebol i Røne i Romedal, halve Mikklæhagha på Romerike og fjerdeparten av Ingeborgrud. Bjørn skal også ha Sigrids fulle ombud i saken som Fredrik har anlagt mot Alv Ref for å få sin rette farsarv og ha alt det han klarer å forsvare for loven. Vitner: Asbjørn fra Dalaust, Sunnulv Klemensson, Harald klerk og mange andre gode menn. Beseglet av Erling med Sigrids segl.

1316: DN XXI nr. 18, 10 Aug.1316-9.Aug.1317. Pål, prest på Ullinshov, Hogne (?) på Gaustad (med flere?) kunngjør vitnemål av Torlak på Gjevanol (i Furnes) om at han hadde solgt sira Harald på Doglo 6 øresbol i den garden som Torlak bodde på (Gjevanol?).

1317: DN XXI nr. 20, 1317. Botolv, biskop i Hamar, domkapitelet sammesteds og Andres Kyrning vitner at Hallvard Jonsson festet Arnbjørg Andresdotter på den måten at Arnbjørgs bror Harald gikk god for at Arnbjørg eide 30 mark i løsøre, 10 kyr og 2 markebol jord i farsarv. Harald gikk også med på at Arnbjørg skulle arve halvparten i Vestregarden i Doglo (i Furnes) etter sin mor Eline, mot at han fikk rett til innløsning etter takst. Endelig skulle Hallvard og Arnbjørg være pliktige til å ættlede Haralds barn, om han krevde det. Jfr. nr. 34 og 35(RN III nr.1046.)

1324: DN XXI nr. 34, 1324. Hallvard, biskop i Hamar, Anders Kyrning og Guttorm Pålsson, korsbror i Hamar, utsteder brev om et søksmål av Hallstein Ottarsson mot presten Harald Andresson for ikke å ha utbetalt sin søster og Hallsteins kone Arnbjørg Andresdotter den heimanfylgja som var avtalt da Hallvard Jonsson festet henne. Der førtes vitner for denne avtalen, som er brevfestet inr. 20, her ovenfor. Jfr. nr.35

1335: DN XXI nr. 54, 26 Aug.1335-25 Aug.1336. Vitnemål om at sira Harald Andresson prest vedgikk å ha ført noe korn og en brun hest fra Lunde på Nes og til Doglo, og at en annen vitnet at 3 kyr, som Harald eide, ble ført dit fra Skjellungberg.

view all

Harald Klerk's Timeline

????
Furnes, Hedmark
????
????
Ringsaker, Hedmark, Norway