Hendrik Jan Spijker

Is your surname Spijker?

Research the Spijker family

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Related Projects

Hendrik Jan Spijker

Birthdate:
Birthplace: Hilversum, Hilversum, North Holland, Netherlands
Death: February 21, 1907 (51)
Hook of Holland, Government of Rotterdam, South Holland, Netherlands (In 1907 kwam hij bij de scheepsramp van de SS Berlin om het leven., Hendrik Jan Spijker died in a ship disaster)
Immediate Family:

Son of Jacobus Spijker and Jannetje de Groot
Brother of Jacobus Spijker; Dievertje Spijker and Marretje Spijker

Occupation: Rijtuigfabrikant, Automobielfabrikant.
Managed by: Piet Roestenburg
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Hendrik Jan Spijker

Hendrik Jan Spijker 1855 - 1907, was een van de twee broers Spijker van het beroemde rijtuigen auto en vligtuigen merk.

Hendrik Jan vond de dood tijdens de ramp van de SS Berlin in Hoek van Holland op 21 Februari 1907

. Hendrik Jan en Jacob Spijker begonnen in 1900 met het bouwen van auto's, op een moment dat zij als bouwers van de Gouden Koets al nationale vermaardheid hadden bereikt.

Steunend op de vakkennis van vooral Franse en Belgische ingenieurs, bereikten zij al snel internationale bekendheid door het ontwerp van een zescilindermodel met vierwielaandrijving en drie cardanassen, op het topmodel van Mercedes na de duurste auto op de Engelse markt. Vanwege het belang van deze markt veranderden zij hun merknaam in Spyker. Ook in Nederlands-Indië werden in sommige jaren meer auto's verkocht dan in het moederland.

Spyker was een typisch voorbeeld van een ingenieursmerk: technisch vooroplopend, weinig bereid tot technische compromissen en dientengevolge mikkend op het duurste marktsegment. Een voorbeeld daarvan was het anti-stofscherm dat Jacob (de technicus) onder de auto's liet monteren, die vervolgens, midden in de commotie over het door auto's opgeworpen stofprobleem, handig als "dustless Spyker" op de markt werden gebracht. Ook experimenteerde het merk in 1905 en 1906 met hybridische aandrijving, terwijl het ook al vroeg met een vierwielremsysteem kwam. Het Amsterdamse bedrijf vestigde zijn internationale roem definitief door de deelname aan de wedstrijd Peking-Parijs in 1907. Het was een tocht vol ontberingen, schijnbaar rechtstreeks aan het eerste het beste jongensboek ontleend, compleet met oplichters, struikrovers, rivaliserende stammen, heldenmoed en een op sensatie beluste pers.

Nadat in april 1908 het faillissement was aangevraagd, beleefde het bedrijf een paar maanden later een doorstart met behulp van de Dordtse Petroleum Maatschappij van ir. Adriaan Stoop. In 1911 kocht koningin Wilhelmina twee Spykers en drie jaar later volgden militaire bestellingen. Na een nieuwe overname werd tevens de productie van vliegtuigen gestart. Uiteindelijk zou het merk door wanbeheer te gronde gaan, nota bene op een moment dat juist het zeer luxe marktsegment door de enorme oorlogswinsten leek aan te trekken. Toen in 1926 de inboedel werd verkocht, had het roemruchte merk tussen de 1500 en 2000 auto's gebouwd.

view all

Hendrik Jan Spijker's Timeline

1855
April 1, 1855
Hilversum, Hilversum, North Holland, Netherlands
1907
February 21, 1907
Age 51
Hook of Holland, Government of Rotterdam, South Holland, Netherlands