Is your surname Petersson?

Connect to 23,800 Petersson profiles on Geni

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Ingrid Petersson

Birthdate:
Birthplace: Dammen, Målaskog, Kronobergs län, Småland, Sweden
Death: January 05, 1958 (74)
Ryssbyholm, Småland, Kronobergs län, Sweden
Immediate Family:

Daughter of Gustav Steen and Emma Steen
Wife of Noak Petersson
Mother of Mebel Petersson; Mildred Petersson; Private and Anna Pettersson
Sister of Karl Ivar Steen; Ernst Steen; John Steen; Nils Steen; Martin Steen and 2 others

Managed by: Private User
Last Updated:
view all 14

Immediate Family

About Ingrid Petersson

Tidningsurklipp från den 5 januari 1958.

”Många tips om smitande dödsbilisten vid Ryssby

LJUNGBY (Kronobergaren)

Vid en mörkerolycka vid Ryssbyholm på vägen Vislanda–Ljungby skadades änkefru Ingrid Pettersson, Sunnerå, Ryssby, så svårt att hon sannolikt avled omedelbart, när hon vid 19-tiden på söndagskvällen bakifrån påkördes av en bilist som inte stannade utan smet från olycksplatsen. Trots att spärrar ordnades på ett flertal platser kom bilisten undan. Under trettondagen inströmmade till polisen ett stort antal tips men ännu sent på kvällen var det inte klarlagt vem bilisten var.

Olyckan hände strax intill vägskälet där vägen från Ryssbyholm går mot Ryssby. Den förolyckade damen gick tillsammans med sin dotter fru Mildred Larsson, Agunnaryd, västerut på sin vänstra vägkant. Troligen var de på väg till busshållplatsen cirka 20 meter längre fram.

Vid körningen kastades den äldre damen cirka 4 meter framåt och studsade därefter med huvudet före mot en stenmur. Vid slaget mot denna uppstod svåra krosskador vilka troligen förorsakade döden. Hon hade vidare skador på höger axel, arm och höft.

Fru Larsson fick en chock och har ännu inte på trettondagen kunnat höras om händelsen. Någon annan – utom naturligtvis den eller eventuellt de som färdades i bilen – fanns inte i närheten.

Polisen i Ljungby fick efter cirka 20 minuter larm om vad som hänt och spärrar ordnades för att eventuellt kunna få fast smitaren. Ännu på trettondagens kväll vadr han dock fri. Många tips har strömmat in till polisen där de bearbetas.

Den påkörande bilen kan ha blivit skadad på vänstra främre delen, möjligen även på stolpen vänster om vindrutan. Larm har utgått till polisen i stora delar av Sydsverige för att hålla utkik efter en bil med dessa skador.

En skadad personbil – svart och av märket Mercedes 170 eller en Citroen – iakttogs en halvtimme efter olyckan. Den körde då från staden ut mot Ryssby i sakta fart och den var skadad på sin vänstersida. Särskilt på framdörren märktes bucklor. Polisen söker nu få klarhet vad det var för bil.

Ännu sent på trettondagens kväll var bilmarodören på fri fot. Olika iakttagelser inkommer fortfarande från allmänheten och alla möjliga uppslag granskas. Under det stora polispådraget som gäller hela södra Sverige spanar man även efter en mindre lastbil G 3334 som stals i Växjö mellan klockan 15 söndag och måndag eftermiddag.

Den förolyckade fru Ingrid Petersson var bördig från Dammen i Målaskog och var född den 9 juni 1883. Som åttaåring blev hon moderlös och fick efter hand ta hand om hemmets skötsel. Hon ingick äktenskap med lantbrukare Noak Petersson och makarna inköpte Boarps Södergård i Ryssby vilken de hade tills de 1943 flyttade till Nyhem, Sunnerå. Det var ett strävsamt liv som slutade på detta tragiska sätt. Fru Petersson var änka sedan två månader och sörjes närmast av fyra döttrar, svärsöner och barnbarn. Av döttrarna är Mebel gift och bosatt i Boaryd, Mildred änka och bosatt i Agunnaryd, Lisa bosatt i Hovdinge, Ljungby, samt Anna gift och bosatt i Kvenslöv, Ljungby.”

view all

Ingrid Petersson's Timeline

1883
June 9, 1883
Dammen, Målaskog, Kronobergs län, Småland, Sweden
1958
January 5, 1958
Age 74
Ryssbyholm, Småland, Kronobergs län, Sweden
????
????
Boaryd, Ryssby, Kronoberg, Småland, Sweden
????
????