Is your surname Apell?

Research the Apell family

Ismo Apell's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

 • Build your family tree online
 • Share photos and videos
 • Smart Matching™ technology
 • Free!

Ismo Otto Ensio Apell

Birthdate:
Birthplace: Kiuruvesi, Finland
Immediate Family:

Son of Private and Private

Occupation: näyttelijä, yrittäjä
Managed by: Private User
Last Updated:
view all

Immediate Family

  • Private
   parent
  • Private
   parent

About Ismo Apell

Näyttelijä Ismo Apell on syntynyt Kiuruvedellä 9.3.1968. Hänellä on kuusi lasta ja yksi lapsenlapsi. Hän avioitui toisen kerran vuonna 2018.

Ylioppilaaksi tulon jälkeen Ismolla oli jo vakituinen työpaikka Kiuruvedellä. Synnyinseudulle jääminen ei kuitenkaan nuorelle miehelle riittänyt. Näyttelijäntyö kiinnosti ja hän onnistui saamaan peruutuspaikan Joensuun Niittylahden kansanopiston näyttämötyön linjalta. Seuraavana keväänä hän haki ja pääsi Teatterikorkeakouluun Helsinkiin, jossa opiskeli vuosina 1988-1992. Näyttelijäntyö alkoi näyttävästi, kun hän sai esitettäväkseen Veijo Salmen roolin tv-sarjassa Puhtaat valkeat lakanat. Sarjasta tuli erittäin suosittu ja Ismo Apellista kuuluisa. Hänet muistetaan myös rooleistaan elokuvassa Lapin kullan kimallus sekä tv-sarjoista Paristo ja Karjalan kunnailla.

Televisio- ja teatterityötä Ismo teki seuraavat kymmenen vuotta. Vakituista kiinnitystä teatteriin hän ei halunnut ja työskentelikin opiskeluajoistaan alkaen freelancerina. Suomen Näyttelijäliitossa hän toimi useita vuosia freelance-näyttelijöiden luottamusmiehenä.

Vuonna 2004 Apell palasi kotikonnuilleen Kiuruvedelle ja perusti pian kaksi yritystä. Pienkone- ja venekorjaamo Mela ja Meisseli Oy:n, jonka toiminnasta hän jäi pois vuonna 2011 siirryttyään kokonaan nykyiseen yritykseensä esiintyjien välitystoimisto Tuotantotalo Turpatalli Oy:n. Yritys on erikoistunut ohjelmapalveluihin, koulutukseen, mainontaan ja tapahtuma- sekä teatterituotantoon.

Ismo Apell valmentaa, ohjaa, käsikirjoittaa, tuottaa mutta ei juurikaan enää itse näyttele. Hän on ohjannut useita klassikoita, kuten Siunattu hulluus, Simpauttaja ja Kivenpyörittäjän kylä.

Vuonna 2011 Apell muutti Kiuruvedeltä Kuopioon ja tekee teatterityötä mm. Koljonvirran Teatterissa, jonne hän kesällä 2017 ohjasi Tuntemattoman sotilaan sekä vuonna 2018 Maria Jotunin klassikkoteoksen Huojuva Talo. Kesällä 2018 on vuorossa Rauhalahden teatteri Kuopiossa, jonne Ismo Apell ohjaa Spede Pasasesta kertovan näytelmän Pertti.

Savon yrittäjät myönsi 14.12.2017 Vuoden yrittäjäteko-palkinnon Ismo Apellille tunnustuksena sinnikkyydestä ja positiivisuudesta, jota hän on yrittäjänä toimiessaan tuonut esille.

Ismo Apell ylläpitää perheineen myös hotellia. Hotelli ei olekaan ihan tavallinen. Se on nimittäin laiva, jonka kapteenina Ismo Apell toimii. Hotellilaiva Wuoksi on kiinnitettynä Kuopion Matkustajasataman laituriin. Se on talven 2017-2018 aikana kokenut täydellisen ilmeen muutoksen ja lupaa asiakkailleen mieleenpainuvan ja persoonallisen yöpymiskokemuksen.

view all

Ismo Apell's Timeline

1968
March 9, 1968
Kiuruvesi, Finland