Is your surname Jaatsi?

Research the Jaatsi family

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Isaac Simonsson Jaatsi

Finnish: Isaac Simonsson Stenstam e. Lindu
Also Known As: "Isak Stenstam", "Isak Lindu"
Birthdate:
Birthplace: Huittinen, Keikyä, Saappala, Finland
Death: November 23, 1873 (60)
Kauvatsa, Työtilä, Mattila, Finland (Hivutustauti)
Place of Burial: Finland
Immediate Family:

Son of Simon Mattsson Jaatsi and Maria Mattsdotter Jaatsi
Husband of Fredrica Johansdotter Iso-Ikkala
Father of Frans Wilhelm Isaacsson Mäenpää
Brother of Anna Simonsdotter Jaatsi; Carl Simonsson Jaatsi; Anders Simonsson Jaatsi and Stina Simonsdotter Jaatsi
Half brother of Matts Simonsson Jaatsi; Maria Simonsdotter Jaatsi; Walborg Simonsdotter Jaatsi; Johan Simonsson Houttu; Catharina (Caisa) Simonsdotter Sakari and 3 others

Managed by: Raino Tapio Ojansivu
Last Updated:

About Isaac Jaatsi

Isaac syntyi Simon Mattssonin toisesta avioliitosta Maria Matssdr Sakarin kanssa. Huittisten rippikirjassa hänet on virheellisesti merkitty Simon Matssonin ensimmäisestä avioliitosta olevan pojan Matts Simonssonin lapseksi.

Simonilla oli ensimmäisestä avioliitostaan Walborg Mattsdr Jaatsin kanssa jo 10 lasta (vain osa jäi eloon), joista vanhin oli em. Matts Simonsson.

Rippikirjoissa myöhemmin Isaac on oikein merkitty isänsä Simonin perheeseen. Rippikirjan (Huittinen 1832-1838, Osa II ss. 1382-1384 + irtolaput) välissä on selvitys asiasta. Sekaannusta saattoi aiheuttaa se, että Matts Simonssonkin sai pojan samana vuonna, vain pari kuukautta ennen Isaacin syntymää, ja myös tämä kirjaus on rippikirjassa syntyneiden kohdalla virheellinen.


Isaac syntyi Simon Mattssonin toisesta avioliitosta Maria Matssdr Sakarin kanssa. Huittisten rippikirjassa hänet on virheellisesti merkitty Simon Matssonin ensimmäisestä avioliitosta olevan pojan Matts Simonssonin lapseksi.

Simonilla oli ensimmäisestä avioliitostaan Walborg Mattsdr Jaatsin kanssa jo 10 lasta (vain osa jäi eloon), joista vanhin oli em. Matts Simonsson. Walborg kuoli 1799, joten kaikki sen jälkeen syntyneet lapset ovat Marian lapsia, mm. Isaac.

Rippikirjoissa myöhemmin Isaac on oikein merkitty isänsä Simonin perheeseen. Rippikirjan (Huittinen 1832-1838, Osa II ss. 1382-1384 + irtolaput) välissä on selvitys asiasta. Sekaannusta saattoi aiheuttaa se, että Matts Simonssonkin sai pojan (Matts Mattsson, sittemmin Apiainen) samana vuonna, vain pari kuukautta ennen Isaacin syntymää, ja myös tämä kirjaus on rippikirjassa syntyneiden kohdalla virheellinen.

view all

Isaac Jaatsi's Timeline

1813
July 21, 1813
Finland
July 25, 1813
Finland
1856
August 14, 1856
Age 43
Satakunta, Finland
1873
November 23, 1873
Age 60
Finland
December 7, 1873
Age 60
Finland