Herman Poitz

public profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Related Projects

Herman Poitz

Birthdate:
Birthplace: Pommern, Rheinland-Pfalz, Deutschland
Death: circa 1463 (75-91)
Sarvlax, Pernå, Finland
Immediate Family:

Father of Nils Hermansson Poitz and Matias Hermansson Poitz

Managed by: Erkki A Tikkanen (Geni Curator)
Last Updated:

About Herman Poitz

http://www.adelsvapen.com/genealogi/Poitz_nr_246

http://runeberg.org/frfinl/0335.html

Herman arrived from Pomerania. He was living 1463 (according to old genealogical tables).


Creutz

Suvun alkuperästä

Vanhaa aatelia. Kuningas Erik XIV uudisti aateluuden v. 1569. Esitelty ruotsalaiselle ritarihuoneelle v. 1625 numerolla 96. Suvun molemmille elossa oleville miespuolisille jäsenille annettiin vapaaherran arvo 05.06.1654 ja esiteltiin numerolla 48. Creutzin vapaaherrallinen suku elää vielä Ruotsissa ja eräs suvun haara asuu edelleen Alankomaissa. Valtaneuvos, vapaaherra Johan Creutzista, joka 31.12.1719 sai kreivin arvonimen, polveutuu vieläkin elävä kreivillinen suku Creutz, joka esiteltiin Ruotsissa numerolla 68 ja kirjattiin Suomen ritarihuoneelle v. 1818 numerolla 1.

Keskiaikaiset suvut Creutz, Poitz ja Teet, jotka asuivat samassa pitäjässä ja olivat läheistä sukua, luultavammin Poitz ja Creutz isän puolelta samasta kantasuvusta, näyttävät perineen toisiltaan aateliskirjat ja -merkit.

Peringsköldin suomalainen sukukirja Ruotsin kuninkaallisessa kirjastossa aloittaa Creutzin suvun sukutaulun seuraavanlaisesti, mitä ei kuitenkaan voida vahvistaa: Marcus Smedh Sarvilahdessa, naimisissa Pelegrimsbäkenin Sigfridin kanssa ja hänen poikansa Lars Smedh, naimisissa Margareta Larsdotterin kanssa, Gästerbystä. Saman vanhan suomalaisen sukukirjan mukaan Lars Mattson polveutuu Poitzin suvun kantaisästä Herman Poitzista. Tämä saapui 1400-luvulla Pommerista ja hänellä oli pojat Nils, aateloitu v. 1463 ja Mats, joka mainitaan asiakirjassa v.1452 ja voi olla Sarvilahden Larsin isä, jota myös Lars Mattsoniksi kutsutaan. (Väinö Nordlund)

view all

Herman Poitz's Timeline

1380
1380
Pommern, Rheinland-Pfalz, Deutschland
1463
1463
Age 83
Sarvlax, Pernå, Finland
????
????