Is your surname Jokinen?

Research the Jokinen family

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Eya Helka Jokinen (Leino)

Birthdate:
Birthplace: Helsinki, Uusimaa, Finland
Death: April 26, 1987 (80)
Helsinki, Finland
Immediate Family:

Daughter of Eino Leino and Freya Tyra Franzina Schoultz
Ex-wife of Private

Managed by: Pekka Aatos Ensio Husgafvel
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Helka Leino

Eino Leino meni naimisiin kolme kertaa. Leinon ainoa lapsi, tytär Eya Helka syntyi 1906 avioliitosta Freya Schoultzin kanssa. Joululahjaksi 1906 syntyi tytär, jolle isän toivomuksesta annettiin kaksi vuotta myöhemmin (1908) nimi Helka. Nimi sai alkunsa siitä, että Otto Manninen oli mennyt naimisiin 1907, jolloin perheeseen oli syntynyt esikoispoika. Leino kävi Lasta katsomassa ja Manninen kertoi, että jos lapsi olisi ollut tyttö, se olisi saanut nimekseen Helka. Siitä syntyi Eya Helka nimi.Pariskunnan tiet erosivat 1908, kun Leinon suhde runoilija L. Onervaan muuttui läheiseksi.

Koulunsa käytyään Eya Helka muutti äitinsä luokse Pariisiin. Freya Schoultz oli ammatiltaan kielenkääntäjä ja kauppakirjeenvaihtaja. Tytär oppi Pariisin aikanaan ranskan ja ruotsin kielen, halliten ne lopulta paremmin kuin suomen. Synnyinmaahansa hän palasi 1939 ja työskenteli mm. ranskan kielen opettajana ja Yleisradiossa. Eya Helkan oma avioliitto ei kestänyt kauaa ja hän kuoli lapsettomana 1987.

http://www.kainuuneinoleinoseura.fi/eino-leino-kronologia/

http://www.kansallisbiografia.fi/kb/artikkeli/2833/ Mäkelä, Hannu: Eino Leino:elämä ja runo (Otava, 1997) Helttunen, Anne: Elämä on suuri runo (WSOY, 2003)

view all

Helka Leino's Timeline

1906
October 27, 1906
Helsinki, Uusimaa, Finland
1987
April 26, 1987
Age 80
Helsinki, Finland